Konu: Jayden_DeShawn - Yetersiz rol bilgisi  (Okunma sayısı 324 defa)

#0 - 14.06.2024 17:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @kill4you Jayden_DeShawn

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @veensey Aubrey_Banks

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: sslerde belli

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
RK, YKİ

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Savaşta olduğumuz birliğin R20'si ile sokakta denk geliyoruz ve kendisini vuruyoruz ardından yaralıya düşüyor ve kaçırıyoruz, yaralıdan kalktığı gibi onu tekrar uyarıyorum araçta olduğunu unutmasın diye. Sonra birden akıllılık yapıp aracıma CJ atıyor ve binip kaçmaya başlıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişi birde R20 yaptığı ihlal çok saçma, kaçırma rollerinden çok çekiniyor herhalde anlamış değilim. Yeterli rol bilgisine sahip değil gibi, kendisini DM sunucusunda falan sanıyor olmalı, "Yaralıdan kalkıp araca atlayıp kaçayım, akıllılık yapayım" kafasında olmalı. Kişinin R20 olduğu kriteri göz önünde bulundurulması inceleyecek yetkiliden ricamdır, cezasını alsın.

#1 - 15.06.2024 11:12
@kill4you Adına:

Merhabalar, size genel olarak durumu izah edeceğim. İşlem uygulamadan önce bunları göz önünde bulundurmanızı istiyorum. Aubrey'i aynı gün içinde iki defa yaralıya düşürecek konuma geliyoruz, her seferine oyundan kaçıyor. Bunu yaparak üstün gelmemize müsade etmiyor, roleplay yaptığını unutarak sanki kendi benliğini ortaya koymuşçasına ezilmem ve bükülmem kafasında. Bu süreçte kendisi düzgün role ayak uydursa 8 saat yaralı olacak ve bu role girmeyecekti. Birlik R20'si olduğumu söylüyor ve biliyor fakat beni kaçırma rollerine giriyorlar. Politikalarda belli edildiği gibi yasak. OOC işim var, acele etmem gerekiyor bu süreçte sürekli gün içi ihlal yapan ve üstüne beni kaçırmasının yasak olduğunu bildiği halde buna devam edecek birisi. Rolde zaten hepsi araçtan inince bindim, emotemi hazırladım fakat aksiyon anı yapıştıramadım. Bana akan rol filan derseniz yine saygı duyarım fakat bu denli ihlal makinası bir kişiye 2 saat verecek durumda değildim. Kendisiyle beraber yaptığı roller karşı tarafıda hataya sürüklüyor, herhalde vizyonu bundan ibaret.

Gün içinde vurulduklarının kanıtı :

#2 - 15.06.2024 12:35
Eswiper adına:

Aubrey'i vurduğunuz rol arkadaşınız hile açtığı için yetkili tarafından dellendi, " roleplay yaptığını unutarak sanki kendi benliğini ortaya koymuşçasına ezilmem ve bükülmem kafasında" diyorsun, kendin yaralı durumdan kaçabilmek için araca CJ atıp kaçıyorsun, çelişkin çok komik. "Birlik R20'si olduğumu söylüyor ve biliyor fakat beni kaçırma rollerine giriyorlar" diyorsun, kuralları kendinize göre yargılamayı birlik olarak çok seviyorsunuz. Savaş sırasında tüm birlik üyelerinle beraber 5-10 kere NC attığınız için kuralların arkasına sığınıp forum savaşına çeviriyorsunuz durumu.

İlgili Kural: Birlik liderlerinin kaçırılması yasaktır. Bu kurala rağmen kaçırılmayacağını bilerek birlik liderlerini savaşta sürekli öncü piyade gibi davranması bir ihlal niteliğindedir.

Kuralı kendine göre okuyup savunma yaptığın çok belli, kendini R20'sin diye dokunulmaz sanıp sahaya çıkıyorsun üstünde shotgun ile, sonrasında düşüp kaçırılıyorsun. Sonrasında ise "OOC işim var, araca F atıp kaçayım (?)" düşüncesiyle sürekli roleplay'ı hiçe sayan davranışlarla ihlaller yapıp bölgeyi terk ediyorsun. Rolde arka koltuktaydın, emotelerde belli zaten gerekli her şey sslerde var.

#3 - 15.06.2024 14:26
@kill4you adına

Sistemsel yaralı olan birini araca attım oldu bittiye zorlayamazsın. Bunun hakkında kurallarda net tutum var ve yasak. R20 olarak elimde silahla gezmemi sağda solda  öncü piyade olarak algı yaratman ne kadar saçma. Senin örneğine göre sen de drive-by atanların arasındasın? Forum savaşı cart curt ne demek istediğini de anlamadım, kendini bu kadar özel hissetme. İhlal yapmazsan kimse şikayet açmaz.

https://streamable.com/va83iw  rolden kaçan mı dersin, nokta atışı yer bulan mı? Siz böyle forumda örnek oyuncu gibi davranın sorun yok.
« Son Düzenleme: 15.06.2024 14:45 turkishgoldenhero »

#4 - 17.06.2024 03:51
Eswiper adına:

Aubrey'i vurduğunuz rol arkadaşınız hile açtığı için yetkili tarafından dellendi, " roleplay yaptığını unutarak sanki kendi benliğini ortaya koymuşçasına ezilmem ve bükülmem kafasında" diyorsun, kendin yaralı durumdan kaçabilmek için araca CJ atıp kaçıyorsun, çelişkin çok komik. "Birlik R20'si olduğumu söylüyor ve biliyor fakat beni kaçırma rollerine giriyorlar" diyorsun, kuralları kendinize göre yargılamayı birlik olarak çok seviyorsunuz. Savaş sırasında tüm birlik üyelerinle beraber 5-10 kere NC attığınız için kuralların arkasına sığınıp forum savaşına çeviriyorsunuz durumu.

İlgili Kural: Birlik liderlerinin kaçırılması yasaktır. Bu kurala rağmen kaçırılmayacağını bilerek birlik liderlerini savaşta sürekli öncü piyade gibi davranması bir ihlal niteliğindedir.

Kuralı kendine göre okuyup savunma yaptığın çok belli, kendini R20'sin diye dokunulmaz sanıp sahaya çıkıyorsun üstünde shotgun ile, sonrasında düşüp kaçırılıyorsun. Sonrasında ise "OOC işim var, araca F atıp kaçayım (?)" düşüncesiyle sürekli roleplay'ı hiçe sayan davranışlarla ihlaller yapıp bölgeyi terk ediyorsun. Rolde arka koltuktaydın, emotelerde belli zaten gerekli her şey sslerde var.

Bahsettiğiniz rolün silindiğine dair 24 saat içerisinde kanıt sunmalısınız.

#5 - 17.06.2024 11:40
Şunu belirtmek istiyorum. Benim R20 olup kaçırılmamın yasak olduklarını bildikleri halde göz göre göre bu role girdiler. İki saat rehin rolü yapacak durumda değildim gerçekten. OOC olarak önemli bir durumum vardı sözleştiğim arkadaşım ile görüşmem gerekiyordu ve beni bekliyordu. Normalde akan role ayak uydururum fakat kişilerin bana yaptığı OOC hapisten farksız direkt iki saatimi yasak olduklarını bildiği halde çalmaya çalışmak, beni de ihlale sürüklemek.

#6 - 17.06.2024 12:07
Şunu belirtmek istiyorum. Benim R20 olup kaçırılmamın yasak olduklarını bildikleri halde göz göre göre bu role girdiler. İki saat rehin rolü yapacak durumda değildim gerçekten. OOC olarak önemli bir durumum vardı sözleştiğim arkadaşım ile görüşmem gerekiyordu ve beni bekliyordu. Normalde akan role ayak uydururum fakat kişilerin bana yaptığı OOC hapisten farksız direkt iki saatimi yasak olduklarını bildiği halde çalmaya çalışmak, beni de ihlale sürüklemek.
OOC işlerin varsa neden öncü piyade gibi shotgunla etrafta geziyorsun? Bizden birisini vursaydınız büyük ihtimalle ortada "OOC işin" olmayacaktı. Kuralda herşey açık öncü piyade gibi gezersen bunu yaşarsın. Bir ara git sürekli roleplay neymiş bak.

#7 - 17.06.2024 12:17
Eswiper elimde Shotgun olma sebebi 4KX birliğinin bazı üyeleri baskına geldi onlara karşılık verdik. Bu baskın sırası geri kaçan bir arkadaşı da takibe aldım. Anlıcağın kendimi korudum. O /q atarak rolden kaçtı bu sırada sizin esameniz okunmaz iken muhtemelen çatışma haberini oyun dışı bir ortamdan alıp olaya katılmanız, beni bulmak için üçüncü parti yazılım kullanarak bunu elde etmeniz hiç hoş değil. Üstüne yasak olduğu halde beni kaçırmaya çalışmanız ihlal değil de ne? Amaç benim iki saatimi çalmak mı? Bu kadar gözünü karartacak ne yaşadık ki. Akan rolü ben de biliyorum fakat 2-3 dakikaya oyundan çıkacağımı hesaplayarak sözleştim. Bunun üzerine gün içinde sürekli rolden kaçarak RK olmaktan sıyıran, üstüne aynı gün içinde beni vurmaya gelen birisine iki saatimi vereceğim öyle mi? Kişi ihlal olduğunu bilerek yapacak bunu. Bence empati kurmalısın, OOC olarak savaşmıyoruz ben her karara saygılıyım kendimi yeteri kadar ifade ettiğimi düşünüyorum. Kasten zamanımın çalınması amaçlı yapılan bir ihlal adına oyun dışı hayatımı ertelemem. Eğleneceksek karşılıklı olmalı, maalesef siz bile isteye ihlal ile kaçırınca bilgisayar başında sizin gibi eğlenen olmayacağım. İki saat kocaman bir süre, değerini anlamanı tavsiye ediyorum.
« Son Düzenleme: 17.06.2024 12:20 kill4you »

#8 - 17.06.2024 12:26
Aynen kanka amacım senin 2 saatini çalmak ( :garip: ) OOC işlerinle ilgilenmiyorum, konuyu saptırmaya gerek yok.

#9 - 17.06.2024 12:33
İhlal sayılan bu rolü bilerek yapmak nereye çıkıyor o halde? Başka bir amaç gelmiyor aklıma. Böyle düşünmem benim hatam mı oluyor? Birazcık özeleştiri yapmanızı tavsiye ediyorum.