Konu: vynexia [Brawl rolünde silah çekmek. DM]  (Okunma sayısı 204 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.08.2024 15:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @vynexia @corteiz in businnes

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/a
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.08.2024 14.58

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: vynexia (Laelim Polk) adlı arkadaş Social üzerinden yorumlar sonrası küfürleşmeler ve atışmalar sonucunda kendisini davet ettiğim yerde konuşarak kavga edeceğimizi söylüyorum. Kendisi geleceğini ve kavga edeceğimizi söylüyor. Bende tabii ki konum verdiğim yerde bekliyorum. Arkadaşlar geliyor. Sonrasında ise arkadaş (Ghaalen Lampkins) yanına getirdiği arkadaşı ile kavgayı izleyeceğini söylüyor. Bende gitsin, sen tek gel diyorum. Biliyorum ki sıkacaklar ama yine de arkadaşa şans veriyorum bunun kural olduğunu bildiği halde yapmaz VS diyorum. Arkadaşla kavga ediyoruz, tam arkadaş düşecek benden uzaklaşıyor ve arkadaşı arkadan bana sıkıyor. Şimdi gelelim benim takıldığım olaya.
Kendisi ile anlaşmalı bir şekilde dövüşüyoruz. Yani ben ona ansızın saldırmıyorum ya da gidip adam toplayıp söylediğim rolün dışına çıkmıyorum. Kendisini herhangi bir silah ile tehdit etmiyorum. Öyle ki onun saldırmasını bekliyorum özellikle böyle bir senaryo yaşanırsa bana gelip sen vurdun, ilk sen başlattın demesin diye. Sonuç olarak aynı şeyleri bekliyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Video:
https://streamable.com/oo2b1e

Konunun başına dönecek olursak Social üzerinden ettiği laflar ve küfürleri ele alacak olursak.

Ek açıklamalar(varsa): Ama çok zekiler cidden, dayak yersem ateş et demiş adama, adam da dayak yediğini görünce ateş etti.

« Son Düzenleme: 13.08.2024 15:38 BrooklynZ »

#1 - 13.08.2024 15:36
anlaşmalı falan değildi rol, anlaşmalı olmayan rolde ateş etmesindede sorun yok. kuralları daha iyi okuman dileğiyle  :sampanya:

#2 - 13.08.2024 15:37
ayrıca bir çete üyesinin sana ne yapmasını bekliyon ki kanka, öpüp başıma mı koyayım anlamadım

#3 - 13.08.2024 15:51
anlaşmalı falan değildi rol, anlaşmalı olmayan rolde ateş etmesindede sorun yok. kuralları daha iyi okuman dileğiyle  :sampanya:

Şimdi güzel kardeşim benim, zaten gel anlaşmalı dövüşelim demedim sana rolde, zaten olay o değil. Anlaşmalı rol nedir biliyor musun? İki tarafında kesin olarak dövüşecekleri bir rolde silahların çekilmesi. Bu yasak. Çete üyeleri diyorsun ya? Hangi çete üyesi meydan okumasına karşı silahlı adamlar ile geliyor? Benim bildiğim çeteler adamları arkasına alır gelirler. Baktın dayak yiyorsun, çete üyesinin dayak yediğini kaldıramayan kardeşleri gelirler adama saldırırlar. Silah çekmezler. Kültürleri gereği ne kadar adil olmasalar bile buna dikkat ediyorlar. Yanında getirdiğin arkadaşın gelse bana yumruk atsa ağzımı açmam. Silah çekilecek bir konu yok. O zaman senin dediğin hesaba göre de sen Fear RP yapmıyorsun. Benim karakterim iri yarı, eski polis/militan bir adam. Sen bunu kayda alarak geliyorsun. Ama ne hikmetse dövüşüyorsun onunla. Yine ettiğin lafa bakacak olursak ben IC olarak senin karkaterinin çeteci olduğunu nerden bileceğim? Social'a bir adını koymuşsun o kadar. Kaldı ki ne alaka yani rolde sen sana her meydan okuyan adama gelip böyle sıkıyor musun? Komik olaymış kanka devam edin o halde bu hareketlerinize ne diyim.
« Son Düzenleme: 13.08.2024 15:56 BrooklynZ »

#4 - 13.08.2024 15:58

Şimdi güzel kardeşim benim, zaten gel anlaşmalı dövüşelim demedim sana rolde, zaten olay o değil. Anlaşmalı rol nedir biliyor musun? İki tarafında kesin olarak dövüşecekleri bir rolde silahların çekilmesi. Bu yasak. Çete üyeleri diyorsun ya? Hangi çete üyesi meydan okumasına karşı silahlı adamlar ile geliyor? Benim bildiğim çeteler adamları arkasına alır gelirler. Baktın dayak yiyorsun, çete üyesinin dayak yediğini kaldıramayan kardeşleri gelirler adama saldırırlar. Silah çekmezler. Kültürleri gereği ne kadar adil olmasalar bile buna dikkat ediyorlar. Yanında getirdiğin arkadaşın gelse bana yumruk atsa ağzımı açmam. Silah çekilecek bir konu yok. O zaman senin dediğin hesaba göre de sen Fear RP yapmıyorsun. Benim karakterim iri yarı, eski polis/militan bir adam. Sen bunu kayda alarak geliyorsun. Ama ne hikmetse dövüşüyorsun onunla. Yine ettiğin lafa bakacak olursak ben IC olarak senin karkaterinin çeteci olduğunu nerden bileceğim? Social'a bir adını koymuşsun o kadar. Kaldı ki ne alaka yani rolde sen sana her meydan okuyan adama gelip böyle sıkıyor musun? Komik olaymış kanka devam edin o halde bu hareketlerinize ne diyim.

yasak olduğunu politikalı olarak göstersene

#5 - 13.08.2024 16:04

Dostum SAMP ortamında yeni olduğunu düşünmüyorum. Bunun kural olduğunu da biliyorsun. sana diğer yazdıklarıma cevap verir misin? Yok bu nerde yazıyor, şu nerede diye ilerleyemezsin, Vice yönetimi de her ihtimali değerlendirebilir ama buna gelipte kural tanımlayamaz. Anlaşmalı bir rolde seninle kavga ederken sen gelip benim karakterime ateş ediyorsun, /me'yi sen ilk veriyorsun, dövüşeceğimizi biliyorsun? Yani gelip bana burada kural açıkla deme. O halde sen her kavga ettiğin insanla yanındaki adamla git, dayak yiyeceğini anlayınca sıksın adama. Bu mu çetecilik? Sana istersen her kültürü kitap kitap yazarım DC'den hiç dert değil. Ama bana çeteciler böyle yapıyor, sokak tarzı dövüş budur dersen işte orada gülerim senin dediğine. Hangi kültür, Blood mu, Crips mi, MS13 mü? Hangi çeteci dövüşeceği başka bir adamla yanında getirdiği adama silah çektirip ateş ettiriyor?
« Son Düzenleme: 13.08.2024 16:10 BrooklynZ »

#6 - 13.08.2024 16:10
Spontane gelişen bir rolde silah çekmek kurallara aykırı değil, burada gerçekleşen brawl anlaşmalı değil. Doğaçlama ve vice social üzerinden gerçekleşmiş.
İlgili kural;

#7 - 13.08.2024 16:11
Spontane gelişen bir rolde silah çekmek kurallara aykırı değil, burada gerçekleşen brawl anlaşmalı değil. Doğaçlama ve vice social üzerinden gerçekleşmiş.
İlgili kural;

Bak sen de kuralı yanlış yorumluyorsun kardeşim. Doğaçlama yok ortada. Kavga edeceğimiz belli, zaten ilk yumruk sizden geliyor. Kendi ellerin ile attın kuralı.

#8 - 13.08.2024 16:12

Dostum SAMP ortamında yeni olduğunu düşünmüyorum. Bunun kural olduğunu da biliyorsun. sana diğer yazdıklarıma cevap verir misin? Yok bu nerde yazıyor, şu nerede diye ilerleyemezsin, Vice yönetimi de her ihtimali değerlendirebilir ama buna gelipte kural tanımlayamaz. Anlaşmalı bir rolde seninle kavga ederken sen gelip benim karakterime ateş ediyorsun, /me'yi sen ilk veriyorsun, dövüşeceğimizi biliyorsun? Yani gelip bana burada kural açıkla deme. O halde sen her kavga ettiğin insanla yanındaki adamla git, dayak yiyeceğini anlayınca sıksın adama. Bu mu çetecilik? Sana istersen her kültürü kitap kitap yazarım DC'den hiç dert değil. Ama bana çeteciler böyle yapıyor, sokak tarzı dövüş budur dersen işte orada gülerim senin dediğine. Hangi kültür, Blood mu, Crips mi, MS13 mü?

tüm sorularını sırasıyla cevaplıyorum
1- rol anlaşmalı değildi, artık bunun farkına varmalısın. rol doğaçlama gelişti, oocden anlaşmadık rolü şöyle yapalım böyle yapalım diye
2- çete üyesi olup olmadığımı bilmen veya bilmemen pek ilgilendirmiyor beni, rolde sonuçta çete üyesiyim değil mi :d
3- düştükten sonra yaralı kurallarını hiçe sayıp bana socialdan zırlaman ve rolün ortasında /b bölmen seni haksız çıkartıyor
4- kültürü ne kadar bilip bilmediğin, hangi kültürü bildiğinde umrumda değil. merak etmiyorum

#9 - 13.08.2024 16:13
İlgili kural;

Bak sen de kuralı yanlış yorumluyorsun kardeşim. Doğaçlama yok ortada. Kavga edeceğimiz belli, zaten ilk yumruk sizden geliyor. Kendi ellerin ile attın kuralı. ama inatla rolün gidişatı aynen de karşımdaki karakter ile kavga edeceğime dair durumlar söz konusu. Vice Social üzerinden anlaşıp gelmesi için adama konum atıyorum. Adam geliyor, yumruk atıyor. Ne yapacağız bundan sonra Mahon gidip adamı öpecek mi?

« Son Düzenleme: 13.08.2024 16:22 BrooklynZ »