|  | |
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Carnage_Bloody @CCarnage I Luzy_Bloddy & Maskeli_27957 @yenilmez Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jacob_Stiffmann @rheapendejo I Mirko_Pietro @Sagodayo I Anya_Forger @Pato384 I Robert_Hicks @Soylu27 Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18:45 & 18:58 & Tarih ve saat;19:13 21.05.2024 |
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak
-Not;Carnega karakteri etrafını dört kişi sarıyor ve arkadaşı sıkıştırıyoruz. Fakat ne bir Fear-rp var, ne de bir geri çekilme bir şey var. Sürekli agresif davranıyor.
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.
-Not; Carange, karakteri "İC" bir şekilde arıyor ve sorular soruyor. Fakat cevabını alamayınca küfürler hakaretler saydırıyor. İş yerinin kapı numarasını istiyor, rolsel bir-biçimde veriyorum. Konuşmak için tek başına geliyor ve garaj personelleri arkadaşın etrafını sarıyor. Ne bir emote ne de bir telefon ve ya sms, atması var. Direkten çatıdan ateş açılıyor. Diğer iki karakterimiz yaralıya düşüyor.Retarted RP! Türkçesi; Saçma rol çizgisi.
Metagaming
Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.
Metagaming kuralını ihlal eden genel örnekler:
- Sesli sohbet, /pm gibi kanallardan yer bildirmek
- IC kanallar üzerinden OOC konuşmak (normal konuşma, /aw, /w, vb.)
Not; Carange karakteri atışma ve kargaşa rol içersindeyken. Bir emote sergilemeden ve telefonundan sms, atmadan bir şey yapmadan. Sanki hiç bir şey olmamış gibi davranarak. Kavga çıkar çıkmaz, çatıdan mermi geliyor. Direkten bu Metagaming'e giriyor, yani arkadaşına daha önce haber ediyor. Her şey, chat-logda belli ve net bir şekilde ortada gözüküyor.
Deathmatching
Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer. gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
Not; Carange karakteri ile sözlü tartışıyoruz. Fakat arkadaş, bunu hiç göze almıyayıp Deatmatch sergiliyor. "Carange & Luzy" Karakteri sebepsiz yere ateş açıyor. Sırf sözlü tartışmalardan dolayı.
Güvenli Bölgeler
Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
Not; Carange karakteri ve Luzy, karakteri. Market caddesinde V-CAR garajında Deatmatch ilhali & Agresif rol ihlalini sergileyerek büyük bir hataya düşüyorlar. "Not Sözlü tartışma hariç.
14. Agresif Rol Kuralları
Sunucudaki illegal rolün dinamiğini oluşturan agresif rollerin taraflara şans tanıması ve oyun düzenini sağlaması adına belirli kural ve düzenlemeler getirilmiştir. Agresif roller aşağıdaki kategorilerde tanımlanmıştır.
14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.
-Non-Rp.
N/A
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, direkten konuya gireceğim. Olay şöyle gelişti arkadaş, sistemsel bir şekilde telefondan beni arıyor. "Emlak" Rolleri yaptığım için. Beni arıyor ve evin fiyatını soruyor. Bende şu anda, müsait değilim. Daha sonra arayınız lütfen diye söyleniyorum ve telefonu kapatıyorum. Bir diğer telefondan arayıyan kişi ise Luzy, karakteri durduk yere telefondan arıyyayıp. "Küfürler ve hakaretler sayarak devam ediyor." Ben hiç bir şey takmadan devam ediyorum. Carange karakteri tekrardan telefonumdan arıyarak. İş yerimin kapı no; istiyor, bu süreçte veriyorum. Büyük ihtimale konuşucak ve ya benimle iletişime geçicek diye.
Aradan beş ve ya on dakika geçiyor, Carange karakteri V-Car @1792 Garajın içersine doğru adımlamaya başlıyor. Gelir-gelmez agresif tavırlarına devam ediyor ve orada küçük bir sözlü tartışma çıkıyor. emote'i atarak brwal'a davet ediyorum, fakat arkadaş ne bir telefonla ne de bir çağrı ile sms, ile sinyal göndermeden. Yukarıdan ateş açılıyor. Bu'da oluyor ki, çok saçma bir rol dü ve gereksiz bir agresif & deatmatch & bir çok ihlale göz yumdular. Sadece telefondan onlarla ilgilenmedim diye ve onlarla sözlü tartışmaya girdim, diye kendi bilriğimde ki, oyuncular zarar görüyor. Son olarakta şahsi kişiselim zarar görüyor ve rol zevkimiz tamami ile kaçıyor. SS'ler de belli olucaktır ne bitti ne başladı diye.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/1n73hr0https://hizliresim.com/58h2orkhttps://hizliresim.com/45cmecfhttps://hizliresim.com/6mbthxchttps://hizliresim.com/5cued0uEk açıklamalar(varsa): N/A