İyi geceler. Keşke forumumu etiketleseydin güzel kardeşim, her neyse, savunmamızı yazalım. Videoları izlerseniz, özellikle arkadaşın kendi attığı kaydı. Streamable'de ki video yani. Keşke o videonun öncesi olsaydı, motorumun health'ı zaten düşüktü. Otobandan Idlewood'a çıkmıştım, oradan Pizza Stack'in önündeki tamirciye gidip motorumu tamir ettirecektim. Sonra da gidip sisteme satacaktım ki sattım da bu olaydan sonra. Otobandan çıktığım sıra arkadaş motoruma bir hayli hasar verdi, videoda da gözüktüğü gibi motorum duman atmaya başladı. Rafayel, eskiden Kasparov R16'sıydı, bu olayla alakası yok tabii. Soldier görevinde olduğu için katil, agresif ve kompleksli bir karakteri yönetiyorum. Arkadaş motoru bozunca Rafayel haliyle sinirlendi ve küfür etti. Karşılıklı bir küfürleşme var zaten, tek taraflı değil. Videoda da görebilirsiniz bunu. İlk başta sadece silahımı gösterip geri yerine koyuyorum, korkutma amaçlı. "Arabana bin, katil olmak istemiyorum." Yazmışım zaten, arkadaş korkup belki aracına binip uzaklaşır diye uyarıyorum. Olayın üstüne gidip "Onunla adam mı oldun?" "Sıkmazsan sikeyim seni." tarzı tahrik edici sözler kullandı. Yine silahıma davranmadım, sadece yumruklamaya başladım. Arkadaş sopa çekti, sopa da bir silaha giriyor haliyle. Yumrukla denk değil. Videoda görünüyor, arkadaşlara incele atıyorum o da bana atıyor. Denk seviyede değiliz ancak sopa çekiyor, Emote de atmıyor ama sanırım buna gerek yok diye biliyorum. Savunan taraf olduğunda tabanca, bıçak vs. çekerken emote atmaya gerek yok diye biliyorum ama önemli olan bu değil. Bana sopayla saldıran bir kişi, ve yumruklayan bir kişi varken oturup dayak yemeyi bekleyemezdim haliyle. Gerçek hayatta beyzbol sopasıyla alacağınız bir darbe felç kalmanıza sebep olabilir. Tabii ki gerçek hayatı yansıtmaya çalışıyoruz ama burada da roleplay kuralları var. Ben de silahıma davrandım, sopayla saldıran arkadaşı PM üzerinden mix ile yanına çağırıyor. Bunun için ayrı bir şikayet oluşturacağım zaten. Ben de o kaçarken vuruyorum, bu kadar basit. Ortada bir deathmach, refuse rp veya retarted rp yok. Bunny konusuna gelince, arkamdaki bunny yapmaya başlayınca aynısını yaptım. O yapmasa ben de yapmazdım, eğer şikayetçilerse başka bir şikayet açabilirler. Ona da savunma yazılır.
Emote konusuna gelince:
3.6. Silah kuralları: Silahlı saldırı durumunda saldırıyı başlatacak karakterlerin mantığa ve kurallara uygun, karşı tarafın da görebildiği (sadece /me) bir emote vermesi gerekmektedir. Ancak savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.
Arkadaşın attığı videoyu tekrar atmayacağım, yazdıklarım için attığı linkten bakabilirsiniz. Gerisi yetkili arkadaşlara kalmış. İyi roller iyi forumlar.