Konu: Firmadan atılmışım  (Okunma sayısı 882 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.08.2024 09:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: John_Gassare @Red Army Prime

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Zamanı bilmiyorum.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Benim sahip olduğum firma başka birisine aktarılmış, gate şifrem değiştirilmiş.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sahip olduğum firma'dan çıkarılmışım ve bana ait olan kapımın şifresi değiştirilmiş.

Zamanında Piazza birliğinde rol yaptımda bir mekaniğe ihtiyacımız vardı bunu @Red Army Prime ile görüştük ve anlaştık.Firmanın IC ücreti benden dükkan ona ait idi.
Ayriyetten Exterior ve Gate attırmıştım(Onları da ben ödedim).Daha sonra birlikten ayrıldığımda (uzun zaman önce) mekaniği satın almak istediğini söyledi ben de tamam dedim.Üzerinden zaman geçti ve aşağıdaki yazışmaları discord üzerinden yaptık.Ben de çok umursamadım, birliklerine rol çıksın diye boşverdim.Geçen hafta oyuna girdiğimde Mekanik ve gate benim üzerimdeydi, bugün girdiğimde (08.08.24) firmadan atıldığımı ve gate'in şifresinin değiştirildiğini öğrendim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
#1 - https://i.hizliresim.com/6b29kyo.png

#2 - https://i.hizliresim.com/9p9rrvz.png

#3.0 - https://i.hizliresim.com/q30thd7.png
#3.1 - https://i.hizliresim.com/d7zakh4.png

Firma başvurusunun ve ruhsatının bende olduğunun kanıtı. ( https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=150441.msg1098397#msg1098397 )
#Daha sonra @Rollsrose gelip açmıştı ve parasını ona ödemiştim.

Burda da ruhsat başvursunun yaptığımın kanıtı. ( https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=151378.msg1113247#msg1113247)

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 09.08.2024 18:56
Savunma demeyeyim de açıklama yapacağım kısa süre içerisinde.

#2 - 09.08.2024 21:07
@Red Army Prime 24 saatiniz bulunuyor savunma/açıklama için.

#3 - 10.08.2024 03:46
Selamlar, bunu bir savunma olarak değil de açıklama yapacağım.

Orada bulunan gate sadece sana ait, o da birliğe ekli olduğu için değiştirdik. İstersen sildirebilirsin. Bunun yanı sıra firma parasına gelecek olursak, firma birlikte topladığın tax paraları ile birlikte alındı, eğer log kontrolü yapılırsa sana verilen paralar görülebilir. Daha ne parası talep ediyorsun onu anlamış değilim. Eğer yönetim ekibi talep ederse firmanın 3/1 parasını verebilirim. Eğer gateyi aldığının bir kanıtını market geçmişindem gönderirsen IBAN üzerinden parasını da temin edebilirim.

Aşağıda bırakacağım ekran görüntülerinden üyelerden yüklü miktarda tax alıp o paralar ile aldığı görülebilir. Firma sadece sana ait değil, firma birliğe ait.
Spoiler: GösterGizle

Firmadan atılma sebebi ise şu şekilde, garajı tamamen aktif ettirmek için birlik üyesine devredildi. Kendisi de herkesi temizleyip sıfırdan firmaya alım yapıyor. Kendisi de bunu onaylar @Stance

Ek olarak mini bir açıklama daha yapma gereksiniminde bulunuyorum, zaten garajın eski ismi BMC Garage' idi. Hood onaylı illegal bir birlik olduğumuz için hood sınırlarımız içerisine giriyordu ve ister istemez garaj sahibi legal olduğu için problemler yaşanıyordu. Sağ olsunlar BMC Garage tamirhanesi başka bir yere taşıdı ve boş kalan yeri Piazza birliği olarak alma kararı verdik, yukarıda olan ss de zaten ''100k verdim dostum Hala ne tax diyorsun bana'' yazısı zaten birlik oyuncularının ortaklaşa olarak topladığı para ile alındığını ispatlar nitelikte. Şikayet açmak için kullandığı konuşmalarda da belli olacağı gibi, ''Ben o adamların verdikleri para kadar tax almadım'' bölümü de olayı gayet açıklar nitelikte. Bir illegal birlikte rol yapıyorsan ve o birlik hood onaylı bir birlikse toplanan tax ücreti birlik R20'sine teslim edilir. Şöyle bir durum söz konusu biraz mantıksız kalıyor, ''Ben birlikten canım istedi diye çıkacağım orada olan işletme benim üzerime yaptırıldı ve o işletme benim denilemez.'' Şikayet açılmadan önce birliğime girip kaldığı yerden devam edebileceğini de söylemiştim fakat sivil rolü yapmak istediğini söylemişti. Şuan Piazza birliği olarak alımlarımızı da kapattık ve ne yazık ki geçmişteki teklifim şuan için geçerliliğini korumuyor. Sivil karakterle de Piazza birliği hood bölgesinde rol yapması da biraz mantıksız olacağı için, şahısa sağlayabileceklerim bunlar. Birkaç ss daha geçti elime onları da göndereyim, olay tam anlamıyla açıklığa kavuşsun.

Şikayetle alakası olmayan birşey daha var, yetkililer kontrol sağlayabilir. 2 adet dolandırıcılık kural ihlalim bulunuyor. Arşivden şikayetlere ulaşabilirseniz, savunma bile yapmadım şikayetlere. Yanlış hatırlamıyorsam iki şikayette birlikten çıkan birlik oyuncularım tarafınca açılmıştı. Bir oyun için bu tarz ithamları doğru bulmuyorum, lütfen şikayet açmak için yetersiz kanıtlar ile şikayet açmayın arkadaşlar.
Konu ile ilgili açıklamamı yaptım lütfen daha fazla ileti gelmesin ve burası karşılıklı sohbet etme kanalına dönüşmesin, çünkü tarafımdan bir ileti daha gelmeyecek.

Olayla ilgili şahit yazmam gerekiyorsa şahitleri de ekleyebilirim, fakat gerekli olacağını sanmıyorum.

Sonuçlanabilir.
@Apollon
« Son Düzenleme: 10.08.2024 03:49 Red Army Prime »

#4 - 10.08.2024 03:50
Şikayette adım geçtiği için ufak bir yazı yazacağım.

Evet, rolsel olarak tamirhanenin yönetimini ben devraldım. Bu yüzden herkesi atıp firmayı sıfırladım ve sıfırdan üye alımı yapıyorum. Gate şifresi ise firma birliğe bağlı olduğu için rapor atarak ben değiştirttim. Eğer arkadaş gatesini sildirirse biz tekrar ekleme yapabiliriz.

#5 - 10.08.2024 09:20
Bu mantıkla yola çıkarsanız firmanın sahibi ben olduğum için istersem sizi de atabilirdim bunu biliyor olmanız lazım.Ben sana tek açmak istediğimi söylediğimde sen yok bizimkilerde para versin dedin ben de okey çektim.O arkadaşlardan da dediğin gibi verdikleri süre boyunca hiçbir para almadım, artı olarak Hugo kardeşi atmadım bile 1 dolar vermemesine rağmen.Amacım toksiklik olsaydı hepinizi firmadan atar, çantayı alır giderdim.Mesele bu arada firma meseslesi de değil yaptığınız ayıp.

Şimdi gelelim paralara;
Bana para veren arkadaşların listesi burada, sadece Hugo yok
( https://i.hizliresim.com/jvvf53e.png )

Şimdi gelelim senin iddialarına
#1 Numaralı SS'indeki olay verdikleri paradan çok sonra, yani verdikleri paranın süresi geçince.Ayrıca sen de mekaniktekilrden tax toplamam için talimat vermiştin.Ben de sana adamlar iş yapamıyor Mekaniklik bitti demiştim iyi biliyorsun.Ben bunu girenlere ve sana en başından beri söyledim ortak veya bu şekilde hisseli bir durum olmaz diye.

#2 ve #3 Numaralı SS'inde ise birliğinde ve DC'sinde olmadığım için Hugo kardeş ile oradan görüştüm.Sen zamanında alıcaz edicez demiştin,Yani alıcaz diyorsan bunun sahibinin ben olduğumu iyi biliyorsun.Ben de rollerden ve samptan sıkıldığım için aramızda düşmanlık yok deyip size salıyorum.Meydanı size salmam demek mallarımı atabileceğiniz anlamına gelmez bence.

Ek olarak ben kimseyi dolandırıcıkla vesaire suçlamıyorum.Para ile işim olmadığını sen de biliyorsun ki birlik için sana yüklü para vermiştim o sırada kimse elini cebine atmamıştı.

Deliller ortada  sonucunun ne olucağına adminler karar versin.

« Son Düzenleme: 10.08.2024 09:23 tunahanclkk »

#6 - 11.08.2024 04:06
Alıntı
Bu mantıkla yola çıkarsanız firmanın sahibi ben olduğum için istersem sizi de atabilirdim bunu biliyor olmanız lazım.Ben sana tek açmak istediğimi söylediğimde sen yok bizimkilerde para versin dedin ben de okey çektim.O arkadaşlardan da dediğin gibi verdikleri süre boyunca hiçbir para almadım, artı olarak Hugo kardeşi atmadım bile 1 dolar vermemesine rağmen.Amacım toksiklik olsaydı hepinizi firmadan atar, çantayı alır giderdim.Mesele bu arada firma meseslesi de değil yaptığınız ayıp.

Şimdi gelelim paralara;

Orada olmaması çok normal, oraya istediğin ismi random olarak yazıp silebilirsin.

Bunlar yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ek olarak şikayet açan şahsın log kontrolünün yapılmasını da rica ediyorum.

Alıntı
#1 Numaralı SS'indeki olay verdikleri paradan çok sonra, yani verdikleri paranın süresi geçince.Ayrıca sen de mekaniktekilrden tax toplamam için talimat vermiştin.Ben de sana adamlar iş yapamıyor Mekaniklik bitti demiştim iyi biliyorsun.Ben bunu girenlere ve sana en başından beri söyledim ortak veya bu şekilde hisseli bir durum olmaz diye.
Zaten hisseli bir durum olamaz, birlik liderine ait olur o işletme yada birliğin hood bölgesi içindeyse de yine hood onaylı bir birliğin hood bölgesinde olduğu için haraç kesilebilir. Mantık olarak illegal bir adamın yanında iş yapıyorsun ve bu adam şehrin sayılı insanları arasındaysa da sana güvenip firma sınırım dolu senin üzerine yapalım dediyse sen birlikten çıkma kararı verdiğin zaman o firmada iş yapamazsın. Ben neden şikayet açıldığını da tam anlamış değilim. Ek olarak ben talimat verdiysem, illa ki yine de ironi içerisine giriyorsun. Şikayet açtığın ss'ler de kendin yazmışsın, ben daha tamirhane parasını çıkartamadım diye.

Alıntı
#2 ve #3 Numaralı SS'inde ise birliğinde ve DC'sinde olmadığım için Hugo kardeş ile oradan görüştüm.Sen zamanında alıcaz edicez demiştin,Yani alıcaz diyorsan bunun sahibinin ben olduğumu iyi biliyorsun.Ben de rollerden ve samptan sıkıldığım için aramızda düşmanlık yok deyip size salıyorum.Meydanı size salmam demek mallarımı atabileceğiniz anlamına gelmez bence.

Ek olarak ben kimseyi dolandırıcıkla vesaire suçlamıyorum.Para ile işim olmadığını sen de biliyorsun ki birlik için sana yüklü para vermiştim o sırada kimse elini cebine atmamıştı.

Ben ilk yazdığım açıklamada da belirttiğim gibi, neyse kişinin hakkı temin edebilirim diyorum. Meydanı size salmak, salmamak gibi bir durum yok. Eğer illegal bir birliğin hele ki hood onaylı bir illegal birliğin hood bölgesi içerisinde o birlikten bağımsız legal karakterinle tamirhane işletmek gibi bir düşüncen varsa o düşünceyi aklından çıkartmanı öneririm. Meydanı size salmak felan da biraz düşmanca bir yaklaşım gibi geldi. Bana şikayeti görüp özelden birkaç kişi daha ulaştı ve hepsi de şahit olalım bizde diyorlar. Ve Piazza birliğinden çıkan eski oyuncular bunlar. Bana para verdiğini şikayetten alasız bir şekilde yazmışsın buraya, ona da değineyim. Parayı tekrar geri alana kadar IC ve OOC o kadar çok darlandım ki keşke almasaydım dedim kendi kendime. Verdiğin parayı da sana geri iade ettim zaten, bu şikayette bu olayı geçirmeni anlayamadım.

Para ile işim yok diye yazmışsın, bana istediğin zaman özelden ulaşabiliyorsun. Neden böyle bir şikayet açma gereksiniminde bulundun. Bana söyleseydin verirdim verdiğin miktar ne kadarsa. Cevap yazmayayım diyorum ama söz hakkı doğuyor, yanlış anlaşılabiliyoruz.

Eğer şikayet daha çarptırılırsa birkaç kanıt daha atmak zorunda kalacağım. Yetkililerin inceleyip karar vermelerini rica ediyorum.

#7 - 11.08.2024 09:42
Alıntı
Orada olmaması çok normal, oraya istediğin ismi random olarak yazıp silebilirsin.
Hugo'nun para vermediğini iddia etmedim zaten, sadece o listede adı yoktu para verdiğini biliyorum.Sana attığım SS'i attım oraya bakabilirsiniz.

Alıntı
Zaten hisseli bir durum olamaz, birlik liderine ait olur o işletme yada birliğin hood bölgesi içindeyse de yine hood onaylı bir birliğin hood bölgesinde olduğu için haraç kesilebilir. Mantık olarak illegal bir adamın yanında iş yapıyorsun ve bu adam şehrin sayılı insanları arasındaysa da sana güvenip firma sınırım dolu senin üzerine yapalım dediyse sen birlikten çıkma kararı verdiğin zaman o firmada iş yapamazsın. Ben neden şikayet açıldığını da tam anlamış değilim. Ek olarak ben talimat verdiysem, illa ki yine de ironi içerisine giriyorsun. Şikayet açtığın ss'ler de kendin yazmışsın, ben daha tamirhane parasını çıkartamadım diye.

Mekanik aç diye teklifi sen bana sundun, ben de tamam dedim.Ben dedim hepsini karşılarım sıkıntı yok sadece senin dükkanı kullanacağız dedim.Sen de dedin ki bizim çocuklar da para versin öyle açalım.Ben de tamam dedim bu durum bundan ibaret benim paramın yetmemesi söz konusu değil zaten.

Alıntı
Ben ilk yazdığım açıklamada da belirttiğim gibi, neyse kişinin hakkı temin edebilirim diyorum. Meydanı size salmak, salmamak gibi bir durum yok. Eğer illegal bir birliğin hele ki hood onaylı bir illegal birliğin hood bölgesi içerisinde o birlikten bağımsız legal karakterinle tamirhane işletmek gibi bir düşüncen varsa o düşünceyi aklından çıkartmanı öneririm. Meydanı size salmak felan da biraz düşmanca bir yaklaşım gibi geldi. Bana şikayeti görüp özelden birkaç kişi daha ulaştı ve hepsi de şahit olalım bizde diyorlar. Ve Piazza birliğinden çıkan eski oyuncular bunlar. Bana para verdiğini şikayetten alasız bir şekilde yazmışsın buraya, ona da değineyim. Parayı tekrar geri alana kadar IC ve OOC o kadar çok darlandım ki keşke almasaydım dedim kendi kendime. Verdiğin parayı da sana geri iade ettim zaten, bu şikayette bu olayı geçirmeni anlayamadım.

Para ile işim yok diye yazmışsın, bana istediğin zaman özelden ulaşabiliyorsun. Neden böyle bir şikayet açma gereksiniminde bulundun. Bana söyleseydin verirdim verdiğin miktar ne kadarsa. Cevap yazmayayım diyorum ama söz hakkı doğuyor, yanlış anlaşılabiliyoruz.

Eğer şikayet daha çarptırılırsa birkaç kanıt daha atmak zorunda kalacağım. Yetkililerin inceleyip karar vermelerini rica ediyorum.

Şimdi burada biraz tersten gideceğim.

Öncelikle seninle uzun zamandır muhabbetimiz vardı, sana özelden yazdım cevap bile verme gereksiniminde bulunmadın.Ben de sabah açtım zaten şikayeti saatten görebilirsin.

Şimdi diyelim ki şikayette sen haklısın.Ben zaten vermediğim paranın arkasında durmuyorum.Adamlar para verdi bunu da kabul ediyorum Adamların verdiği parayı da istemek haksızlık olur.Benim orada hakkım var ve çöker gibi de beni oradan atıp bir de üstüne gate'in şifresini değiştirmeniz hiç hoş değil.

Sonuçlanabilir, daha fazla ekleme yapmayacağım.

« Son Düzenleme: 11.08.2024 09:51 tunahanclkk »

#8 - 17.08.2024 00:32
Alıntı

Şimdi gelelim paralara;

Bunlar yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ek olarak şikayet açan şahsın log kontrolünün yapılmasını da rica ediyorum.

Alıntı

Alıntı

Merhabalar @tunahanclkk nin attığı ss deki tarihteki para loglarına bakarsanız paranın çıktığını anlayabilirsiniz her olayı ss alıcak halimiz yok o garajın exterioruna kadar Tunahan yaptı gate ve firma dahil bunları istemekte hakkı var.

#9 - 18.08.2024 19:02
Yine mi sen cevatcan sal bırak şu işleri.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=150570.0