Konu: [Güvenli Bölge İhlali, Agresif Tutum] Vepho Khardzan  (Okunma sayısı 114 defa)

#0 - 09.03.2024 16:10

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vepho Khardzan @koch the emperor

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @JPWLONGSS Baldemar Griswold @gezzy Sharmaine Melusina

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.03.2024

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- ViceMall

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Vepho Khardzan ile aramda hiçbir rol dönmüşlüğü yok, IC olarak ne ben onun ne de o benim IC adımı biliyor. Karakterim siyahi diye gelip (vajinası kap karadır) söyleminde bulunuyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Ne yani bu? SA-MP'n bilmem kaçıncı yılındayız ve böyle oyuncular gelip bir anda benim rolümü mü batıracak veya keyfimi mi kaçıracak? 34 level oyuncunun adını bile bilmediği bir siyahi kadın karaktere ne hakla bunu diyebilir? Güvenli bölge dışında yapsa ırkçı der geçerim lakin güvenli bölgedeyiz. Gerekli yaptırımın uygulanmasını talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 09.03.2024 16:43 Olorin »

#1 - 09.03.2024 16:18
Selam, iyi forumlar. Ben bunda hatalı bir hareket göremiyorum fakat açıklama yapayım;

Karakterim Judie karakterinin yanındaki arkadaşı ile bölgede sözel bir tartışmaya girdi. Judie ile beraber Sharmaine arabaya binip giderken " İyi günler dilerim." dediğimde ise Judie karakteri " Ben dilemem." deyip karakterimi bozuyor, chatlogda gözüktüğü gibi. Bende IC olarak "Terörist tipin var, afgan kaçakçısı gibisin" gibi laflar duyduğum için Vice Cafe önünde kendisine küfür ediyorum. Bu kadar, IC olan bir küfür Güvenli Bölgede küfür etmek ne kadar saçma bilmiyorum. Eğer rol hatalıysa yine de özür dileriz. İyi forumlar.

#2 - 09.03.2024 16:26
Bende IC olarak "Terörist tipin var, afgan kaçakçısı gibisin" gibi laflar duyduğum için Vice Cafe önünde kendisine küfür ediyorum.

Ya gerçekten yalan ağzınıza yuva yapmış. Benim böyle bir şey dediğime dair bir kanıt gösterir misin lütfen? Rica ediyorum.

Judie ile beraber Sharmaine arabaya binip giderken " İyi günler dilerim." dediğimde ise Judie karakteri " Ben dilemem." deyip karakterimi bozuyor, chatlogda gözüktüğü gibi. Bende IC olarak "Terörist tipin var, afgan kaçakçısı gibisin" gibi laflar

Pekala, pekala. Daha da detaya girmem gerekiyor sanırsam.

Karakterimin senle zerre alakası yok, ilk başta gelip boş boş bulaşan, sataşan, kendisine eğlence arayan sensin. Benim sana yazdığım tek chat (ben dilemem) o da rollerin sonlarına doğru. Bu paylaşacağım ekran görüntüleri rolün ta en baş kısmı, bunu da göz önünde bulundurun lütfen. Bu yaptığın rollerden sonra ne dememi bekliyorsun? İyi günleeeeer mi? Komik olma lütfen.

Bir diğer ekran görüntülerini aşağıya bırakacağım, sadece sohbeti bırakacağım orjinal ss istenirse paylaşırım.

Bu ekran görüntülerinden yola çıkarsak Sharmaine ve etrafta ki kadın karakterler cinsel sözlerle laf atıyorsunuz. Durup dururken sataşan sizlersiniz. Ekran görüntülerinden yola çıkarak bakarsak ilk olarak siz gelip Sharmaine karakterinin kostümüyle dalga geçip olayı yavaş yavaş cinselliğe bağladınız. Bu rollerin sonunda Vepho karakteri IC olarak tutuklandı. Lakin yapılan şeyler tamamen OOC ihlal, rolün başından sonuna kadar. Oyun içerisinde /rapor attık fakat yetkililer müsait değildi.

« Son Düzenleme: 09.03.2024 16:31 Olorin »

#3 - 09.03.2024 16:29
yahu ben mi rol bilmiyorum acaba, ben yine hatalı bir durum görmüyorum? İki tane erkek karakter tersleniyorlar, kuduruyorlar IC'da bu kadar?
https://hizliresim.com/clc08e0
IC olan bir olayı ne zamandır OOC'a dökmek mantıklı? Ayrıca bu rollerin senle alakası bile yok, bu rolleri atman ne alaka? Bu rollerin birinde bile senin chatlogun yok. Olayda bile yoksun. :D Phillip Belsamo 'da savunma yapabilir.
« Son Düzenleme: 09.03.2024 16:37 koch the emperor »

#4 - 09.03.2024 16:35
Alıntı
11. Güvenli Bölgeler

Bu bölgelerde agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- ViceMall

Kural ihlalini okuyorsun değil mi? Umarım okuyorsundur. Senin için yazının altını çizip metin boyutunu büyüttüm.

IC olan bir olayı ne zamandır OOC'a dökmek mantıklı?

Kural ihlalini başka nereye dökmemi bekliyorsun?

İki tane erkek karakter tersleniyorlar, kuduruyorlar IC'da bu kadar?

Bunu dilediğin zaman yapabilirsin fakat dilediğin yerde yapamazsın. Fark bu. Gelip hiçbir sebep yokken benim rolümü baltalıyorsun, ne haddine?

Bu rollerin birinde bile senin chatlogun yok. Olayda bile yoksun. :D

Farkındaysan ben bu son attığım ekran görüntülerini ekstra delil olarak sunuyorum. Sadece bana değil herkese bulaştığını gösteriyorum.

Şikayet oldukça kalabalık oldu, son savunmamı paylaştım. Sonuçlanabilir.
« Son Düzenleme: 09.03.2024 16:36 Olorin »

#5 - 09.03.2024 16:38
Sonuçlanabilir sorun yok, ben halen haklı olduğumdan yana kendimi savunuyorum. Küfür etmek güvenli bölge ihlali değildir. Eğer bu konuda haklı çıkarsan, oyunu bırakacağım bu kadar büyük konuşuyorum.

#6 - 09.03.2024 16:40
@Olorin vermiş olduğum bilgiye dayanaraktan burada şikayet açmış olmanız biraz tuhafıma gitti, ben orada gördüğünüz gibi bu tarz rollerin gerçekleştirilmesi uygun değil demişim, kaldı ki zaten uygun değil, eğer gerçek hayatta böyle bir şeyi yapacak olursanız o bölgedeki insanlardan linç yiyeceğinizi biliyorsunuzdur, retarted rp çağrışımını yapıyor yani. Yüzde yüz ihlal gibi bir şey söyleseydim o zaman ben hatalı pozisyonda olurdum, hiç bir support böyle bir şey söylemez, zaten benim bu ihlaldir veya değildir gibi bir şey söylememin hiç bir değeri yok, bu şikayeti ben sonuçlandırmayacağım, şikayetlerde bildiğiniz gibi yönetici inisiyatifi var, bu şikayete bakan yönetici bu hareketin ihlal mi değil mi olduğuna karar verecektir.

#7 - 09.03.2024 16:41
Sonuçlanabilir sorun yok, ben halen haklı olduğumdan yana kendimi savunuyorum. Küfür etmek güvenli bölge ihlali değildir. Eğer bu konuda haklı çıkarsan, oyunu bırakacağım bu kadar büyük konuşuyorum.

Şunu anlamakta neden zorluk çekiyorsun? Anlam veremedim.

Olay küfür etmen değil tamam mı? Olay, güvenli bölge içerisinde bir oyuncuyu kışkırtmaya yönelik rol sergilemek.

olay küfür değil

olay kışkırtmaya yönelik bir rol sergilemek
« Son Düzenleme: 09.03.2024 16:46 Olorin »

#8 - 09.03.2024 16:41
@Olorin vermiş olduğum bilgiye dayanaraktan burada şikayet açmış olmanız biraz tuhafıma gitti, ben orada gördüğünüz gibi bu tarz rollerin gerçekleştirilmesi uygun değil demişim, kaldı ki zaten uygun değil, eğer gerçek hayatta böyle bir şeyi yapacak olursanız o bölgedeki insanlardan linç yiyeceğinizi biliyorsunuzdur, retarted rp çağrışımını yapıyor yani. Yüzde yüz ihlal gibi bir şey söyleseydim o zaman ben hatalı pozisyonda olurdum, hiç bir support böyle bir şey söylemez, zaten benim bu ihlaldir veya değildir gibi bir şey söylememin hiç bir değeri yok, bu şikayeti ben sonuçlandırmayacağım, şikayetlerde bildiğiniz gibi yönetici inisiyatifi var, bu şikayete bakan yönetici bu hareketin ihlal mi değil mi olduğuna karar verecektir.
Sana katılıyorum dostum, karakterim oradaki çoğu karakterden linç yedi zaten linç yemesi üstüne IC Jail de yedi olaya yetkili şahitti zaten bir hata olsaydı direkt müdahale ederdi. @Anomaly de bakabilir şikayete sorun yok benim açımdan.

#9 - 09.03.2024 16:43

Şunu anlamakta neden zorluk çekiyorsun? Anlam veremedim.

Olay küfür etmen değil tamam mı? Olay, güvenli bölge içerisinde bir oyuncuyu kışkırtmaya yönelik rol sergilemek.

olay küfür değil

olay kışkırtmaya yönelik bir rol sergilemek
Canım kardeşim "aslan kardeşim." toksikleyen sensin "İyi günler" diyorum, rolü yumuşatıyorum. " Ben dilemem" deyip sen kışkırtıyorsun ben küfür edince olayı bana çeviriyorsun. Bu hangi mantık? Sonuçlanabilir sorun yok, sana tekrar diyorum "Güvenli bölge Kural ihlali" nedeniyle ceza yersem bu rolden dolayı oyunu bırakacağım çünkü güvenli bölgede küfür etmek herhangi bir ihlal değil.