Konu: Santiago_Paez / Trolling-DM  (Okunma sayısı 135 defa)

#0 - 12.10.2024 18:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Santiago_Paez / @Thoronto

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Rae_Park / @Chon_Jackford /// Fernando_Rossi @Deleali013

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.08 - 17.06

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş garaja geliyor, motor tamiri istediğini söylüyor fakat ona yardımcı olmuyorum. Nedeni ise dün akşam saatlerinde garaja gelip nedensiz tehdit etmesi sonrasında birlik üyelerimden bir kaç tanesi, arkadaş ateş açınca onu vuruyorlar. İlgili role dair bir kanıtım yok fakat ss'lerdeki rolsel tavrımın onu istemememin ve yardımcı olmamamın nedeni dün sağlanan rol.

Bugün yine geliyor ve sanki birşey olmamış gibi motor tamir ettirmek istiyor, ona yine sadece buradan çık diyorum söylüyorum fakat tavırları ortada. Sonrasında motoruna biniyorum ve üst taraftaki tepeye çekiyorum. Geri geldiğimde ise yine defalarca uyarıp gitmesini söylesemde ısrarcı şekilde ss'Lerde de belli; "Motorunu getirin gideyim." şeklinde defalarca aynı şeyi atıyor ve yine 4. ss'te belli olacaktır, kırmızı ile işaretledim sürekli olarak objelerin tepelerine çıkıyor, manasız şekilde hopluyor zıplıyor.

En sonunda daha da diretikten sonra saldırıyorum, garaj interioruna giriyor. Rae_Park isimli karaktere girip saldırmasını söylüyorum fakat girdiği gibi vuruluyor [Kanıtı 5. ss'te]. Sonrasında bende giriyorum ve garaja girdiğim gibi vuruluyorum, spawnkill'i de dahil edecektim fakat anında vurduğuna dair bir görüntü alamadım. Sanırım sadece silah kullanmak istiyor fakat bu baltaladığı 2. rol. Gerekli kanıtlar ss'lerin hepsinde mevcuttur. Dün de kendisi bir rol hatasından dolayı cezalandırıldı, sergilediği rol ve yaptığı ihlaller adına yaptırım almasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 12.10.2024 18:09
Şahitliğimi onaylıyorum ve yaptırım uygulanmasını talep ediyorum.

#2 - 12.10.2024 19:14
@Thoronto 24 saat içerisinde savunmanızı iletin.

#3 - 12.10.2024 19:47
24 Saat içinde savunmamı yapacağım.

#4 - 12.10.2024 20:44
Savunma yapmak yerine, birlik üyelerime DM'e sivil karakteri ile aralıksız devam etmekte.

20.04
https://streamable.com/ag6e2v

#5 - 12.10.2024 20:49
Şahitligimi onaylıyorum, İyi forumlar diliyorum  :manifdog

#6 - 13.10.2024 10:50
Öncelikle . Bu olaydan 1 gün önce garaja gidiyorum, motorumu yaptırmak istiyorum, yapmıyorlar bende toz soruyorum. İc olarak yarışçı birliği olduğunu biliyorum ve beni terslemeye başlıyorlar. Bende ic olarak bilmediğim bir konudan random tehdit sallıyorum. Kişiler gelip Malibu üyelerinin olduğu garajda bana "Dm" atıyorlar ve bende bu yüzden şikayet açmıyorum. Daha sonrasında rolümü yapıp garaja geri geldiğimde Sylas beni "Yaralı Kural İhlali" kapsamında 120 dakika jail atıyor. Yarın jailim ve Rk sürem bitince garaja gidiyorum motorumu yaptırmak istediğimi söylüyorum. Şikayeti açan karakter beni tersliyor gitmemi istiyor daha sonrasında motorum yapılana kadar gitmeyi reddediyorum. Motorumu alıp dağa çıkarıyor ve geri geliyor. Bende motorumu geri getirene kadar hiç bir yere gitmeyeceğimi söylüyorum ardından beni dövmeye başlıyor. Bende garajın içerisine kaçıyorum ve emote verip giren kişilere sıkmaya başlıyorum. Ek olarak eklediği yanıtta Santos karakteri bana dün "Dm" atan 4 karakterden 1'isi olduğu için ona sıkıyorum. Savunmam bitti sonuçlanabilir.

#7 - 13.10.2024 14:52
Sonuç alabilir.

#8 - 13.10.2024 19:59
Şahıs cezalandırılacak.

K&A