Konu: NON-RP sürüş  (Okunma sayısı 121 defa)

#0 - 20.05.2024 22:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Hozy

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Ahmedov0

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20/05/2024 - 21:58

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
13. Kolluk Kuvvetlerine Karşı Kurallar

Sunucuda kolluk kuvvetleri IC düzeni sağlayan, sunucunun omurgası olarak nitelendirilen devleti temsil eden kuruluşlardır. Tüm kolluk kuvvetlerine karşı yapacağınız roller mantık çerçevesinde olmalıdır.

Uygunsuz örnekler aşağıda verilmiştir:
- Polisler tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
- Polisler agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
- Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
- Polisler, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
- Polis ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
- Polis ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
- SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
- Kolluk kuvvetlerine ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
- Kolluk kuvvetleri ait bürolarda kolluk kuvvetleri üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
- Kolluk kuvvetleri ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Alıntı
3.2. Araç Sürüş Kuralları: Normal yaşantıya uygun olmayan şekilde gerçek dışı araç sürmek de bu kurala dahildir:
- Duvarlara, elektrik direklerine veya oyunculara çarparak sürmek
- Sürekli olarak ters şeritten sürmek, kaldırımlara çıkmak
- Normalde aracın gücünün yetmeyeceği yokuşları tırmanmak, off-road sürüş gerçekleştirmek
- Polis barikatlarına rağmen yoldan geçmeye çalışmak, barikatın yanından dolanarak bölgeye girmeye çalışmak
- Helikopter, uçak vb. hava araçlarıyla pist harici iniş yapmak
- Araç tamirini oyun mantığıyla düşünerek hasarlı araç sürmek, arabayı çarpmaktan veya kazadan korkmadan araç sürmek
- Başka bir karakterin açtığı gişeden geçmek
- Normalde araçla girilmemesi gereken yerlere bisiklet, motosiklet vb. küçük araçları sokmak (Örn: Maden ocağına bisikletle girmek, motorla/bisikletle barikatların üstünden atlamak)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Agresif takipte olamamıza rağmen hem kolluk kuvvetlerine karşı ihlal işlemiş durumda, hem de motor ile bir aracı sıkıştırıp takla attırmış durumda. Hatta en az 6-7 ekip aracı var. Yanlışlık ile yapıalcak bir ihlal değil bu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 21.05.2024 08:49
Öncelikle merhaba.Muhtemelen anlık yüksek ping yememdem dolayı olmuş bir olay galiba öncelikle bunun için kusura bakma. ikincisi kasıtlı bir hareket olsa, bilerek yapsam o şekilde vurduktan sonra benim düşmem gerekiyor motordan fakat hiçbir şekilde motordan düşmüyorum.  Aynı hızımda ilerliyorum. Little İtalyden sağ dönüyorum o yüzden de kenara cekilyorum. Ayrıca Ben solladığımda ise aramızda üç araba boy farkı vardı. Kasıtlı veya bilerek yapılan bir şey yok, .

#2 - 21.05.2024 15:20
Ayrıca kolluk kuvvetlerine karşı tam olarak hangi kuralı çiğnedim? @Pier Lotti

#3 - 21.05.2024 15:23
Alıntı
- Polisler agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.

Gerçekçi düşünüyorsak eğer, birçok polis aracının sirenler açık şekilde ilerlediğini görüyorsunuz. Amerika şartlarını düşünürsek, o takibe yaklaşmanız ölümünüze sebebiyet verebilir. Yani yaklaşmanız bile büyük bir hata zaten. Herşeyi geçtim, LINE hattına motorla yaklaşıyorsunuz. Arabayla bile değil yani, çok büyük cesaret.

Alıntı
Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.
« Son Düzenleme: 21.05.2024 15:26 Pier Lotti »

#4 - 21.05.2024 16:49
Alıntı

Gerçekçi düşünüyorsak eğer, birçok polis aracının sirenler açık şekilde ilerlediğini görüyorsunuz. Amerika şartlarını düşünürsek, o takibe yaklaşmanız ölümünüze sebebiyet verebilir. Yani yaklaşmanız bile büyük bir hata zaten. Herşeyi geçtim, LINE hattına motorla yaklaşıyorsunuz. Arabayla bile değil yani, çok büyük cesaret.

Alıntı

O zaman senin düşüncenle şuraya geliyoruz, Amerika şartlarında karakterimin yapacağı hareket, alacağı risk kendisine bırakılmış iradedir. On tane polis aracını arkasında beklemeyip solundan geçmek benim alabileceğim risktir. Daha sonrasında zaten mesafemi koyup sağdan ayrılıyorum. Ayrıca yukarı da zaten bunun neden olduğunu söyledim. Olayı hala başka yerlere çarpıtmaya çalışıyorsun. Farklı bir niyetin olduğunu düşünmek zorunda kalıyorum. Bir daha açacağın şikayet nitelikli ve empati kurarak açmanın tavsiye ediyorum. Herhangi bir savunma gerektirecek durum olmadığı sürece ileti atilmicak.

#5 - 21.05.2024 17:20
Alıntı

Alıntı

Polisler agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak
Şunun altını da çizemeden duramicam. Hiç bir şekilde takibe katılmak veya takipte ki aracı kurtarmaya çalıştığım falan yok. Yine üstte belirttiğim gibi olayları farklı yerlere çarpıtmaya çalışıyorsun, açtığın şikayet ile alıntıladığın konunun alakası bile yok. Takipte ki aracı kurtarmak veya takip ettiğime dair kanıtın varsa da paylaş. Şikayet açmak için açılmış boş bir şikayetten bir şey değil. İlk savunmamda da belirttiğim gibi anlık pingimden dolayı olmuş bir olay, bilerek, kasıtlı yapılmış bir şey olsa motordan düşer, hızım düşerdi bunların hiç biri olmadı, benim gözümden de yaşanmadı.

#6 - 21.05.2024 21:11
Belki yazmam doğru değil fakat @Hozy adlı dostumun anlık yüksek değer almasını destekleyebilirim kendisi ile 6-7 aydan beri rol yapıyoruz ve bu olaylardan sürüşü bozduğu çok durumlar oluyor teşekkürler.

#7 - 24.05.2024 04:42
Kanıt videosuna erişim sağlanmıyor.

K&A