Konu: [13.08.2024] Michael Kleinman - Hileye Göz Yummak&PD Karşı İhlaller&Hatalı Emote  (Okunma sayısı 340 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.08.2024 23:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Michael Kleinman ( @Geben meine Tabanca )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: SS

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

13. Kolluk Kuvvetlerine Karşı Kurallar

Sunucuda kolluk kuvvetleri IC düzeni sağlayan, sunucunun omurgası olarak nitelendirilen devleti temsil eden kuruluşlardır. Tüm kolluk kuvvetlerine karşı yapacağınız roller mantık çerçevesinde olmalıdır.

Uygunsuz örnekler aşağıda verilmiştir:
- Polisler tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
- Polisler agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
- Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
- Polisler, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
- Polis ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
- Polis ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
- SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
- Kolluk kuvvetlerine ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
- Kolluk kuvvetleri ait bürolarda kolluk kuvvetleri üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
- Kolluk kuvvetleri ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

13.1. FDI, Dedektif Büro gibi soruşturma birimlerine karşı kurallar: Senaryo ve konsepte bağlı olarak FDI oluşumu, eyalet düzeyinde bir kolluk kuvveti olarak geçmektedir. FDI birliğiyle olan rollerde aşağıdaki durumlarda göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun yanında VCPD bünyesinde Dedektif Büro da illegal birliklere karşı soruşturma faaliyeti yürütmektedir.
- FDI veya Dedektif Büro ile alakalı eylemlerin metagaming yapılarak sızdırılması olayla ilişiği olan kişilerin yasaklanmasına sebebiyet verebilir.
- Kimliği açık olan, yani görevdeki FDI ajanlarına yapılacak silahlı saldırı, kaçırma, gasp vb. tüm agresif rollerin sonucu ilgili karakterler için CK veya Müebbet işlemi uygulanabilir.

13.2. Polise Karşı Korku Rolleri: Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı Fear-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

13.3. Polise Karşı Bağlantı Koparma & Oyundan Ayrılmak: Birlikler ya da bireysel oyuncular arası çatışma durumlarında, olay yerine polis ekiplerinin yönelmesi sonrası, karakteri ya da silahını kurtarmak adına bağlantı koparmak, oyundan ayrılmak sunucumuzda kabul edilmeyen hareketlerdendir. Bağlantı kopardıktan sonra oyuna geri girme durumu, yöneticinin inisiyatifinde kabul edilebilir. Bu ihlali gerçekleştiren oyuncular sırasıyla:
- İlk seferinde hapis işlemi (IC Miktar üstüne eklenerek),
- İkinci seferinde bir hafta boyunca yasaklanma,
- Üçüncü seferinde ise sunucudan tümüyle yasaklanarak cezalandırılacaktır.

13.3.1. Polise Karşı Force Crash ile Başka Yerde Spawnlanmak: Oyuncular, CodsMP ya da başka üçüncü parti yazılımlar sayesinde, ya da oyun açığı kullanarak polis ekiplerine karşı sistemlerini zorla crash yedirip Verdant Bluffs bölgesi gibi olay yerinden uzak bir yere ışınlanması durumunda sunucudan uyarısız yasaklanır.

13.4. Polisten Kaçarken Güvenli/İzlenemez Eve Kaçmak: Eğer bulunduğunuz oluşumun ya da sizin ayrı olarak yerini bildiğiniz bir güvenli/izlenemez ev varsa, polisten ya da kolluk kuvvetlerinden kaçmaya başlama anından 1 saat içerisinde bu evlerin herhangi birini kullanamazsınız. Kullanmanız halinde karakteriniz admin inisiyatifinde uyarılacak ya da bug abuse kapsamında cezalandırılacak/yasaklanacaktır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: OPERATOR çağrısına yöneldiğimizde Kırmızı Sultan'daki 4 kişi de ban yedi. Forumdan kontrol ettiğimde ise kişilerin, Kleinman birliğinde olduğunu gördüm. Her birlik lideri, kendi birliğinin yöneticisi durumunda olmalıdır. Kişinin birliğinde hile bulundurması ve buna göz yumduğunu gördüm. Çatışma sonrası, Michael Kleinman'ı araca bindirdik. Araçta hiçbir şekilde FEAR RP yapmayıp, bölgedeki polis memurlarına hiçe sayarak küfür etmeye devam etti. Hiçbir türlü fear rolüne uymadı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Kural İhlalleri: GösterGizle

Gabriel Ungerer, Kleinman Birlik SS'i: GösterGizle

Jochen_Schutzenberger, Kleinman Birlik SS'i: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin rol bilgisinin yetersiz olduğunu, birliğinde hile barındırmaya göz yumduğu için platformdan uzaklaştırılmasını. Kalıcı olarak banlanmasını talep ediyorum. Bazı blurlanan kısımlar, MIXING yapılmaması içindir, gerekli yetkili isterse yollarım.

#1 - 14.08.2024 03:31
Rol bilgim uydudan suçlu bulma / takip etme rolü yapmayacak kadar gelişmiş seviyede bunu kafana takma, yaptığımız rolde yapılanma çöktüğü ve karakterim müebbet yiyeceği için küfür ediyorum çünkü rolsel olarak kaybedeceğim bir şey kalmamış (/do kanalından belirttim ekran görüntüsünde mevcut.). Hile kullanan kişi zaten yasaklandı, diğerleri göz yummaktan ceza yedi. İnsanları kendine karşı kışkırtma, üslubun da hiç hoş değil pdde olman böyle iğneleyici tarzda konuşabileceğin anlamına gelmiyor, mute yersen karışmam sonra.
« Son Düzenleme: 14.08.2024 04:34 Geben meine Tabanca »

#2 - 14.08.2024 03:34
Karışırsan ne yapardım acaba, tüh ya. Savunman bu kadarsa sonuçlanabilir.

#3 - 14.08.2024 03:54
Camı aç odana biraz hava dolsun, üslubunu düzeltmeni söylüyorum garip tavırlar sergiliyorsun. Bol şifalar.

#4 - 14.08.2024 03:58
İğneleyici konuştuğum yok, bir birlik lideri olarak ve bu seviyeye gelen biri olarak. Rol yapmayı bildiğini düşünüyordum, benim açımdan bilgin yok. Admin kararı denenebilir, günlerdir DeathMatch'ten başka bir rol yaptığını göremedim. İyi günler, iyi forumlar.

#5 - 14.08.2024 04:06
Sana rollerimi beğendirmek gibi bir derdim yok, 136 sayfaya ulaşmış birliği eleştirebilecek kapasitede olduğunu sanmıyorum çok zeki olduğunu düşünüyorsan ifmnin başına geçebilirsin. Birliği kapansın ve banlansın diye şikayet açanı da ilk defa görüyorum, iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 14.08.2024 04:10 Geben meine Tabanca »

#6 - 14.08.2024 04:23
Birliğin hakkında birşey söylemedim ayrıca seni sadece kendi fikirlerimle yorumladım yargılamakta bana düşmez uzatıp adminlerin işini zorlaştırmaya gerek yok. İyi günler.

#7 - 14.08.2024 04:59
bizim rollere kafani yorma sen knk devriye at kod0 cagrisi bekle

#8 - 15.08.2024 16:18
Şikayette adı geçen karakterler yasaklı durumda, @Geben meine Tabanca için savunma yeterli görüldü. Şikayetlerin altında ikili münakaşaya girmemeniz gerekiyor, iki tarafı da bu konuda uyarıyoruz.