bu oyuna günde üç dört saat ayırmadan rahatlıkla oynayabilirsin, çokça örnekleri var, çokça kendi zevk anlayışı bazında zevk alan insan var, ben de bunlardan bir tanesiyim aslına bakarsan ve evet, harcanan zaman ile katkısını karşılaştırdığımız takdirde belirli anlarda oldukça peek bir faydası olabilse de(tanımadığınız herhangi bir şeyin rolünü yapmaya direnmek, bu süreçte öğrenmek) genel manada kesinlikle daha fazla şey katabilecek birden fazla seçenek var fakat bunlardan kaç tanesi sana ya da bir başkasına hitap ediyor tartışılır, beraberinde bu seçenekleri "neticede oyunla kıyaslıyoruz, seçenekler de oyunlar bazında olsun" dersen de yine skala epey daralıyor
konu tamamı ile irade aslına bakarsan, hepimiz kendimizi ve zayıflıklarımızı görebileceğimiz bir şeyin içindeyiz her ne yaparsak yapalım ve oturduğun yerden kalkıp farklı bir perspektiften kendine bakar, eksikliklerini görüp daha yapıcı olmaya çalışırsan kaybettiğinden daha güzellerini elde edebilecek temeli kendinde inşa edebileceğinden ben şahsen senin adına eminim, ben de kendi hayatımda buna odaklıyım ve bunun farkındalığı bir iki günde oturuveriyor değil, ben bile kimi zaman bu farkındalığı reddediyorum fakat en azından bu durumda bile insana şunu katıyor: bizzat, farkında olarak reddediyorum ve biraz olsun sorgulamayı, gelişim unsurunu köşede bırakarak her neyi istiyorsam ona dönüyorum
samp bir illet değil, sorumluluk reddetmen bir illet, bundan kurtulduğun takdirde, "zorunlu rol var" diyen birlik yöneticine de, "dört saat aktiflik zorunlu" diyen hükümet oluşumu adminine de aynı şekilde siktir çekebiliyor ve hayatı her açıdan tadabiliyorsun, elindeki hatalarını unutup ötelemekten, onlardan kaçınmaktan ziyade çok dahasını yapıp tekerrüre düşmemeyi kendine empoze et lütfen, "samp illeti" diyebileceğin tarzda illet olabilecek fakat bahsettiğim sorumluluk sahibi olmama ve ana odağı şaşırmış olma hali üzerinde olan insanlara kapı olabilecek tonla ortam var sosyal medyada yahut dışarıda ve hepsi zayıflığını bekliyor, umarım açıklayıcı olabilmişimdir ve sınavında da başarılar, dilerim bu sene üzerine çaba sarf ettiğini elde edersin