Konu: [21.08.2024 DeAngelo_Wiggins Ortak Nezaket, Powergaming, Deathmatching, Bug A.]  (Okunma sayısı 83 defa)

#0 - 21.08.2024 18:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: DeAngelo_Wiggins @starlegend

Olaya dahil olan şahit karakter adı: SS

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.08.2024 17.04-17.11

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Ortak Nezaket: Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.

Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)

Powergaming: Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak. Car Surfing — hareket eden araçların tavanı, kaputu üzerinde seyahat etmek.

Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 1. Ekran görüntüsünde Chatte görüldüğü üzere kişi Casp lock açık bir şekilde basit bir kaza rolünü abartarak ortak nezaket kurallarını çiğniyor, aynamı kırıyor. ayrıyetten timestamp açık. Hırsını alamayıp tekrardan gelip aynamı kırıyor. Motoruyla gelip aracın önüne kırıp kaza yaptırmaya çalışıyor, en son videoda görüldüğü yerde duruyoruz ve kişiye derdin ne diyorum. Küfretmeye devam edince bende agresif yapıyorum. Bu arada kaza benim yüzümden değil, kendisi gelip arkadan çarptı, düşmesine rağmen kalkıp bu rolü yaptı onu hiç saymıyorum. Arabama saldırmaya başlıyor, üstüne çıkıp araca sistemsel hasar vermeye çalışıyor kaçarken. Polis sirenini görüp duruyorum. Polislerle konuşuyoruz sonra gidiyor polisler, şikayet ettiğim kişi de saldırır.a diye emote atıp saldırmaya başlıyor. Hem bunnyhop yapıyor, hem arabaya binemeyeyim diye aynı anda f atıp beni düşürüp oyunun açığını kullanıyor. Chatte sürekli casplock açık sövmesi, Diğer açık şikayetlerde de güvenli bölge ihlali yapması ve agresif rol sergilemesi, rol sonrası 15 dakika beklemesi gibi ve buraya yazmadığım videoda sabit olan tüm suçlar görünmekte.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
1. SS. Olayın öncesinin chattaki yansıması.
Spoiler: GösterGizle

1. Video: Yazılan tüm kurallar.

2. Video: Oyundan çıkış yapma kuralı.

Ek açıklamalar(varsa): Yeni mod paketi indirdim, Premier aynı zamanda unmarked olarak pdde de kullanıldığından bazı ışık modları chate yazı yazarken bile çalıştı, araç polis aracı falan değil bilginize. Dosyasını bulduğum zaman o ışıkları da sileceğim, şuanda da başkalarının ekranına etki eden bir durum değil, herhangi bir ihlale sebep vermemektedir. Ayrıca arkadaşa açılan diğer şikayetlerin de dikkate alınmasını, platformdan uzaklaştırılması gerektiğini düşünüyorum.

#1 - 22.08.2024 17:13
Rol bittikten sonra acil bir işim çıktığı için oyundan çıkış sağladım, bunda ne gibi bir problem var? Deatmatching nerede? Sen beni polise şikayet ediyorsun, illegal bir birlikte olmana rağmen beni polise şikayet ettin ve seni uyardım. Beni rolde tehdit ediyorsun, kışkırtıyorsun. Sonrasında seni vuruyorum, burada ne gibi bir ihlal var? Hiçbir şey yok. Neye savunma yapacağımı anlamadım. Kısacası savunmam şu şekildedir;

1- Oyun içinde In Game yaptığım şeyler neden Ortak nezaket olsun?

2- Giderken ayna kırmak ne zamandan beri Powergaming?

3- Rol dahilinde gerçekleşiyor her şey, neyin kaza rolünden bahsediyorsun? Rolün kazayla alakası yok, benim karakterimi az kalsın motorla giderken öldürüyordun, bende o anın adrenalini ile senin aynanı kırıyorum. Sonrasında biz rol içerisindeyken İLLEGAL olmana rağmen beni polise şikayet ediyorsun. Bunu yapan sensin, ihlali yapan sensin. Sonrasında ben seni PM üzerinden uyardım, şikayet açmadım.

4- Rol bitti, her şey bitti. Üstünden süre geçti ve bende güvenli bir yere gidip işim olması dolayısı ile oyundan çıkış sağladım.

Kısacası herhangi bir ihlal yapmadım, iyi günler dilerim.

#2 - 24.08.2024 20:49
DeAngelo Wiggins karakteri cezalandırılacak. Basit bir trafik kavgası yüzünden bu tarz rollere girişmemeniz gerekiyor.