Konu: [12.05.2024] Marco Branislav - Fear RP ihlali.  (Okunma sayısı 203 defa)

#0 - 13.05.2024 21:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Marco Branislav ( @Hermaphros )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: SS

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişilerle savaş halindeyiz fakat kişiyle daha önce hiçbir rolüm olmadığı için, telsiz üzerinden ekip arkadaşlarımı çağırdım. Yolda silahla duran bir adam olduğunu, onlardan olup-olmadığı hakkında fikrim olmadığı için telsiz üzerinden arkadaşlarımı çağırdım. 1-2 gün önce arkadaşlarım kişilerle role & çatışmaya girdiği için adamı tanıyorlarmış. Kişiyi vurduk ve telefon ile arkadaşını aradık birkaç rol yaptık. Kişi R20 olmamasına rağmen karakterim kafasına silah doğrultmuşken korkusuzca rol yapıp karakterimin söylemesini söylediği kelimeleri konuşmadı. Kafasına silah dayatılan birisi olarak oldukça korkusuz rol sergiledi.

Arkadaşın ise bana PM üzerinden söylediği şey şöyle oldu "Karakterim orada beklerken, siz gelmeden daha önce arkadaşlarımı arayıp almaları için ulaşmıştım. Onların geleceğini bildiğim için böyle tepki verdim." Fakat, arkadaşın ölümü 1 saniye içinde çekilen tetiğe bakıyor. Korkusuzca davranması, realistik olarak bakıldığında hiç etik değil.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin başında en az 5 üye bulunuyordu. 5 kişiden korkmayıp, istenileni yapmaması oldukça garip.

« Son Düzenleme: 13.05.2024 21:31 Jacker »

#1 - 13.05.2024 22:04
Merhaba, yapılan rolün üstünden 24 saat geçtikten sonra şikayet konusu açmakta ne bileyim, her neyse. Şahsıma açılan şikayetin savunmasını yapacağım ve daha da ekleme yapmayacağım.

Öncelikle şöyle başlamak istiyorum, pazar günü öğle saatlerinde oyuna giriş yaptım ve gördüğünüz konumda tekrardan başladım. Cumartesi günü savaş içerisinde olduğumuz birlikler tarafından resimde görüldüğü bölgeye kaçırılmıştık daha sonrasında yaralı rollerimi tamamladıktan sonra oyundan çıkmıştım. Pazar günü oyuna tekrardan giriş yaptığımda, yolun ortasında motorun durduğunu fark ettim ve birlikte bulunan ekip arkadaşımı arayarak ona konum atacağımı beni bulunduğum konumdan almasını gerektiğini söyledim ve bölgenin tehlikeli olabileceğinide belirterek ekip arkadaşımı beklemeye başladım bir süre sonrada motorlu bulunduğum bölgeden uzaklaştı aradan bir beş dakika sonra bir sultan, motorla tekrardan gelerek silahla beni yaraladılar. Daha sonrasında saygı çerçevesi içerisinde rollerimizi yaparken, 5 kişi ve silahlı oldukları gerekçesiyle benden istediğini herşeyi yaptım kendisi telefonumu alarak birliğimizin R18'i Boris ile benim ağzımla görüşme sağladı daha sonrasında kendilerini ifşaladılar, ekip arkadaşlarımı bulunduğumuz konuma çağırdılar daha sonrasında bulunduğumuz ekip arkadaşlarım geldi ve kişilerle aralarında sıcak çatışma çıktı ve kişilerde bölgeden uzaklaştılar daha sonrasında bende yaralı rollerimi tamamlayarak rollerime devam ettim.

Burada anlatmak istediğim, ekip arkadaşlarım benim zaten orada olduğumu biliyorlardı ve bunun rahatlığı vardı üzerimde. Ayrıca, ilk saldırıyı yaptıkların da yaralı bir şekilde yere düştüğümde daha sonrasında kişinin istediği her şeyi yaptım, son hamlesi olan video kaydı olayı birlikte bulunduğumuz kişilere IC hakaret etmemi istemesiydi, birliğin R15'i olarak ekip arkadaşlarımı kolay kolay satmayacağımı ve onları küçük düşürmeyeceğimi göz önünde bulundurmalı ve ayrıca onların oraya geldiğini bildiğim halde. Buna ek olarak, video kaydını başlatarak sadece söylediklerini söylememi istedi herhangi bir darp girişiminde veya işkence girişiminde bulunmadı ilk başta /do'dan kalıcı hasar ve ck izni istediler bende normal olarak vermedim. IC'de rolü uzatarak, bana zorla söyletebilirdi örneğin ağzıma silah sokarak vs. resimde gördüğünüz üzere "A-haha, bunu gerçekten söyleyeceğimi mi sanıyorsun?" diyorum daha sonrasında Fear rp ihlali yaptığımı söylüyor. Benim orada herhangi bir Fear rp ihlali yapmadım istediğini alamadığı için dur hemen fear rp ile tehdit edip ooc jaile attırırım düşüncesine girmeye gerek yok, ayrıca rolden sonra kendisine pm atarak fear rp ihlali yapmadığımı neden o şekilde davrandığımıda belirttim saygı çerçevesi içerisinde fakat kendisi forumda şikayet konusunu açacağını söylemişti ve 24 saati geçtikten sonrada açtı.

Bu arada, bunuda belirtmek istiyorum. Hakkımda şikayet konusu açan kişi ekip arkadaşlarımız tarafından düşürülüyor. RKlı olmasına rağmen sadece istihbarat sağladığını söyleyerek, arkadaşıyla gelip beni yere düşürüyorlar. Sonrada bana gelip fear rp ihlali yaptığımı söylüyor. Kanıtları sunayım, tarih ve saate bakabilirsiniz.

Spoiler: GösterGizle

Benimde, paylaşmak istediğim bir, iki screenshot var. Konum attığıma ve fear rp kural ihlali yapmadığıma dair kanıtlarım.

Spoiler: GösterGizle

Yetkili kişi inceleyerek, son kararı verecektir. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 02.06.2024 23:24 Hermaphros »

#2 - 13.05.2024 23:50
Eğer benimle ilgili şikayetin varsa, oyuncu şikayeti oluşturabilirsin.

Karakterim sana ateş etmedi, log kayıtlarına bakılabilir. Sadece istihbarat sağladı ve vurulduktan 4 saat sonra bunu yaptı. Eğer 1-2 saat içinde deseydin, yaralı kural ihlali yaptığımı söyleyebilirdim. Konuyu saptırmaya çalışmayalım, arkadaşlarının geleceğini bilmen seni ölümden korur mu? Namlunun ucundaki mermiye bağlı olan canını almam belki bir belki üç saniye sürer. Sen bunun nesini rahatlık olarak algılıyorsun? Bilmiyorum.

Savunma bu kadarsa, yanıtlanabilir.

#3 - 15.05.2024 23:47
Eğer benimle ilgili şikayetin varsa, oyuncu şikayeti oluşturabilirsin.

Karakterim sana ateş etmedi, log kayıtlarına bakılabilir. Sadece istihbarat sağladı ve vurulduktan 4 saat sonra bunu yaptı. Eğer 1-2 saat içinde deseydin, yaralı kural ihlali yaptığımı söyleyebilirdim. Konuyu saptırmaya çalışmayalım, arkadaşlarının geleceğini bilmen seni ölümden korur mu? Namlunun ucundaki mermiye bağlı olan canını almam belki bir belki üç saniye sürer. Sen bunun nesini rahatlık olarak algılıyorsun? Bilmiyorum.

Savunma bu kadarsa, yanıtlanabilir.

Dostum ben konuyu falan saptırmıyorum, vurulduktan 4 saat sonra kendini sağlıklı ve güçlü hissedip gelip bana bunları yapabilirsan seni tebrik ediyorum. Hangi vitaminden kullanıyorsan bana öner lütfen. Konumuza gelecek olursak, bana IC'de söylemem gerekenleri söyleyip hakaretler yağdırıyorsun fakat beni zorlayacak herhangi bir rol yapmıyorsun ek olarak ekip arkadaşlarımın geleceğinide geçiyorum karakterim ve yaptığım roller legal roller değil, eğer illegal roller yapıyorsan karakterin soğuk kanlıdır IC'de benim sadık olduğum kişilere hakaret etmemi ve onları satmamı istiyorsun. Eğer orada gelip beni yaraladığınız andan itibaren sana ve arkadaşların hakaret edip korkusuz roller sergileseydim, eyvallah diyip savunmamı belirtir geçerdim. Ben zaten benden istediğiniz şeyleri bana zarar vermemeniz için yaptım, diğer istediğin olay senin tarafından öldürülmezsem ekip arkadaşlarım tarafından öldürüleceğim onları sattığım için. Legal rol yapmıyorum, illegal bir karaktere sahibim küçük bir korkak çocuk gibi davranmamı bekleyemezsin. Savunmam bu kadar.

İyi forumlar.

#4 - 02.06.2024 04:10
Kanıtlarınızı güncelleyin @Hermaphros @Jacker

#5 - 02.06.2024 23:25
Güncelledim. @ba2handro

#6 - 07.06.2024 04:49
Kanıt görsellerine erişim sağlanmıyor.

K&A