Konu: [12.06.2024 Vice Roleplay] GBİ, DM  (Okunma sayısı 177 defa)

#0 - 12.06.2024 01:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Paraskevas Lazaris @Huan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 12.06.2024 01:15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
 Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Market caddesi olan güvenli bölge üzerinde sözlü tartışma üzerine silah çekip ateşlemek.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://prnt.sc/5Wd3Kr9rOQY- [Olayın başındaki chat] https://prnt.sc/AOT4MsSUQVDR  https://prnt.sc/mSois0cToxuS

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşlar on kişi yürüyordu market caddesi üzerinde, yanlarına yaklaştım ve benim ekranımda hiçbir şekilde arkadaşı ezmedim, üstüme çık o*** ç*** diye bir ifade kullandı, sözlü tartışmanın ardından güvenli bölge üzerinde silahı çıkartıp ateşlediler.

#1 - 12.06.2024 01:57
Yirmi dört saat içinde savunma gelir

#2 - 12.06.2024 17:41
Birliğimiz arasında kendimizce etkinlik yapıyoruz, etrafta gerçek hayatta toplu gezen insanlar gibi geziyorken anlamlandıramadığımız bir kaç tip yanaşıp toxic toxic hareketler yapıyor. Motorla adamın dibine çarpacakmış gibi giriyorsan karşılığını alırsın, burada bulunan sorun, senin güvenli bölgeye sığınarak durmadan motorla laf atman ve yoluna devam etmemen, güvenli bölgeyi kullanarak orada bulunan illegallere kafa tutuyorsun, hiçbir kitapta ve kuralda böyle bir şey yapabileceğin yazmıyor. Diyeceksin ki sizin illegal olduğunuzu nerden bilebilirim? Gerçek hayat gibi dostum, bilemezsin. İnsanların değerlerine küfür ediyorsan bir karşılık alman gerekir. Gerçek hayatta bir motor al ve bir grubun dibine, o grubun üyesine çarpacakmış gibi gir ve dene. Neler oluyor ardından bana gel ve anlat. Dönelim konumuza, güvenli bölge seni bir yere kadar korur, kusura bakma birader ama eğer motorla bizi durmadan takip edip yandan laf atmaya devam edip, rolümüzü bölersen, seni güvenli bölge bile kurtaramaz, IC mentaliteyle bakman gerek bu işe, ki senin ettiğin laflar normalde olsa ck yiyebileceğin laflar, fear-rp ihlalin bol, güvenli bölgedesin diye fear rp uygulamayacağın anlamına gelmiyor, arkadaşını/arkadaşlarını çağırıp bomboş rol sergilediniz, ettiğin cümlelere bakmadan şikayet açmışsın, amacın belli, kolay gelsin.

Aşağıya yaşadığımız durumlardan birkaç örnek ve bizim açımızdan arkadaşın SS'lerini bırakıyorum.

Bizim açımızdan şikayet açan arkadaşın durumu;
Spoiler: GösterGizle

Bizim açımızdan yaşadığımız başka bir - iki troll SS;
]

Bu SS'lerden inanın ki daha fazlası var, bu durumla sıkça karşılaşıyoruz ama şikayet ile çoğu zaman uğraşmak istemediğimiz için almıyoruz. En sonunda da bu arkadaşta patlak verdi. Umarım akıllanır ve bir daha bu tarz rollere girmez.
« Son Düzenleme: 15.06.2024 16:53 Huan »

#3 - 13.06.2024 01:59
Arkadaşını ezme girişiminde bulunmadım, ilk küfrü arkadaşın başlattı, tamam abi diyip geçmesini mi bekliyordun karakterimin, ben de karşılık verdikten sonra açıkta sözlü tacize en sonunda da silahla tacize kalkıştığınız açıkça görülmektedir, amacınız topluluk halinde bulunup racon kesmek, rol yapmak değil.

#4 - 13.06.2024 12:54
Yazdığım şeyleri okumamışsın, dediğin gibi de "rac10" girişimi keşke olsaydı...  :garip:

#5 - 16.06.2024 03:08
Şikayet incelendi.

Paraskevas_Lazaris karakteri GBİ ve Deatmatching kapsamında ceza alacak. Sözlü tartışmadan ötürü birini vurmamanız gerekli, özellikle güvenli bölgede.
Felipe_Dieguez karakteri, güvenli bölge içerisinde kalabalık gruba karşı sürdürdüğü agresif rolden dolayı Retarted RP kapsamında ceza alacak. Kalabalık bir gruba karşı, size agresif yapılsa bile özellikle güvenli bölgede agresif yapmamanız gerekli.

K&A