Konu: sürekli roleplay  (Okunma sayısı 173 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.11.2024 00:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Nessa_Aisling / @kelizy

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12 Kasım (daha soğuk bir sonbahar akşamı) saat 00:01 civarları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
16. Sürekli Roleplay

- Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşlar kendi arasında birbirlerine sanki dm sunucusundaymış gibi sesleniyorlar, geçerken şahit oldum ama rahatsız oldum. Sürekli roleplay kuralına göre bir ihlal gerçekleştiriliyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Ben kaç senedir vice roleplay oynuyorum, sürekli devam edemesem de bu sunucunun eski kullanıcılarındanım. Eskiden olsa böyle rol yapanları sunucuda tutmazlardı, şimdi ne oldu da ben sürekli böyleleri ile karşılaşıyorum ve sürekli oyundan soğutuluyorum. Geçen gün bu ekip tarafından dm yedim.

#1 - 12.11.2024 00:18
Alıntı
> Şikayette adı geçmeyen bir kullanıcı yorumda bulunamaz. Aksi halde forum üzerinden ceza uygulanır.
Ayrıca kişi dışında savunma gerçekleştiren olursa ekstra olarak şikayet açacağımı belirtmek isterim.

#2 - 12.11.2024 00:42
Hotline yapacaktık pm yerine IC chatten o anki heyecanla yazmışım. Sonradan WG yazdım zaten, "Efe gel" yazdığım kişi bundan dolayı rahatsız da olmadı. Hotline'ı yetiştirme hırsıyla sadece yazımın başına /pm yazmamışım. Dediğim gibi altını çiziyorum, sonradan WG yazdım. Adminler dahi OOC amaçlı konuşmalarını IC çevirebiliyorlar, buna dair sslerim dahi var hatta.
« Son Düzenleme: 12.11.2024 00:57 kelizy »

#3 - 12.11.2024 01:38
Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

4.2. İletişim: Vice Roleplay tarafından belirlenmiş IC kanallar (Forumdaki IC bölümler, Vice Social, vb.) haricindeki tüm Discord, TeamSpeak, Skype vb. iletişim kanallarında IC iletişim yapılamaz. Birlikler için söylentiler/sokak dedikoduları türü kanallar olaylar bittikten sonra bölgede yapılan rolleri düzenlemek için kullanılabilir. Bunların içeriği oyun içi anlık iletişim aracı gibi kullanılmamalıdır. İzin alınmamış tüm eylemler metagaming olarak değerlendirilir.

Metagaming kuralını ihlal eden genel örnekler:
- Sesli sohbet, /pm gibi kanallardan yer bildirmek
- IC kanallar üzerinden OOC konuşmak (normal konuşma, /aw, /w, vb.)
- Aynı araçta gezerken seslide konuşmak ve roldeki kararlara ses üzerinden karar vermek
- Önceki karakterinizin ölümünü bilmek/birinden öğrenmek ve bunun için intikam almak
- Vurulduktan sonra Discord'dan arkadaşınıza veya birliğinize @everyone atıp vurulduğunuz haber etmek
- Polislerin yerini arkadaşlarınıza OOC kanallardan belirtmek

O zaman metagaming yaptığını kabul ediyorsun? Ediyorsan bunun için ayrı şikayet açayım?
Adminler bile ooc yazdığını ic çeviremiyor dostum, heyecan yapıp kendini oyuna kaptırıyorsan da bu senin küçük olmandan kaynaklı. Oyun kuralı ihlali ortada ve yaptığı savunma da ortada  ::) gerekli işlemin yapılmasını istiyorum.
« Son Düzenleme: 12.11.2024 01:52 Abdurahman0707 »

#4 - 12.11.2024 01:46
sen iyi değilsin kanka haberin olsun.

#5 - 12.11.2024 03:01
Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

4.2. İletişim: Vice Roleplay tarafından belirlenmiş IC kanallar (Forumdaki IC bölümler, Vice Social, vb.) haricindeki tüm Discord, TeamSpeak, Skype vb. iletişim kanallarında IC iletişim yapılamaz. Birlikler için söylentiler/sokak dedikoduları türü kanallar olaylar bittikten sonra bölgede yapılan rolleri düzenlemek için kullanılabilir. Bunların içeriği oyun içi anlık iletişim aracı gibi kullanılmamalıdır. İzin alınmamış tüm eylemler metagaming olarak değerlendirilir.

Metagaming kuralını ihlal eden genel örnekler:
- Sesli sohbet, /pm gibi kanallardan yer bildirmek
- IC kanallar üzerinden OOC konuşmak (normal konuşma, /aw, /w, vb.)
- Aynı araçta gezerken seslide konuşmak ve roldeki kararlara ses üzerinden karar vermek
- Önceki karakterinizin ölümünü bilmek/birinden öğrenmek ve bunun için intikam almak
- Vurulduktan sonra Discord'dan arkadaşınıza veya birliğinize @everyone atıp vurulduğunuz haber etmek
- Polislerin yerini arkadaşlarınıza OOC kanallardan belirtmek

O zaman metagaming yaptığını kabul ediyorsun? Ediyorsan bunun için ayrı şikayet açayım?
Adminler bile ooc yazdığını ic çeviremiyor dostum, heyecan yapıp kendini oyuna kaptırıyorsan da bu senin küçük olmandan kaynaklı. Oyun kuralı ihlali ortada ve yaptığı savunma da ortada  ::) gerekli işlemin yapılmasını istiyorum.
Dost adamla yan yanayız, neyin mixini yapacağım gözünü seveyim :D Sen harbiden normal değilsin, lethal v2 gibi bir şeysin. Yaşın küçük falan demiş birde hey Allahım hey :D

#6 - 12.11.2024 03:26
bak gordun mu

bu arada antalyada kira fiyatları nasıl kanka adanadan çok sıkıldım antalyaya taşınmayı düşünüyorum
« Son Düzenleme: 12.11.2024 03:29 CCarnage »

#7 - 12.11.2024 10:19
@kelizy Bu seferlik uyarıyoruz, bundan sonraki süreçte sürekli roleplay kavramının bilincinde rol yapmanızı öneririm. Tekrarında daha ağır bir yaptırımla karşı karşıya kalabilirsiniz.