Konu: [Mülk satış kural ihlali] Alessandro Pellegrini  (Okunma sayısı 194 defa)

#0 - 28.02.2024 13:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Alessandro Pellegrini @BeyEfendi

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.02.2024

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
15. Mülk ve Ticaret Kuralları

Sunucu ekonomisinin dengesinin sağlanması, diğer oyunculara karşı haksız kazancın önlenmesi ve oyun dışı ticaretin önlenmesi adına yapılan ticaretlerde belirli kısıtlamalar bulunmaktadır.

- VP ile alınmış özel interior, gate vb. mülke eklenen market ürünleri için fiyat biçmek (Satış yapmadan önce tüm Vice Market ürünleri mülkten kaldırılmalıdır, özel interior, özel exterior veya gate ile satış yapılamaz.)

17. Araç, İşyeri ve Ev Satış Kuralları

Ev ve işyerleriniz var olan sistemsel satış değerinin üzerinde maksimum %50 + 100.000$ fark ile satabilirsiniz.  Ev ve işyerine yapılan sistemsel iyileştirmeler (Evin özelliklerinin açılması) fiyatı yükseltebilir. Var olan her bir sistemsel iyileştirme için satış fiyatınıza, özelliğin sistemsel fiyatı kadar + fiyat koyabilirsiniz.
(Evde 25.000$ değerinde bir iyileştirme varsa, satış fiyatınızı +25.000 olarak güncelleyebilirsiniz.)

+100.000$ Fark: İsteyen kişiler ev ve işyerlerine fiyat biçerken, interior değeri veya keyfi fiyat farkı olarak, maksimum 100.000$ değer ekleyebilir.
Yani fiyatı 500.000$ olan bir evi, 150.000$ Sistemsel iyileştirmeler ve +100.000$ fiyat farkı ile, toplamda 750.000$'e satabilirsiniz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş east beach sahilinde evini satıyor. Mülk değeri $400.000 olan bir evi $750.000'e aldığını söyleyip $700.000'e de satacağını iddia ediyor. Biliyorsunuz ki bu yasak, oyuncunun evinde sistemsel geliştirmelerde bulunmuyor. Evi oyunda satabileceği maximum fiyat $500.000. Kişisel garaj eklettiği için ve eve OOC olarak 500-550tl harcadığı için IC fiyat biçiyor. Kendisi de söylüyor zaten bunu.

Oyuncuyu böyle bir kural olduğuna dair uyarmama rağmen ısrarla devam ediyor.

Kendisi zamanında $750.000'e aldı diye veya 580TL harcama yapmış olması kuralları çiğneyerek mülk değeri üzerine satamaz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Oyuncunun bu konuda uyarılmasını, mülk satışı yaparken takip edilmesini talep ediyorum.

#1 - 28.02.2024 22:15
24 saat içerisinde savunmanızı iletmelisiniz. @BeyEfendi

#2 - 29.02.2024 02:12
Bu evi OOC harcama yapmadan önce 700-750 bin lira gibi bir fiyata aldım doğrudur, ben sadece evdeki garaj sistemine harcadığım OOC ücretten bahsettim.400 TL'ye Garaj eklettim, 180 TL'ye TP sistemi eklettim, evin içerisinden garaja çıkan bir kapı yani, bu konuda bilgi verdim.Harcadığım TL'yi IC ücrete yansıtma gibi bir derdim yoktu aslında.Bu evi ilk aldığımda belirttiğim fiyattan sattılar bana, hatta 3 hafta bile olmadı sistemseli 600.000$ olan bir mülkü 860.000$ dolara sattılar bana, bunun yasak olduğunu bilmiyorum, sunucuya 2 yıl gibi bir süre ara vermiştim, 1,5 aydır falan sunucuda aktifim şuan.Ve bildiğim kadarı ile kimse piyasadaki evleri sistemselin altında veya sistemsel fiyatına sattığını görmedim, rastlamadım.Herkes ya biraz üstü yada daha fazla üstüne satıyor mülklerini.Arkadaş partner olduğu için önüne gelen evi arabayı alıp %90 fiyatına sisteme satıyor sanırsam, karın ağrısı o diye düşünüyorum.PM'den bana yazıp rahatsızlık verdi, saçma sapan kışkırtmaya yönelik söylemlerde bulundu o kısmı ekran görüntüsü kısmına koymamış sanırım.Dediğim gibi uzun zamandır sunucuda yoktum pek bilgim yoktu bu konu hakkında.Eminimki bu arkadaşın partnerlik süresi bitince aynı şekilde kendiside malını mülkünü sistemselin üzerinden kullanıcılara satacak, ve bunu teyit etmek için takipçisi olacağım sunucu içerisinde bizzat.Söyleyeceklerim bu kadar, gereken kararı yetkililerin vereceğini umuyorum, teşekkürler..

#3 - 29.02.2024 07:38
Bu evi OOC harcama yapmadan önce 700-750 bin lira gibi bir fiyata aldım doğrudur, ben sadece evdeki garaj sistemine harcadığım OOC ücretten bahsettim.400 TL'ye Garaj eklettim, 180 TL'ye TP sistemi eklettim, evin içerisinden garaja çıkan bir kapı yani, bu konuda bilgi verdim.Harcadığım TL'yi IC ücrete yansıtma gibi bir derdim yoktu aslında.Bu evi ilk aldığımda belirttiğim fiyattan sattılar bana, hatta 3 hafta bile olmadı sistemseli 600.000$ olan bir mülkü 860.000$ dolara sattılar bana, bunun yasak olduğunu bilmiyorum, sunucuya 2 yıl gibi bir süre ara vermiştim, 1,5 aydır falan sunucuda aktifim şuan.Ve bildiğim kadarı ile kimse piyasadaki evleri sistemselin altında veya sistemsel fiyatına sattığını görmedim, rastlamadım.Herkes ya biraz üstü yada daha fazla üstüne satıyor mülklerini.Arkadaş partner olduğu için önüne gelen evi arabayı alıp %90 fiyatına sisteme satıyor sanırsam, karın ağrısı o diye düşünüyorum.PM'den bana yazıp rahatsızlık verdi, saçma sapan kışkırtmaya yönelik söylemlerde bulundu o kısmı ekran görüntüsü kısmına koymamış sanırım.Dediğim gibi uzun zamandır sunucuda yoktum pek bilgim yoktu bu konu hakkında.Eminimki bu arkadaşın partnerlik süresi bitince aynı şekilde kendiside malını mülkünü sistemselin üzerinden kullanıcılara satacak, ve bunu teyit etmek için takipçisi olacağım sunucu içerisinde bizzat.Söyleyeceklerim bu kadar, gereken kararı yetkililerin vereceğini umuyorum, teşekkürler..

Şimdi şöyle konuşalım..

Harcadığım TL'yi IC ücrete yansıtma gibi bir derdim yoktu aslında.

Burada böyle diyorsun ama oyunda PM üzerinden *Fiyatı değiştirir yani* diyorsun. Orada farklı burada farklı konuşuyorsun.

hatta 3 hafta bile olmadı sistemseli 600.000$ olan bir mülkü 860.000$ dolara sattılar bana, bunun yasak olduğunu bilmiyorum, sunucuya 2 yıl gibi bir süre ara vermiştim,

Bu benim veya başkasının sorunu değil, senin sorunun. Kurallar gereği satış yasak. Kuralın farkındasın zaten, *bunun yasak olduğunu bilmiyorum* demene gerek yok. Böyle bir kural olduğunu biliyorsun ki kabul ederek PM üzerinden kendini savunuyorsun. Kuralı bilmeyen birisi *böyle bir kural mı var?* derdi emin ol. :p

Arkadaş partner olduğu için önüne gelen evi arabayı alıp %90 fiyatına sisteme satıyor sanırsam, karın ağrısı o diye düşünüyorum

Bu yasak mı? Hayır. Bunun ticaretini yapıyorum. Yasak olsa yapmam, değil mi? :p Karın ağrısı falan dediğin, benim o evden kazanacağım 10-15k yani, neyin karın ağrısına gireceğim. :p:p:p

saçma sapan kışkırtmaya yönelik söylemlerde bulundu o kısmı ekran görüntüsü kısmına koymamış sanırım

Ben kışkırtmaya yönelik hareketler sergilemem, kışkırtmak istersem iki lafıma bakar. Fakat böyle bir tutum sergilemiyorum, çünkü ortak nezaket ihlaline girer. Eğer şikayetçi olduğun bir konu varsa, şikayet açmakta özgürsün.

Eminimki bu arkadaşın partnerlik süresi bitince aynı şekilde kendiside malını mülkünü sistemselin üzerinden kullanıcılara satacak, ve bunu teyit etmek için takipçisi olacağım sunucu içerisinde bizzat.

Ne o fanım mı olacaksın? Dilediğin kadar takip edebilirsin, bir kural ihlalimi gördüğünde kendim derim şikayet aç diye.

Diyeceklerim bu kadar..

#4 - 29.02.2024 12:25
Kardeşim dediğim gibi daha fazla uzatmayacağım, gerekte olduğunu düşünmüyorum.İki yılı aşkın süredir sunucuda yoktum, tekrar başlayalı bir buçuk ay falan oluyor, çoğu şey değişmiş haberimiz yok, hadi onu geçtim sunucuda 100 kişi varsa rahat 70'i 80'i malını mülkünü sistemselin fiyatın çok çok üstüne satıyor, sende banamı denk geldin anlamadım, 72 seviye adamsın hiç denk gelmedin mi sistemselin üzerinden mal mülk satan adama?Benimi buldun yani anlamadım.

#5 - 29.02.2024 16:39
Kardeşim dediğim gibi daha fazla uzatmayacağım, gerekte olduğunu düşünmüyorum.İki yılı aşkın süredir sunucuda yoktum, tekrar başlayalı bir buçuk ay falan oluyor, çoğu şey değişmiş haberimiz yok, hadi onu geçtim sunucuda 100 kişi varsa rahat 70'i 80'i malını mülkünü sistemselin fiyatın çok çok üstüne satıyor, sende banamı denk geldin anlamadım, 72 seviye adamsın hiç denk gelmedin mi sistemselin üzerinden mal mülk satan adama?Benimi buldun yani anlamadım.

:garip:

#6 - 29.02.2024 16:39
Sonuçlanabilir, her şey ortada.

#7 - 29.02.2024 17:18
👍

#8 - 29.02.2024 21:10
Bu seferlik uyarıyoruz. Bir sonraki benzer şikayette burası referans alınıp, artırımlı olarak ceza verilecek.

Mülk satımı yaparken kurallar dahilinde yapmalısınız: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=189.0

K&A