Joshua Montgomery 01.01.2000 tarihinde yoksul bir aile de dünyaya gözlerini açar kütüğü New Jersey olan Joshua Montgomery gayet sessiz bir sakin çocukluk geçirir fazla konuşmayı tercih etmez ancak içine kapanık da değildir dozunda konuşurdu Thomas Jefferson Elementary okulunda ilkokul eğitimini tamamlayan Joshua ilkokul da gayet başarılıydı ve ekipçe çalışmaya çok yatkındı bu performansını gören ilkokul öğretmeni George, Joshua'nın ailesi ile iletişime geçer ve Joshua'nın kesinlikle akademik başarı kazanmaya yatkın olduğunu ve okul hayatı çok net bir şekilde desteklenerek devam ettirilmesi gerektiğini söyler bunu duyan aile duyduklarına inanamaz sessiz çocuk Joshua'dan hiç beklenmedik bir başarı haberi alan aile öğretmeni dinler ve Joshua'ı her türlü eğitim alanında destekler Joshua, aradan geçen yıllardan sonra Thomas R. Grover Middle School ortaokulunda ortaokul eğitimini tamamlar okumayı seven ve okuyup öğrendikçe neşelenen Joshua'nın kariyer bakımından büyük hayalleri vardır. Joshua iyi bir lise ve üniversitenin hayalini daha ortaokuldayken kurmaya başlar ailesini bu sefalet halinden kurtarmayı çok isteyen Joshua lisede eğitim görmeye başlar liseyi Robbinsville High School okulunda okuyan Joshua eğitim hayatını istediği şekilde devam ettirir ancak okulun son yılında sokağında yaşayan genç bir kadına aşık olur Joshua kadının yanına gitmeyi aklından bile geçirmeden kadını uzaktan sever platonik kalır her sabah 06:00'da uyanıp pencereden sırf onu görmek için dışarı bakan Joshua yine bir gün pencereye çıkar ve platonik olduğu kadına (20) camdan dışarı çıkarak bakar bu sefer kadın yalnız değildir yanında bir adam belirir adamı gören Joshua(18)'nın içine kurt düşer bu durumdan rahatsız olan Joshua ertesi gün 05:55'de aşağı iner ve kadının yanına bütün cesaretini toplayarak canı pahasına gider kadınla daha önce de çokça bakışan Joshua onunla tanışmak istediğini söyler ancak kadın bunu reddeder ve Joshua'a "Hislerinizi bu kadar açık ifade ediyor olabilmeniz çok güzel sizin gibi bir beyefendiyi reddetmek bana yakışmazdı ancak ben evliyim birazdan eşim burada olacak." bu sözlerin ardından kadın ona umut verici bakışlar atar ve Joshua mecburen oradan uzaklaşır ve yaşadığı apartman dairesinin altına girer ve kadının eşiyle gidişini izlemeye devam eder. Aradan geçen birkaç yıl boyunca Joshua kadından uzak durur bu süreçte de onunla fazla karşılaşmaz ve kadının taşınıp gittiğini düşünür ancak düşündüğü gibi olmadığını Joshua bir sabah en büyük hobisi olan sanatını( piyanistlik yapmak) icra etmeye gitmek için giyiniyorken pencereden görür yine aynı kadın yine yanında eşi ancak bu sefer kadın biraz daha huzursuz bu durumu görüp eski anılarını hatırlayan Joshua güne kötü başlar düşük bir ücrete harçlığını çıkartmak için piyanistlik yaptıktan sonra eve dönüş yoluna çıkan Joshua bir kafe de kadını tek başına görür ve yanına gider kadın onu görür görmez tanır bu sefer oturmasına izin verir ve bir süre konuşurlar kadın, Joshua'a yaşadığı kötü evlilikten ve eşinden şiddet gördüğünden bahseder (anlatacak başka kimsesi olmadığı ve mağdur olduğu için) Joshua bu durumda ona yardım edebileceğini söyler kadın Joshua'a evet demese bile önünü almaz ve yol bırakır Joshua bu esnada da kadınla tanışmış olur Jessica'a (aşık olduğu evli kadın) aradan geçen yıllara rağmen halen kör kütük aşık olan Joshua, Jessica ile anlaştığı gibi bir sonraki gün 06:00'da evin kapısına gelip adamla konuyu konuşacak gerekirse fiziki müdahale de bulunacaktı planı bu şekilde kafasında kurmuştu.
Diğer gün oldu Joshua, 05:55'de aşağı iner ve indiği gibi Jessica ve yanındaki kocasıyla karşılaşır adamın yanına gider ve konuşmak istediğini söyler adam ilk başta şaşırır anlam veremez Joshua konunun ana fikrini üstün körü anlatır Jessica'yı tanıdığından ve mutsuz olduğundan bahseder koca bunları duyduktan sonra Joshua'nın yanına gider ve bir süre konuşurlar koca evliliğine karışılmasından rahatsız olur ve sesler yükselmeye başlar seslerin ardından küfürler, küfürlerin ardından yumruklar savrulmaya başlar ilk hamleyi yapan koca ile kavga eden Joshua ağır bir dayak yer ve kocanın gidiyorken tehditlerine maruz kalır. "Bir daha karıma yaklaşma, seninle işim daha bitmedi." Dayağını yiyen Joshua düşünür taşınır planlar kurmaya başlar ancak adama karşı çıkmak için hiçbir şey bulamaz ertesi gün olur ve sabah 06:00'da Joshua'nın kapısı hararetli bir şekilde çalar Joshua kapıyı açması üzerine beş tane kalıplı adamla karşılaşır adamlar "Aşağıda konuşmamız gereken bir konu var." demesi üzerine Joshua "Burada konuşalım, aşağıya ne gerek var?" der bunun üzerine beş tane herif Joshua'a bakar ve içlerinden en iri olanı "Yürü dediysek yürü fazla zamanını almayacağız." der Joshua artık üstülemez aşağı iner ve aşık olduğu kadının (Jessica) kocasını görür adam Joshua'ı güler yüzle karşılar ve bir süre sakin bir dille Joshua'a nasihatlar dizer "bir daha karıma yaklaşmazsan seninle sorun yaşamayacağız anladın mı? Evet, anlamış gibi görünüyorsun." "Bence biraz daha nazik olabilirsin." gibi sözler duyan Joshua şaşırır ve eli ayağı birbirine girer adama bu tavrından dolayı teşekkür eder adam bu teşekkürün ardından suratında parıldayan gülümsemeyi keser Joshua'a bir yumruk patlatır ve diğer beş adam eşliğinde Joshua'ı ara sokakta tekme tokat sert bir şekilde döver. Daha sonrasında sinirli koca "Seni o gün sokak ortasında rahat dövememiştim ibne herif, bir daha karımın yakınında görürsem seni yok ederim." bu laflardan sonra sinirli koca ve beş tane adam uzaklaşır gider Joshua ayağa kalkar eve gider elini yüzünü yıkar güne normal bir şekilde devam etmeye çalışır düşük ücrete çalıştığı sanatını tekrar gider icra eder ve tekrar dönüş yoluna koyulur kadını yine aynı kafe de görür bu sefer Joshua yolunu çevirir kadın(Jessica)'da Joshua'ı ve onun halini görür Jessica kafeden fırlar ve dışarı çıkar Joshua'nın hemen yanına gider. Joshua'nın elleri cebine arkası dönük yürüdüğü bomboş sokakta duyabileceği şekilde bağırır. "Joshua dur!" Joshua bu sesin ardından arkasını döner ve kadına bakar Joshua'nın suratındaki morlukları gören kadın iyice dehşete kapılır onun yanına gider. "Olanlar için üzgünüm Joshua, sen bana yardım etmek istedin çok naziksin ama sanırım asla bir araya gelemeyeceğiz. Eşim çok sinirli seni öldüreceğini söylüyor sanırım ondan kurtulamayacağım tipik göçmen, balkan insanı işte lütfen buradan git seninle bir daha uğraşamasın." Joshua bu sözlerin ardından "Mümkün değil." diyip kestirip atar kadın şaşkınlıkla ona bakar "Ölmek mi istiyorsun? Lütfen git o bunu yapacak kadar deli." Joshua ekler "Mümkün değil dedim anlamıyor musun? Ailemi bırakıp buradan nasıl gideceğim? "Kadın bu sözlerin ardından Joshua'nın gözlerinin içine bakar ve Joshua'nın yanağını okşamaya başlar "Beni sevdiğini biliyorum bende seni çok seviyorum Joshua ama gitmen gerek lütfen." bunun üstüne Joshua "Seni sevdiğimi bilecek kadar zekisin ama seni bırakmayacağımı bilmeyecek kadar da konuya hakim değilsin. Seni ilk gördüğüm günden beridir unutamıyorum her gün her saniye aklımdasın Jessica." bunun üzerine Jessica gözünden akan bir damla yaşı siler Joshua'nın üstüne yılışmayı bırakır ve ona "Bende seni ilk gördüğüm günden beri seviyorum ama birlikteliğimiz mümkün değil aklım hep sende kalacak şu konumda eşim olacak adamdan da ayrılmam mümkün değil. Onunla zoraki aramı düzelteceğim ve hayatıma devam edeceğim işte boynumdaki zincir kolyeyi al buna bakarak beni hatırla Joshua New Jersey'i de üç hafta içinde lütfen terk et eşim olacak adamı ancak bu kadar dizginleyebilirim."
bu sözlerin ardından.. Jessica sokaktan büyük adımlarla yere bakarak uzaklaşır Joshua yumurtanın kıça dayandığını anlar ve bulunduğu sokaktan hemen ayrılır evine gider ve direkt yatağa girip yatar ertesi gün olur yüzünü yıkar kahvaltısını yapar temiz üstlerini giyinir ve eyalet değiştirmek için araştırma yapmaya karar verir evinin kapısını açar ve hemen karşısında yerde bir tane mermi görür ve dehşete kapılır mermiyi alır kenara koyar merminin geldiği yeri bilen Joshua yaşadığı kaygıya rağmen soğukkanlı kalmaya gayret gösterir internet kafeye gider ve bir süre ABD'nin en yaşanılabilir eyaletlerini araştırmaya başlar ve kendine en uygun olanı Florida'yı seçer ancak bileti henüz kesmez çok geçmeden eve döner ve artık ailesine bir bahane uydurmanın zamanı geldiğini fark eder ailesini karşısına alır ve "Baba, anne ben artık büyüdüm yirmi küsür yaşındayım kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum siz çok iyi bir ailesiniz bir ABD'li aileye göre bana fazla bile katlandınız on sekizime gelince beni şutlayabilirdiniz. Ben artık hayatımı Florida eyaletinde piyanistlik yaparak geçirmek istiyorum" der bunun üzerine ailesi ile birkaç saat boyunca fikir takası yapar en son karar verirler ve Joshua'a Florida'ya gitmesi için izin verirler Joshua diğer gün olunca kapıyı açar dünden kalan mermiyi çöpe atmak için yerde arar ancak bulamaz. (Jessica'nın kocası aracılığı ile geri alınmış.) bunu hiç kafaya takmadan evden çıkar ve internet kafeye tekrar gider Florida'ya 1 hafta sonraya bilet keser sonrasında eve döner bu bir haftalık süreçte çok fazla yıpranan Joshua ailesini bırakmakta çok zorlanır buna içten içe çok üzülür bir haftalık süreç biter artık veda etmenin vakti gelmiştir. Ailesi ile çok üzülerek vedalaşan Joshua artık Florida'ya gelir ve yıllardır ufak tefek biriktirdiği harçlıklar ile kendine bir otel odası kiralar ve otel odasında kalmaya başlar bu kaldığı pis otel odasında Joshua zor günler geçirir Florida'da taksi şöförlüğü, piyanistlik yaparak birkaç sene çalışır ve kendine bir motor alır aldığı motoru çok seven Joshua motorlara olağandışı bir ilgi beslemeye başlar ve bir süre Florida'da bulunan yıkık dökük bir barı merkez olarak kullanan motorcu adamlarla takılmaya başlar bir süre maddi durumunu zarar aşamasından kurtarıp cebine para koyabilen Joshua(23) artık motoru ile Florida sokaklarında turlamaya başlar bir süre sonra Florida'nın farklı bir bölgesine işi (piyanistlik) nedeniyle taşınmak zorunda kalır ve bir süre Florida/Vice bölgesinde yıkık dökük ve sıçanların cirit attığı bir barda Blueberry'de piyanistlik yapar Vice kasabalarında çok sürmeyen piyanistlik macerasının ardından Vice'ın daha işlek kesimlerine yol alan Joshua Holy Steels MC motor kulübü ile tanışır ve kulüple haşır neşir olmaya başlar kulüpte destekçi olarak takılmaya başlayan Joshua, artık sabit bir iş yapmakta karar kılar ve piyanistliği hobi olarak yapmaya başlar. Joshua'nın amacı artık eski günleri arkada bırakarak kendisine saldırıda bulunan öfkeli kocadan intikam almaktı. Bunun için Florida'da güvende kalarak elini biraz güçlendirmesi gerekiyordu.