Konu: Paul Campione oyuncu şikayeti  (Okunma sayısı 189 defa)

#0 - 19.05.2024 16:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Paul Campione @TheFathiox

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15.47

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Olay mahalinde takılıyorum, motorumla birlikteyim, arkadaş geldi, sonra araçları denediğimi söyledim, ardından arkadaş agresif konuşmaya başladı, affetmesini diledim çıkarttı vurdu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://prnt.sc/uYBWPCtArDxH

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 19.05.2024 16:18
Her şeyden önce şikayetin eksik olduğunu belirtmek istiyorum, loglar kontrol edilebilir zaten arkadaş bizim birliğimizde bulunuyordu. Sorun yaşadığı için kavga rolüyle çıkarıldı, sonrasında bugün yanına siyahi bir karakter alıp sokakta beni tehdit etti. Açık konuşayım uğraşmak istemediğimden SS vesaire almadım, insanları sebepsiz yere vurup DM videoları hazırlayıp hava atan birisi falan da değilim. Kendisi birliğimizin hood bölgesinde, gözümün önünde araca düzkontak yapıyordu, bende sözlü dalaşa girdim. Sonra bir anda aracından indi, bende bana vuracağını düşünüp erken davrandım. Hepsi bundan ibaret, ayrıca Deatmatching dediğimiz kavram bir karakteri sebepsiz/rolsüz şekilde vurmak oluyor. Veya ben yanlış biliyorum sanırım, onu sebepsiz yere vurmadım. Yine söylüyorum, düzkontak yaptığına dair bir kanıt bulundurmuyorum, çünkü işlerin bu boyuta büyüyebileceğini düşünmedim, belli ki arkadaş ooc kin güdüyor. Ki her vurulduğunda şikayet açan birisi. İlgilenen yetkiliye şimdiden teşekkür ediyorum, iyi günler.
Spoiler: GösterGizle

Bunlar ise role girdiğimize dair kanıt olan chatlog.

#2 - 19.05.2024 16:26

Bu da bonus, daha önce birlik üyelerimize karşı agresif rol sergilediğine dair kanıt. Ayrıca emote hatalı, Türkçe terim.

#3 - 19.05.2024 17:17
     Selamlar, Paul ile aynı birlikte bulunduğumdan dolayı ve aynı karakterle ben de bugün saçma bir role girdiğimden bu açıklamayı yapmamın doğru olacağını düşündüm.
@Mornie'nin karakteri dün öğlen saatlerinde verdiğimiz sendika ilanını takip edip birlik olarak rol döndürdüğümüz bölgeye geliyor, tanışma rolleri vs. yapılıyor. Karakteri biraz uyumsuz olmalı ki ortama ayak uydurmakta zorluk çekiyor, bizlerin anlayamayacağı şekilden veyahut nerede olduğunun farkında olmadan karşısındaki kişi farketmeksizin üst bir perdeden konuşuyordu. Karakterim onu nazikçe uyarıp, en azından bizimleyken konuşmasına dikkat etmesini söyledi. Akşam vakitlerinde ben orada değilken başka birlik üyelerimizle husumet yaşayıp karakterinin dayak yemesine sebebiyet verdi. Kalbinin kırılmaması için pm yoluyla karakterinin İtalyan olmamasından dolayı böyle ekstra bir agresif tavırla karşılaştığını söylediğimde sıkıntı olmadığını IC olarak karşılığını alacağımızı söyledi. Bugün de attığım ekran görüntüsünde Meslek Bölgesinde durduk yere agresif bir tavır izlediği ve amacının bizimle uğraşmak olduğu açıkca gözükmektedir.

#4 - 19.05.2024 17:36
Olaylar silsilesinde ben de bulunuyordum. Sendika yoluyla rollerimize başlamıştık, yeni başladığı için ona çeşitli hem IC hem OOC teşvik ve desteklerde bulunmuştuk. İlk geldiği andan itibaren garip olarak isimlendireceğimiz davranışları sergilemekten hiç çekinmedi. Gün içerisinde bu tür durumlarla karşılaşıyorduk zaten, pek üstelemedik ve ona destek olmaya devam ettik. Ancak zaman geçtikçe, bizlerin "Mob Alley" olarak isimlendirdiği ancak Downtown VC'de ki o ara sokakta bulunan araçlarımıza rolsüz bir şekilde zararlar vermeye başladı, kısacası birkaç saat iyi niyetimizin kurbanı olarak, bu arkadaşımızın kurbanı olduk.

Yine de role bağladık, IC olarak sorduğumuzda bizlere OOC olarak, benim karakterimin huyu bu şekilde, dizginlemeniz gerek gibi bir cevap aldık. Bizim yaptığımız tam olarak buydu. İyi niyetimizin ve teşviklerimizin bize geri dönüşü, yanlış, irdileyici ve hakaretvari emoteler, Mob Alley'de ki arabalarımızın rolsüz şekilde kullanım dışına çıkılmasına ve en son olarakta, Paul Campione'in gözünün önünde, tahrik etmek amacıyla rolsüz şekilde birlik üyemize ait bir taşıtı yağmalaması sonucunda, Paul karakterinin bu şekilde bir role girmesi oldukça normal bir durum.

"Ne hoodu birader? Sen onaylı birlik misin?"

Hood onaylı bir birliğin yapması gereken rolleri yapmadık, ara sokakta Sonny Navarra karakteri ve Adriano Pedrotti karakteri, yerel esnaf olarak biliniyor. Sizi CK etmedik, size "Burası bizim bölgemiz, buradan defol!" gibi cümleler kurmadık. Aksine, size sendika yoluyla iş bağladık, size çeşitli teşviklerde bulunduk. Daha önce söylediğim gibi, maalesef ki iyi niyetimizin kurbanı olduk.

Bu kanıt üzerinde belli olduğu gibi, Felipe Dieguez karakterinin nasıl bir rol anlayışına sahip olduğunu anlayabilirsiniz. GBI alan üzerinde, saçma rol düzenini, birliğimizde rol yapan kişilere uygulamaktan hiç çekinmiyor. Uzun bir süre kanıtta görülen role maruz kaldık.

Santa Marina'da oltasını almış, balık tutan bir kişiye gidip, ondan yalnızca "İyi günler, Felipe..." cevabını aldıktan sonra karşı cevap olarak;

"Sana mı soracam günümün iyi olmasını!" yahut,
Sen ve ben, teke tek dövüş. cevabını vermesi, sizin rol anlayışınızı belli ediyor.

Ayrıca referans olarak, aynı gün içerisinde açtığı şikayeti referans alabilirsiniz. Oynadığı sunucudan sıkılmış olmalı ki, bu öğlen 12 civarlarında Vice Roleplay'a girmiş ve sıra sıra bütün her yerle uğraşmış. Mob Alley'i canlı tutma niyetimizden dolayı da, bizlerde nasibimizi almış olduk.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=159541.msg1196721#msg1196721
« Son Düzenleme: 19.05.2024 17:40 Ağaçkakan »

#5 - 19.05.2024 18:59
Ekranı kırpıp kendi lehine olan kısmı kullanıyor, şikayet açtığım kişi dışında herkes savunma yapıyor maşallah, benimle ilgili şikayetiniz varsa bana şikayet oluşturun, düz kontak yaptığım falan yoktu, arkadaşın kanıtı da yok buna dair, lütfen şikayet açtığım kişi kanıtlarıyla savunma yapsın

#6 - 19.05.2024 19:30
Ekranı kırpıp kendi lehine olan kısmı kullanıyor, şikayet açtığım kişi dışında herkes savunma yapıyor maşallah, benimle ilgili şikayetiniz varsa bana şikayet oluşturun, düz kontak yaptığım falan yoktu, arkadaşın kanıtı da yok buna dair, lütfen şikayet açtığım kişi kanıtlarıyla savunma yapsın

Kendi içimizde İtalyan-Amerikan konseptini yansıtmaya çalışan bir birliğiz, kimseye zararımız dokunsun istemiyoruz, senin de ceza alıp oyundan soğumaman adına şikayet konusu oluşturmamıştık. Ancak diğerlerinin de sunduğu kanıtlar üzere, neredeyse tüm birliğe agresif rol yaklaşımında bulundun ve bu rol yaklaşımında birden fazla kuralı ihlal ettin. Kendin şikayet açarak bizi de uğraştırmamış oldun, kimseyi buraya zorla yönlendirmedim, herkes kendi iradesi ile yazıyor. Açıkcası, sundukları kanıtlar da sana ateş etmemin sebebini gösteriyor. Yine söylüyorum, evet, düz kontak yaptığına dair bir kanıtım yok ancak yaptığını biliyorum. Loglar kontrol edilebilir. Bunun yanı sıra diğer SSler zaten sana ateş edebilmemin sebebini gösteriyor. Bunun dışında, tek kozun düz kontak yaptığını kanıtlayamıyor olmam, olduğundan; sürekli bunun üzerine gittiğini fark ettim. Kusura bakma, diğer SSleri incelersen, sana gayet ateş edebilirim. Ayrıca dediğim gibi, neredeyse tüm birlik üyeleriyle dalaşa girmişsin, yani karakterimin de seni düşman olarak görmesi gayet normal bir durum.
« Son Düzenleme: 19.05.2024 19:54 TheFathiox »

#7 - 19.05.2024 23:49
Tartışma istemiyorum arkadaşlar, şikayet kurallarında olduğu gibi şikayetle alakası olmayan, başka zamanda görüntüsü alınmış şeyler paylaşmayın, o durum hakkında şikayetiniz varsa bana ek olarak şikayet oluşturabilirsiniz, şimdiden teşekkür ederim.

#8 - 20.05.2024 01:01
Tartışma istemiyorum arkadaşlar, şikayet kurallarında olduğu gibi şikayetle alakası olmayan, başka zamanda görüntüsü alınmış şeyler paylaşmayın, o durum hakkında şikayetiniz varsa bana ek olarak şikayet oluşturabilirsiniz, şimdiden teşekkür ederim.

Durumla alakalı zaten. Bana DM şikayeti oluşturmuşsun, bizler de karakterlerimizin düşman olduğunu, kısaca seni vurmanın DM değil rol olduğuna dair kanıtlar sunduk.

#9 - 20.05.2024 01:12
Kendi kendinize düşmanlık oluşturdunuz, ilk saldırıyı sizin yaptığınız üzerine paylaşımım.

https://prnt.sc/xXDy8vXiZgd6