Konu: Ernesto Salvatore - ortak nezaket  (Okunma sayısı 61 defa)

#0 - 28.08.2024 18:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Kırmızı

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Timodi

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.08.2024

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
ortak nezaket, mix

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracın motorunu yaptırmaya gittim, kendisin ısrarla para istediği için yaptırmaktan vazgeçtim ve yaptırmayacağımı söyledim pm'den çirkefleşti, ic olayı ooc döktü

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): #temizvice

#1 - 28.08.2024 23:46
            Selamlar, arkadaşlar garaja geldiler ve motor bakımı yapılacağını söylediler. Gerekli rolleri yaparak motor bakımını yaptım (yağ değişimi, parça yenileme vs.). Bunları yaptıktan sonra biz motor bakımına geldik, yap gidelim artık dediler. Ben işlemleri tamamladığımı belirttim (rolsel olarak tamamlandı, "/mtamir" komutu kaldı) ve ücret talep ettim. Arkadaş aracına bindi ve motorun hala %78 olduğunu görerek hani yapmamışsın(?) dedi. Ben de "Gözünüzün önünde yaptıklarım neydi, yarım saattir uğraşıyorum" dedim. Öncesinde aldığı kanıtlar varsa sunulabilir, üstteki saydığım şeylerin rolünü yapmıştım. Önce yap sonra para vereceğiz dedi, ben ise zaten işlemleri yaptım dedim. "/mtamir" komutunu kullanınca benden para kesilecek ve üzerimde nakit yok, her türlü onlardan almam gerekiyor. Arkadaşların tamirhane sisteminden haberi olmadığını düşünerek PM üzerinden "Siz para atmadan sistemsel olarak düzeltemem" diye uyarı yapıyorum. IC olayı OOC'ye dönüştürdüğümü söyleyip aracına binip gitti.
       Biraz uzun oldu sanırım fakat özetle ben arkadaşların karşısında yaklaşık 10 dakika rolsel olarak aracın bakımını yaptım fakat onlar role değer vermeyip benim orda aracı %100 yapacak komutu kullanmamı istediler. Fakat bunu para almadan yapmam mümkün değil, kendilerine IC yaptığım işlemler için para istediğimde bir şey yapmadın ki diyerek gitmeleri zaten yapılan rolü takmadıklarını, roleplay oynamadıklarını gösterdi bana ve ben de umursamadım.

#2 - 29.08.2024 00:08
Şikayeti inceledim, IC de rolleriniz ne şekilde gelişirse gelişsin OOC Kanallar üzerinden Ortak Nezaketinizi korumalısınız. G

Gerekli ceza uygulanacak.