| | ANDREJ ROZENKWİT TUTUKLANIYOR, SUÇ ÖRGÜTÜNE YARDIM SAĞLAYAN İSİMLER İFŞALANDI
BİRİM: GANG INTELLIGENCE UNIT OLAY KONUMU, YER(LER): ALMANYA, FRANKFURT TARİH: 18.03.2019
Haberin detayları hakkında; Lüks bir otomobilde, polislerin dikkatini çeken kimliği belirsiz kişi; Felony Stop uygulamasına takıldığında Frankfurt'un yeraltı dünyasının ünlü simalarından Andrej Rozenkwit olduğu ortaya çıktı. Cinayet, Azmettirme, Ruhsatsız Silah Bulundurma, Kara Para Aklama, Uyuşturucu Kaçakçılığı gibi suçlardan daha öncesinde aranıyordu. GIU birimi tarafından Stadelheim Hapishanesi'ne yerleştirildi.
ANDREJ ROZENKWIT'İN MEDYAYA YANSITILAN ÇARPICI SORGU İFADESİ
Sızdırılan ve kesilmiş ses kayıtları içerisindeki A.R ve polis memuru C.D'nin diyalogları;
Polis memuru C.D: Bay Rozenkwit, yürüttüğünüz suç örgütü hakkında bilgi vereceğinizi söylediniz. Yanınızda size yardım sağlayan isimler ve yürüttüğünüz faaliyetler hakkında bilgi verdiğiniz zaman size büyük bir katkısı olacak ve size en düşük cezayı almanız için yardım sağlayacağım.
Zanlı A.R (Andrej Rozenkwit): (((A.R sesi kesik kesik geliyor, bazı cümleleri basın tarafından sansürlenmiş, sadece verdiği isimler ve verdiği isimlerin bazı görevleri net bir şekilde anlaşılıyor))) Ludwig Wallner, grubun en önemli üyesi. Kara para aklama sistemini Wallner kontrol ediyor. Aynı zamanda para için her şeyi yapabilecek bir tetikçi. Vincent Welcker, Ludwig Wallner'ın ortağı. Grubun ün kazanmış ismi.
Polis memuru C.D: (telsiz cızırtıları) Sorgu bitişi belirtiyorum, rozet kodum 8? ? ? ?...
SES KAYDI BİTİŞİ.
|
ANDREJ ROZENKWIT, TUTUKLANIP SUÇ ÖRGÜTÜ GRUBUNU İFŞALADIKTAN SONRA NELER OLDU? Ses kayıtlarını dinleyen Ludwig Wallner, Andrej Rozenkwit'e kin beslemeye başlamıştır. Rozenkwit için yürüttüğü bütün işlerden kendisinin ve ortağının payını alarak ellerini çekmiştir. Akşam saati sularında Vincent Welcker'den telefon alan Ludwig, onun çağrısı ile Bulgaristan'a kaçmıştır.
Bulgaristan hükümeti tarafından tutuklanarak tekrardan Almanya sınırları içerisine sevk edilen Ludwig Wallner ve ortağı V. Welcker, mahkemeye çıkarılmıştır. Mahkemeye verdikleri ifade sayesinde delil yetersizliği sebebi ile beş ay sonra serbest kaldılar.
Almanya'da aklandıktan sonra biraz daha boy göstermeye çalışan zayıflamış Eski Rozenkwit suç örgütü grubu, enselerinde Almanya hükümeti baskısı; aynı zamanda düşmanlık sürdürdüğü diğer suç örgütü grupları baskısı yüzünden Almanya'da daha fazla faaliyet gösteremeyeceğini anlayıp farklı bir ülkede para kazanma kararı almışlardır.
| 
|
VINCENT WELCKER'DAN, ANDREJ ROZENKWIT'IN KARISINA İNFAZ PLANIAlmanya'yı bırakmadan önce son bir plan gerçekleştirip eski patron Andrej Rozenkwit'in karısına infaz planı hazırlayan grup, infaz planı için Vincent Welcker'ı görevlendirmiştir. Vincent Welcker, Rozenkwit'in karısı Melissa Rozenkwit'in Münih'teki evine giderek maskesini takıp Afgan yapımı avtomat silahı ile M.R'nin üzerine rastgele 7.62 mermilerini saçmıştır.
BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞEN İNFAZ PLANINDAN GÖRÜNTÜLER;
2024 — EKİBİN DAĞILIŞI, VICE ŞEHRİ'NE GEÇİŞ DÖNEMİ Beş sene boyunca Fransa, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde ciddi bir faaliyet göstermeseler de para kazanmaya çalışan ekip, grubun legal yüzü John Stengelin sayesinde Florida'da boy gösteren
Nicky Diederich ile tanışmıştır. Nicky, Vice Şehri'nde şarkıcılık yaparak ün kazanmaya çalışan, ortakların kara para aklama planının bir parçası olan isimdir. Ekipten birkaç kişi Nicky ve John Stengelin ile anlaşma sağlayamadığı için Balkan ülkelerinde veyahut Almanya'da küçük çaplı işler yapmaya devam etmişti. Ludwig ve ortağı Vincent Welcker, Vice Şehri'ne geçiş sağlamıştır. Malvarlıklarının yarısını diğer ekip üyelerine kaptıran iki ortak, Vice Şehri'nde sıfırdan yeni bir düzen kurmaya çalışıyor. Üstelik rapçi Nicky Diederich, onlara kara para aklama konusunda epey yardımcı oluyor.