Konu: [19.07.2024] Maskeli_23234 & Maskeli_30691 DM+Metagaming  (Okunma sayısı 108 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.07.2024 15:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maskeli_23234 [Como Locho] @gunesilhan9 & Maskeli_30691

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.07.2024 14:26

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

4.3. Nametag: Oyuncuların üstündeki isimler o kişileri rolde ayırmak için kullanılmaktadır. Oyuncuların tepesindeki isim hiçbir şekilde IC bilgi olarak kullanılmamalıdır. Bir kişiyi IC olarak tespit ederken gerçekçiliğe uygun olarak teşhir edebildiğinizden emin olmalısınız. Polis, belediye, ünlüler gibi tepesinde [Tag] formatındaki kısım IC bilgi olarak kullanılabilir.
Örnekler
- Oyuncunun tepesindeki isme bakıp ismiyle seslenmek
- Duvar arkası veya obje arasından görünen isimde kişiyi doğrulamak ve haber vermek
- *Ad_Soyad'ı tarif eder* şeklinde birisini tarif etmek
Yeni açılan karakterle eski karakterin aynısı gibi rol yapmak da aynı şekilde metagaming kapsamında değerlendirilir. Her karakter kendine özgüdür ve tamamen aynı düşünceleri taşımaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Reklam vermeye gittiğim sırada Market caddesinde tanımadığım iki kişi tarafından saldırıya uğradım. Böyle bir durumu beklemediğim için arkadaşlara PM üzerinden neden ateş ettiklerini sordum ve beni KANZAKI birliğinden biri olduğumu düşündükleri için vurduklarını söylediler. Sanırım kafamın üstündeki Japonca isim yüzünden böyle bir durum oluştu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Motorla ateş ettiler, motoru süren arkadaş emote verdi fakat arkasında artçı olarak ilerleyen arkadaş silahını ateşledi, o yüzden dolayı birinin forum hesabını ve karakterini bulamadım. İki birliğin arasındaki olaya dahil değilim fakat hiç sorgu sual olmadan ateş ederek deathmatching kuralını ihlal ettiklerini düşünüyorum. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 19.07.2024 15:58 batuhancagswag »

#1 - 20.07.2024 00:30
Savunmam yok japon gördüm vurdum bilerek yapmadım kişiden defalarda özür diledik kendisi şikayet açmak istemiş tekrardan özür dileyerek cezamı almaya razıyım.

#2 - 21.07.2024 17:26
Şikayet incelendi.

Como_Locho karakteri Emotesuz İşlem ve Deathmatching kapsamında ceza alacak. Sadece nametag'e bakıp Japon diye bir karakteri vuramazsınız. Vurmak için savaşta olduğunuz ekipten olduğuna IC bilgiler ile emin olmalısınız.

K&A