Konu: VICEROLEPLAY 2024 KIŞ DÖNEMİ BEYİN FIRTINASI!  (Okunma sayısı 2229 defa)

#10 - 14.11.2024 19:54
Çoğu kişi Online'a geçtikten sonra sunucuda çoğunlukla rol yapan kemik kitle kaldı. Ben yine de çoğu kişinin geri sa-mp'a geri döneceğini düşünüyorum çünkü sa-mp'ın verdiği roleplay keyfini hiçbir platform veremez. FiveM yenilikçi bir platform olsa bile. Kısacası "DM" arayışında olan çoğu kişi Online'a geçti ve illegal kısım azalıp sosyal roleplay kısmı yoğunlaştı. Sosyal roleplay içinde ev, araba, işyeri vb. kısacası para gerekiyor. Bu saatten sonra kimse sunucuda meslek yapıp para kasmak istemez, artık bıkkınlık, mide bulantısı yaratıyor. Sunucu sıfırlansa dahi kimse yeniden para kasmak için uğraşmaz, sanmıyorum. Şahsen sunucuda 3000'i geçmiş saatim var ve sunucu sıfırlanırsa meslek kasıpta yeniden bir şeyler almak için uğraşmam. Ekonomi çok hard ve para kaybetmek çok kolay. Ayrıca 4 yıldır aktif olarak sunucuda oynuyorum ve 4 yıldan süregelen bir mal varlığım bulunuyor. Neden bir anda tüm emeğimin gidip, 4-5 aydır sunucuda oynayan birisiyle aynı hizada tutulayım? Bir de DM için polis olan kişiler var, sadece adam vurmak için metro birimine geçip tabiri caizse gözüne kestirdiğine sıkan kişiler... Her neyse, silah-illegal kısmına gelecek olursak silah satış kısıtlaması bir engel olmayacak, sunucuda yüklü derece silah var ve bu sınır silah satın alınmasını daha da kolaylaştıracak. Silahların eski üsul, sadece Valachi tarafından dağıtılıp, göze giren ekiplerin alması daha mantıklı olabilir. Herkes için daha iyi bir  :vays: :nays:
« Son Düzenleme: 14.11.2024 20:34 sukioh' »
100
6
like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
semiz, Eswiper, lurkeen, Pashaa, CIOTHERINGLEADER, Skysurge, Patlayanşeker,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
like tepkisini veren kullanıcı(lar):
r32skylineS,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 14.11.2024 19:55
Ekonomi tamamen değiştirilebilir, herkeste çok fazla para var.
IC'de PD tarafından hapise atılma süreleri arttırılabilir, çok hızlı çıkış yapıyorlar. Süre artabilir.
PD'nin eskiden olduğu gibi kendi ekiplerini mapte görmesi gelebilir.
Roller için biraz daha fazla Admin destekli şirket açılabilir, rekabet artar.
Hileci arkadaşlar için daha fazla güvenlik sistemler getirilebilir.
Market gibi aktif bir caddeye daha fazla şey eklenebilir, oyunu kastırmayacak şekilde.
Para kasma sistemi geliştirilebilir, her levelden kişi aktif olarak para kasabilir. IC rollerle para kasma işi arttırılabilir.
PD için yapılan TEU HQ denilen yerin garajı düzeltilebilir, aktif bir bug var. Garaj içerisinden çıktığımız zaman yeraltındaki buga kolaylıkla düşüyoruz.
Oyun içerisinde buga düştüğümüz zaman Adminlere ihtiyaç olmadan kendimizi kurtarabileceğimiz komutlar eklenebilir.
PD için daha fazla rol çıkartılabilir, Dick gibi bir karakter daha oluşturulabilir.
Şehirdeki İl-legal sistemi yöneten birlik değişebilir, şehire silah sevkiyatları artabilir.
Ekonomi sistemi değiştirilebilir onunla beraber bir çok şeyin fiyatı artar veya azalır.
2-3 ay oyuna girmeyen kişilerin evleri otomatik olarak silinebilir, bunun sayesinde ev kıtlığı çeken oyuncular azalır.
Şehirdeki silahların bir çoğu silinebilir, silah sevkiyatları artar hem IC'de PD'ye de aktif bir rol çıkar.
Siyahi rolü yapan arkadaşların başına bir Admin atanabilir, saçma rollerin önüne geçilir.
Bir kaç level olana kadar DM atmanın önüne geçmek için silah almak yasaklanabilir. (Yeni karakter açıp onunla beraber PD'ye sıkan arkadaşlar var.)
PD gerçek Memur I - Memur II rütbesine vesaire dönüş yapabilir, roller daha gerçekçi olabilir.
PD eski kıyafetine dönüş yapabilir, lacivert olana. Oyun içerisinde daha güzel ve daha karizmatik duran bir PD vardı o kıyafetle beraber.
IC rolle hapise giren bir kişi çıktığı gibi çatışması yasaklanabilir mesela, 48 saatlik bir süre sınırı koyulabilir.
IC'de PD tarafından yazılan cezalar kimsenin canını acıtmıyor. Para cezaları artabilir.
Radarlar koyulabilir, bazı bölgelerde hızlı gittiğin zaman otomatik olarak ceza kesilir. 3 uyarıda vesaire. (Vice Mall önüne mesela)
IC'de paranın hiç kimse için bir değeri yok, paradan 0 atılabilir. Şehir içerisinde yüzen paranın bir kısmı çekilebilir.
Borsa tekrar aktif hale getirilebilir ve IC'de borsayı yöneten bir karakter olabilir.
Sunshine belirli aralıklarla kapanmak yerine, Sunshine'a araç sınırlaması getirilebilir. (1 ayda sadece 10 tane Elegy satabilir mesela, lüks arabalarda sınır azalır.)
Lüks arabalara verilen değer artabilir, tamir paraları vesaire artabilir. İnsanlar kaza yapmaktan korkar, kaza yaptığı zamanda zorunlu olarak role girer.

nice we work for Vice :sampanya:
« Son Düzenleme: 14.11.2024 19:59 dossx »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 14.11.2024 19:57
Bence Mal varlıklarını azaltmak harici her şey mantıklı ama mal varlığını 50 daha az yaparsanız zaten daha az olan adamlar ne yapacak ki  para kasmak daha kolay olsa o dediniz olurda bence yani
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 14.11.2024 19:58
Bildiğiniz gibi yeni yıla gireceğiz ve Noel bayramı yaklaşıyor insanların evini veya ofisinin içine Noel bayramı için objeler ekleyelim örnek olarak Noel ağacı çok güzel olur hediye kutuları olur.  Bu birincisiydi.
2.ci olarak; Illagaller'e gelelim artık Captain Vice gitmeli ve Valachi ailesi şehirde ki ailelere silah temin etmesi gerekir.
3.cu olarak; Borsa sistemi aktif olmalı.
4.cu olarak ise; Insanların farklı meslekler sahibi olması lazım örnek vererek anlatacağım uzun bir sistem çünkü Belediye kasabalarda bulunan fabrikaları kiralık olarak oyunculara tesis edecek ve oyuncular orada su, yiyecek gibi şeyleri üretebilecek ama üretim seviyeleri artıkça 1lvl üretim seviyesinde üretim yapan kişi 1 koli su üretirken 5-6 lvl üretim seviyesi olan adam ise 7-8 koli üretim yapacak ve marketlere gidip bunları sistemin belirteceği maximum fiyattan satabilecek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 14.11.2024 20:00
Silahı ya da parası olmayanlar silinsin veya tek sıfır atılsın demiş, elindekileri adam korkmadan kullanıyorsa bu genel durumun hatasıdır. Emek verdiğimiz şeylerin birden silinmesini kimse mantıklı bulmayacaktır, o zaman pdler sadece colt kullansın. Sıfır silseniz dahi 1 ay içinde her şey eski düzenine geri varır. Böyle birilerinden bir şey silmektense sunucu genelini daha fazla role sürükleyecek kaybettirecek ya da kazandıracak rol planları gelse daha iyi olur.
100
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
gtadünyamustafasarigul, oppskilla, el conquistador, gokturk, Skysurge,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 14.11.2024 20:02
açık görüşüm illegalin boka sarması , onaylı birlik muhabbetinden kimse silahını alamıyor , silahların limiti 180kya sabitlendi eyw ama adam 800 teklifi reddediyor , çözümleriniz saçma , gözaltında 3 gün bekletilip üstüne silahının boşa gitmesinden keyif alan illegal görmedim , çürüttünüz ve şimdide yine 6 ay önceki gibi oylama muhabbeti oluyor.

Adam haklı paket oluyoz 3 gün nezarette bekliyoz 3 gün silahı geri almayı bekliyoz para kasmak zaten zor

Önce şuna açıklık getirelim, konuyu toksiklerin nefret kusma alanı olarak açmadım. Sizin ikinizi bir şutlayalım önce şuradan, zaten temiz kitleyle chill şekilde devam etmek bu dönem planımız, 2-3 tane daha ortamı bozan huzur kaçıran tipe ihtiyacımız yok. Gidip farklı ortamlarda devam edebilirsiniz.

Bu konuyu günde 15 kere dm atıp PD'e silah kaptıranların toksikleşeceği yer diye mi açtık? Siz yorum yapmayın, aklı başında oynayan oyuncular gelsin görüş bildirsin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 14.11.2024 20:05
EK;

Bir üstteki mesajım herkes için geçerli. Burada aklı başında oynayan, her akşam sunucuya giriş yapan 150-200, gün içinde giriş yapan toplamda 250-300 farklı oyuncumuz var. Halen daha tamamen gönüllü şekilde burası için çabalayan ve ortama sahip çıkan 20 kişiden fazlalık bir ekibimiz var.

Sizin 3-5 gün birlik yönetemediğiniz ortamda Vice Roleplay her şeye rağmen, SAMP'ın ölü halindeki dönemleri dahil ayakta kalmaya devam etti/edecek.

BU KONUNUN TEK AMACI;
Burada "aklı başında oynayan/en az bizim kadar emek sarf eden" oyuncularımızın da görüşlerini almak, bir yol çizilecekse onların da görüşlerine dikkat vermek olacaktır. Hiçbir zaman başına buyruk hareket eden bir ekip olmadık, olay bundan ibaret. 3-5 IQ'lu adamlar gelip de kendini fasulyeden sayıp ahkam kesmesin bu yüzden, zaten sizin ne fikrinize ne katkınıza ihtiyacımız yok, başka ortamlardan devam edebilirsiniz. Saygı ve nezaketi elden bırakmayın özetle.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 14.11.2024 20:10
Zararın neresinden dönersek kârdır hesabı para ya da mal varlıkların azaltılmasını ve ekonominin düzenlenmesini destekliyorum ancak bugün Vice'a başlayan bir oyuncu ile 60-70 level boyunca emek vermiş işyeri almış, ev almış, araba almış, para kazanmış bir oyuncunun eş düzeyde olmasını da doğru bulmuyorum bir oran çerçevesinde düzenlenme yapılmalı. İşin illegal tarafına gelirsek eğer tamamen düzenlenmesini destekliyorum özellikle sunucudaki tüm silahların silinmesiyle beraber silah erişiminin zorlaşması yönündedir benim fikrim, örnek vermek gerekirse craft sisteminden bahsetmişsiniz craft sistemi güzel bir sistem aslında sevkiyat yerine kendini kanıtlamış illegal birliklere verilen izin vasıtasıyla bir çete evinde craft masası kurularak üretim seviyesi yüksek ve birlik içerisinde söz sahibi olan kişiler tarafından silah üretimi yapılabilir, şehre silah bu şekilde sokulabilir ancak bu demek olmuyor ki illegalin başında kimse olmasın.. illegalin başında Valachi gibi söz sahibi D.O.C olmalı fakat tüm şehrin bildiği ve şehrin içerisinde yüzlerce mekânları olan, şirketleri olan bir yapılanma olmamalı yani sıradan bir vatandaş D.O.C ekibini tanıyamamalı olası bir toplantı ya da ortak bir illegal rolünde D.O.C ekibinin kendince seçtiği ve sunucu içerisinde uzun yıllar boyunca ayakta durmayı başarabilen bir birlik olmalı bu birlik vasıtasıyla tüm illegale duyuru sağlanmalı, sunucuda derin devlet rollerine girilmemeli Valachi-PD ilişkisi gibi bir rol olmamalı ve PD oluşumu bile D.O.C ekibini tanımamalı sadece ortak rolden role bir boss ve birkaç adamıyla roller düzenlenmeli, şehrin içerisinde Valachi gibi bir güç olmamalı aynı zamanda D.O.C ekibine alımlar olmamalı rolden role seçilen admin karakterler olmalıdır bu şekilde düşünmemin bir başlıca sebebi de oyuncuların Valachi adamlarına karşı saygı duyması ve illegalin kendi arasında rekabete girememesidir yani birlikler arasında bir sorun oluştuğu zaman hemen Valachi'ye gitmek yerine aralarında çözüme kavuşturmak zorunda hissetmeleri lazım çünkü D.O.C ekibinden tırsmaları gerekiyor, olası bir savaş durumunda D.O.C ekibi kavgalı kesimin R20'lerini bir arada toplayıp masada sadece R20'ler ve D.O.C ekibi olmalı ceza ya da anlaşma bu şekilde konuşulmalıdır şu anda yapılan toplantıları resmen oyuncular bile biliyor Gentleman'da düzenlenir ve yoldan geçen sivil birisi bile çitlerden atlayıp troll bir şekilde içeriye sızabilir bunun önüne geçilmesi lazım. Şimdilik aklıma pek başka bir şey gelmiyor yazımı buraya kadar okuyup kendi düşüncelerine de ilham olduğum arkadaşlar benim cümlelerimi alıntılayıp kendi fikirlerini sunabilirler. Bu arada fikirlerimin gerçek hayata uygun olmasını isteseydim bu fikirlerimin yerine craft masası sayesinde herkesin kendi silahını bireysel olarak üretmesinden bahsederdim ancak nitekim oyun oynuyoruz ve hile kullanan tayfa, troll yapan tayfa, dm için takılan tayfa çok olduğu için silaha erişimin kolay olması sunucuda büyük bir kargaşaya sebebiyet verir bunun için silaha erişimin zorlaşması gerekiyor Justice'n dediği gibi silaha erişim zorlaşırsa eğer silah sahibi kişilerin hile kullanması, dm atması durumunda tespiti daha rahat sağlanabilir.

Eğer yazıyı düzenlersem veya eklemede bulunursam belirtirim şimdilik bu kadar Allah'a emanet olun.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 14.11.2024 20:13
-Vice Coin sistemi tekrardan açılmalı.
-Sunucudaki borsa sistemi gibi sistemler tekrardan açılmalı ve İŞE YARAYACAK bir şekilde rework getirilmesi lazım.
-Yönetime ait olan mekanların gün içinde daha az mekan açması da iyi olabilir. Böylece illegal, legal veya sivil rol yapan oyuncuların mekan vs. açarak daha fazla rol imkanı çıkarmasına yarayacaktır.
-Sunucuya özel olan mapler arttırılabilir.
-Sıfırların silinmesi, paraların, silahların silinmesi bana göre tamamen saçmalıktan ibaret. Başka bir şey değil, şuanda SA-MP platformunda oynayan oyuncuların çoğunluğu bu sunucuya yüzlerce saatini vermiş kişiler ve büyük ihtimal malvarlıkları sıfırlandıktan sonra oturup trucker yaparken bulanacaklarına eminim.
-İllegal birlikler için haftalık bölge ödemesi gelmesi birlik içi roller için gerçekten çok işe yarayacaktır.
-İllegal birlikler için masa ortağı olmak daha kolay hale getirilebilir. Sunucuda sadece iki tane masa ortağı birlik var ve birinin sistemsel onayı daha gelmedi bile. Bunun önüne geçilmeli ve FM'in rolleri takip ederek belirlediği birliklere masa ortaklığı vermesi gerek.
-C.R.A.S.H. rolleri geri dönebilir, bu rolleri yapan kişiler sunucuyu bırakmış olsa bile yeni kişiler seçilmeli ve bu roller geri dönmeli. Fakat abartılmadan, rol kapsamında karşı illegal birlik ile çatışmaya girdiği için rolde "Devlet ile sikişebileceğini mi sanıyorsun? Bana on milyonluk çanta getir." denmesi bence saçma. Çünkü on milyonluk para bana realistik gelmiyor. Yanlış düşünüyorsam bu konuda beni düzeltebilirsiniz.
-PD'de rol yapan ve normal bir şekilde devriye atan polisin operasyon yeleği ile ve M4 ile gezmesi saçma. "Gerektiği zaman alınıyor." diyecek olanlar vardır fakat herkes durumu görüyor, devriye atan polisin operasyon yeleği ile gezmesi saçma.
100
8
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Eswiper, oppskilla, semiz, Hasmımyaşamaz, gokturk, lurkeen, eXods, CIOTHERINGLEADER,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
oppskilla, eXods,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 14.11.2024 20:16
Ekonomi tamamen değiştirilebilir, herkeste çok fazla para var.
IC'de PD tarafından hapise atılma süreleri arttırılabilir, çok hızlı çıkış yapıyorlar. Süre artabilir.
PD'nin eskiden olduğu gibi kendi ekiplerini mapte görmesi gelebilir.
Roller için biraz daha fazla Admin destekli şirket açılabilir, rekabet artar.
Hileci arkadaşlar için daha fazla güvenlik sistemler getirilebilir.
Market gibi aktif bir caddeye daha fazla şey eklenebilir, oyunu kastırmayacak şekilde.
Para kasma sistemi geliştirilebilir, her levelden kişi aktif olarak para kasabilir. IC rollerle para kasma işi arttırılabilir.
PD için yapılan TEU HQ denilen yerin garajı düzeltilebilir, aktif bir bug var. Garaj içerisinden çıktığımız zaman yeraltındaki buga kolaylıkla düşüyoruz.
Oyun içerisinde buga düştüğümüz zaman Adminlere ihtiyaç olmadan kendimizi kurtarabileceğimiz komutlar eklenebilir.
PD için daha fazla rol çıkartılabilir, Dick gibi bir karakter daha oluşturulabilir.
Şehirdeki İl-legal sistemi yöneten birlik değişebilir, şehire silah sevkiyatları artabilir.
Ekonomi sistemi değiştirilebilir onunla beraber bir çok şeyin fiyatı artar veya azalır.
2-3 ay oyuna girmeyen kişilerin evleri otomatik olarak silinebilir, bunun sayesinde ev kıtlığı çeken oyuncular azalır.
Şehirdeki silahların bir çoğu silinebilir, silah sevkiyatları artar hem IC'de PD'ye de aktif bir rol çıkar.
Siyahi rolü yapan arkadaşların başına bir Admin atanabilir, saçma rollerin önüne geçilir.
Bir kaç level olana kadar DM atmanın önüne geçmek için silah almak yasaklanabilir. (Yeni karakter açıp onunla beraber PD'ye sıkan arkadaşlar var.)
PD gerçek Memur I - Memur II rütbesine vesaire dönüş yapabilir, roller daha gerçekçi olabilir.
PD eski kıyafetine dönüş yapabilir, lacivert olana. Oyun içerisinde daha güzel ve daha karizmatik duran bir PD vardı o kıyafetle beraber.
IC rolle hapise giren bir kişi çıktığı gibi çatışması yasaklanabilir mesela, 48 saatlik bir süre sınırı koyulabilir.
IC'de PD tarafından yazılan cezalar kimsenin canını acıtmıyor. Para cezaları artabilir.
Radarlar koyulabilir, bazı bölgelerde hızlı gittiğin zaman otomatik olarak ceza kesilir. 3 uyarıda vesaire. (Vice Mall önüne mesela)
IC'de paranın hiç kimse için bir değeri yok, paradan 0 atılabilir. Şehir içerisinde yüzen paranın bir kısmı çekilebilir.
Borsa tekrar aktif hale getirilebilir ve IC'de borsayı yöneten bir karakter olabilir.
Sunshine belirli aralıklarla kapanmak yerine, Sunshine'a araç sınırlaması getirilebilir. (1 ayda sadece 10 tane Elegy satabilir mesela, lüks arabalarda sınır azalır.)
Lüks arabalara verilen değer artabilir, tamir paraları vesaire artabilir. İnsanlar kaza yapmaktan korkar, kaza yaptığı zamanda zorunlu olarak role girer.

nice we work for Vice :sampanya:

Kanka pd olarak bu şekilde düşünüyorsun ic hapis muhabbeti falan fakat bunun illegal kısmını hiç düşünmüyorsun.
İnsanlar zaten gözaltına alındığı süreç içerisinde bile daraldığını düşünüyorum, şahsen ben bile yaşadım bu süreci gözaltına atıyorsunuz ve birkaç saat boyunca orada kalıyoruz. Bu da insanları ister istemez soğutuyor. Bu oyunda sadece legal taraflı roller dönmüyorum illegal taraf içinde empati kurman gerektiğini düşünüyorum. Fikirlerine karşı birşey diyemem şahsi düşüncelerin hatta bir çoğuna da katıldığımı söylüyebilirim fakat illegallere karşı hapis muhabbeti falan şahsi düşüncem olmaması gerekir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok