Konu: RK/GBİ/RETARTEDRP/META MİX/Yönetimi kandırmak  (Okunma sayısı 201 defa)

#0 - 27.02.2024 04:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tyler Brand, Felix Casuzza, Shoji Shunji, Joshua Frexia Dareece Harden - @vlone @Scaney @thelastoffen @Mirmanu @Harden

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.02.2024 01.07

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Meslek bölgesi illegal kural ihlali / RK ihlali / Retarted RP / Meta mixing şüphesi

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Karakterim kız, savaştayız ve savaşa giremediğim için savaş döneminde yapabileceğim tek şey meslek. Meslek bölgesinde meslek kasıyorum fakat sunucu dalgalı olduğu için sunucudan düşüp duruyorum, bu sebepten meslek ortasında sunucudan düşmemek ve mesleğimin yanmaması için düzgün zamanı bekliyorum. Sunucudan düşüyorum ve tekrar girdiğimde Felix Casuzza karakteri geliyor ve konuşmaya başlıyor. Ardından arkamdan nasıl geldiği ve bulduğu belirsiz Joshua Frexia karakteri geliyor. Beni meslek bölgesinde vurarak RK ediyor ve kaçırıyor. Eve götürüyorlar ve tedavi ediyorlar(!). Kişiler tedavi rolünü sargı sarmaktan ibaret sanacak olurlar ki kanamayı durdurduklarını sanıyorlar. Öncelikle sargı dediğimiz şey tampon görevi görür, kanamayı yavaşlatır. Durdurmaz, çünkü bu yara bıçak yarası değildir ki bıçak yarasını bile sarınca durduramazsın. Her neyse do dan zorunlu emote atarak /do kanamayı durdurdu diyorlar ve uyum sağlıyorum. Ardından Shoji karakteri kanamam daha yeni durmuşken bacağımada bir el ateş ediyor ve karakterime 3. kurşunu sıkıyor. Shoji karakteri sadist olacak ki benim bayılma rolü yapmayım diye çabaladığım, kurşun yediğim halde baygın atmadığım karaktere, bayılmadığımı fark etmiş olacak ki bayıl dercesine karakterin yarasına eli ile bastırır emotesi atıyor. Bende karakterimi acıdan bayıltıyorum. Ardından yine aynı yarayı sargı bezi ile sararak tedavi ettiklerini sanıyorlar ve kanamayı empte ile durduruyorlar. Karakterimi ayıltmıyorum ve devam ediyorum, kişiler önce yaralı karakteri bira dökerek uyandırmaya çalışıyor. Baktı uyanmıyor bu sefer kişilerin kafaya bir ampul çakıyor ve ortaya "Adrenalin var mı kanka en az 3 saat ayakta tutar" diyen bir süper zeka çıkıyor. Ne hikmetse eczanede bile satılmayan adrenalini Felix casuzza evinde taşıyor :D
Her neyse, bu rol çok saçma olduğu için uyum sağlamıyor ve karakterimi ayıltmamaya devam ediyorum. Kişiler raporda ne dediler bilmem ama admin geliyor. Rollsrose olayı soruyor, anlatıyoruz ve kişiler meslek bölgesinde vurma sebebi olarak "Savaştayız, sen meslek yaparak vurulmamaya çalışıyorsun güvenli bölge ihlali oluyor" diyor. Meslek yapıp yapamayacağıma tam olarak Felix Casuzza mı karar vermekte? İstersem tüm gün meslek atarım, hangi kuralda "Savaşta meslek kasamazsınız" yazıyor. Direkt olarak "Meslek bölgesinde ve meslek yapan bir kişiye illegal rol sergilenemez" deniyor. Fakat admin arkadaşı öyle bir yanıltıp kandırmaya çalışıyorlar ki haklı olduğum olayda kanıt bile istenmeden kişilerin /b den yazdıkları söze güvenilerek 600 dakika jail yiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Oyundan düştüğüm için oyuna giriyorum, felix casuzza yanıma geliyor, ardından nerden bulduğu belirsiz arkadaşı Joshua Frexia karakteri geliyor ve beni vuruyor.
Spoiler: GösterGizle

Shoji beni bacağımdan vuruyor:

Sadist ruhlu Shoji karakteri, karakterim yarasına basarak acı çektiriyor:

Kişi sargı bezi ile kanama durduruyor :D

Kişiler /do ile rol sorguluyor / Retarted rp yaparak evde adrenalin buluyorlar :D

kişiler 3 kere rk atıyor.

Ek açıklamalar(varsa):
Öncelikle, kişiler Adrenalin ilacını, yani EpiPen ilacını nereden temin ettiklerine dair kanıt sunarsa yaptığım Refuse rp ihlalini kabul ederim. Fakat Epipen ve ya direkt Adrenalin ilacını normal bir insanın, bir doktor ile iletişime geçmeden elde etmesi imkansızdır.
Kişiler laf kalabalığı yaparak yönetimi (Rollsrose) kandırmaya çalışarak, hatta kandırarak şahsımın durduk yere karakteri ayıltıp bayılttığımı söylediler ve beni meslek bölgesi içerisinde vurmadıklarını, güvenli bölgeye kaçtığımı savundular ve hiç bir kanıt sunmadan benim 600 dk ceza yememe sebep oldular.
Kendisinin etiketlenmesini istediği için (Rollsrose)

#1 - 27.02.2024 05:50
Savunma gelecektir.

#2 - 27.02.2024 07:39
Savunma gelecek

#3 - 27.02.2024 16:09
Öncelikle selamlar, arkadaşlarımın ve kendi karakterimin adı geçtiği yerlerdeki savunmaları karışıklık olmaması adına derleyip-toplayıp tek iletide ben göndereceğim. (Ekstra bir şey eklemek isteyen olursa ileti gönderecektir)

Alıntı
Karakterim kız, savaştayız ve savaşa giremediğim için savaş döneminde yapabileceğim tek şey meslek.
Kadın karakter yönetiyor olman savaşa giremeyeceğin, savaştan muaf olacağın anlamına gelmiyor. Olayların en başında Mia Wizard'ın Vitali sendikasının önünde birlik üyelerimize saldırması sonucu bazı şeyler gelişiyor zaten. Ki savaşta olduğunu bilerek güvenli bölgeye sığınıp, savaş süresince meslek yapman seni o bölgede dokunulmaz kılmıyor. Bu direkt oyun kuralını kendi lehine kullanman, ve kendini dokunulmaz hâle getirmeni kılıyor. Kurallarda bununda bir dozunun olduğu, illegal yaşanacak bir rolden dolayı güvenli bölgelerde sürekli saatlerce veya günlerce duramayacağını söylüyor.
Alıntı yapılan: Oyun Kuralları hk
Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.
Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır.

Alıntı
Kişiler tedavi rolünü sargı sarmaktan ibaret sanacak olurlar ki kanamayı durdurduklarını sanıyorlar.
Sana do üzerinden "Maria'nın durumu nedir?" diye sorulduğunda "...yol boyunca 'yavaşta' olsa fazla kan kaybetmiştir." diye bir karşılık veriyorsun, kanamanın yavaş olduğunu kendinde burada belirtiyorsun. Yavaş bir kanamayı durdurmak için sağlam ve sıkı bir sargı ile sarılması yeterli olacaktır, kanamanın hızlı ve kontrolsüz olduğunu belirtseydin farklı bir role girişirdik. Ki "...kanamayı durdurduklarını sanıyorlar." bunu bile rolde belirtmeyip, kanamanın hâlâ durmadığını herhangi bir emote yoluyla belirtmiyorsun.

Alıntı
Shoji karakteri sadist olacak ki benim bayılma rolü yapmayım diye çabaladığım, kurşun yediğim halde baygın atmadığım karaktere, bayılmadığımı fark etmiş olacak ki bayıl dercesine karakterin yarasına eli ile bastırır emotesi atıyor. Bende karakterimi acıdan bayıltıyorum.
Buradaki amacın seninle anlaşmaya çalıştığımız hâlde anlaşamayıp, üzerine seninle iyi niyetten anlaşamayacağımızı ve bunun için olayların ciddiyetini anlaman  acı çektirmenin olduğunu anlaman zor olmamalı. Burada bayılman hakkında yorum yaptığımızı hatırlamıyorum, ayılmanı istememizin tek sebebi seninle konuşup anlaşmaktı. Anlaşamadık bizde seni acıdan kıvrandırmaya karar verdik, bayılman hakkında herhangi bir şikayetimiz bulunmuyor. (Tabii gecenin ikisinde bir saate yakın baygın rolü yapıp, bize rol yaptırtmamandan bahsetmiyorum)

Alıntı
Baktı uyanmıyor bu sefer kişilerin kafaya bir ampul çakıyor ve ortaya "Adrenalin var mı kanka en az 3 saat ayakta tutar" diyen bir süper zeka çıkıyor. Ne hikmetse eczanede bile satılmayan adrenalini Felix casuzza evinde taşıyor. Her neyse, bu rol çok saçma olduğu için uyum sağlamıyor ve karakterimi ayıltmamaya devam ediyorum.
Karakterini OOC olarak 1 saate yakın baygın tuttuğundan dolayı ekstra bir yollara giriştik, çünkü rol yapıp oyundan çıkış sağlayacaktık. Gece ikide senin başında durmaya kimse hevesli değil, baygın rolü yapıp rolden kaçmana çözüm olarak yaklaşık 30-40 dk baygın rolü yaptıktan sonra adrenalin rolüne giriş yaptılar. Tabanca, uyuşturucu vesaire bunlarda eczanede satılmıyor, Felix Casuzza karakterinin bir birliğin R20si olduğunun bilincinde olmak lazım. Ve onun evindeyiz, bazı şeyleri yapabilmemiz için illa legal yoldan erişmemiz gerekmiyor, bu karakterlerin hepsinin belinde illegal bir şekilde temin edilmiş tabanca bulunuyor. Niye reçeteyle alabildiğimiz bir şeyi yasadışı yollardan temin edemeyelim? 1 saat baygın rolü yapıp, o sırada kendi aramızda yaptığımız rolü nerden suçlasam yanıma kârdır şeklinde takılmamanı öneririm.

Ceza alman hakkında konuşmuşsun, o sırada ortamda bulunmuyordum. Baygın kalma rolünden sıkılıp gidip yatmıştım. Yazdığın yazılarda, yaptığın rollerde tamamen OOC kafayla hareket ettiğin ortada.

Adrenalin basmalarına rağmen ayılmaman. (Bunun sebebi rolü saçma bulmanmış falan fistan...) Refuse RP kapsamında değerlendirilebilir. (Ki bundan ceza görmüşsün)
Alıntı
Her neyse, bu rol çok saçma olduğu için uyum sağlamıyor ve karakterimi ayıltmamaya devam ediyorum. Kişiler raporda ne dediler bilmem ama admin geliyor. Rollsrose olayı soruyor, anlatıyoruz ve kişiler meslek bölgesinde vurma sebebi olarak "Savaştayız, sen meslek yaparak vurulmamaya çalışıyorsun güvenli bölge ihlali oluyor" diyor.

Tüm kafada kalabilecek soru işaretlerini cevaplandırdığımı düşünüyorum. Hâlâ aklında soru işareti olan bir yer varsa belirtebilirsin, itina ile anlatırım. Lehine ilerlemeyen bir rolde karakterini bayıltarak rolden kaçamazsın. Ekstra bir şey gelmediği sürece tarafımdan ileti atılmayacak.

#4 - 27.02.2024 17:27
@Mirmanu

Selamlar, öncelikle meslek bölgesinde saatlerce kaldığımı sunan bir kanıt ne yazık ki göremedim, sadece lafta böyle bir şey sunuyurosunuz ki beni daha önceden meslek bölgesinde gördüğünüzüde sanmam. Saatlerce meslekte kaldığımı belirten, hatta meslek yapmayıp saatlerce o bölgede afk kaldığımı belirten bir kanıtta yok. Gece saatlerinde birlik üyelerim savaşı bitireceklerini, bir hamle olmayacağını söylüyor. Bu süreçte vurulmamamızı söylüyor. Bende buna karşılık olarak, iyi bari meslek yapayım en azından boş vaktimi değerlendireyim diyerek meslek yapmaya çalışıyorum fakat sunucu laglanıyor, kapanıyor/açılıyor derken sunucunun düzelmesini bekliyorum. Burada kimse kalkıpta her halde "Sunucuda sorun yoktu ki?" diyemez ki zaten videoda açıkça gözüktüğü şekilde sunucuya düştükten sonra yeni giriyorum ve net şekilde gözüktüğü üzere Felix casuzzanın napıyorsun sorusunada "Şöförlük yapacağım, doğru zamanı bekliyorum" diyorum. Kişiler gelip vuruyor. Tekrardan dediğim gibi benim orada bu olaydan 1 2 saat önce olduğumun kanıtı, rolü, ssi vs bir şeyi sunulmadığı sürece bu sadece bir ithamdan ibarettir ki sonuna kadarda direnirim o bölgede ne günlerce ne de saatlerce kaldım. :D

Karakterimi saatlerce baygın tutmadım, ilk sargı durumunuzda dediğin gibi kanamam azdı. Fakat Shoji bacağıma bir kurşun daha sıktı ve bu kurşunuda yine sararak tedavi etmeye çalıştınız. Ben bu kısıma kadar karakterimi ayık tuttum. Fakat gerçekçi bakman gerekirse karakterim süper kahraman vs. bir şey olmadığı sürece acıya dayanıklı bir karakter olamaz, üstüne birde bacağına baskı uygularsan hiç ayılamaz. Bu yetmiyor karakterimi baygınkende darp etmeye  devam ediyorsunuz.

Adrenalin rolü... Bunun savunması bana çok saçma geldi, adminlerede öyle gelecek muhtemelen. "Silahta eczanaede satılmıyor ama ulaşabiliyoruz" Silah için rol yapıyorsun, kalkıyorsun para ayarlıyorsun, satıcı buluyorsun, satıcı ile iletişime geçiyorsun, buluşuyorsun silahı alıyorsun.... bak sana rol, peki sorarım ki adrenalin ilacını bulmanın rolünü tam olarak nerede yaptınız? Hani o bir birliğin r20 si onda bulunur gibi bir mantık olamaz, yapılamaz. Sistemsel sunucuda olmayan eşyaların ulaşılabilmesi ve ya elinizde var rolü yapılabilmesi için bu eşyaya ulaşımının rol sürecinin ssleri ve kanıtları elinizde bulunmalı ki savunmana göre ortada böyle bir rol geçmişi rol süreci bulunmuyor. Ulaşmadan kastımı sanırım sadece legal yol olarak anladın. Yapmadığımız rolleri yapmış gibi gösteremeyiz. Ulaşmaktan kastım dediğin gibi illegal bir karaktersen illegal bir doktordan ulaşırsın, bir torbacı bir şekilde elde etmiştir ondan ulaşırsın. Bunların rolleri yapılmalı ve rol ile desteklenmelidir. Nasıl ki silahın rolünü yapmadan silah eline gelmiyorsa, başka insanların rolünü etkileyecek bu tür şeylerede rol yapmadan ulaşamazsın. Buna şu açıdan bakabilirsin, isim uyduruyorum Angelo karakteri bir illegal ve bir birlik lideri ve sizin bakış açınızla bazı şeylere ulaşması kolay. Bu adam rol yapmadan senin karakterinin ev adresine ulaşabilir mi senden izin almadan? ulaşamaz. Bu adam rol yapacak, peşine birilerini takacak ki bazı bilgilere bazı imkanlara ulaşsın. Adminlere böyle bir rol için bir kanıt sunmanız gerektiğini düşünüyorum.

Kanıtlı ssler ile savunmanızı tekrardan yazarsanız çok iyi olur, iyi bir gün geçirin, iyi forumlar.  :o

#5 - 27.02.2024 18:24
@Mirmanu

Selamlar, öncelikle meslek bölgesinde saatlerce kaldığımı sunan bir kanıt ne yazık ki göremedim, sadece lafta böyle bir şey sunuyurosunuz ki beni daha önceden meslek bölgesinde gördüğünüzüde sanmam. Saatlerce meslekte kaldığımı belirten, hatta meslek yapmayıp saatlerce o bölgede afk kaldığımı belirten bir kanıtta yok. Gece saatlerinde birlik üyelerim savaşı bitireceklerini, bir hamle olmayacağını söylüyor. Bu süreçte vurulmamamızı söylüyor. Bende buna karşılık olarak, iyi bari meslek yapayım en azından boş vaktimi değerlendireyim diyerek meslek yapmaya çalışıyorum fakat sunucu laglanıyor, kapanıyor/açılıyor derken sunucunun düzelmesini bekliyorum. Burada kimse kalkıpta her halde "Sunucuda sorun yoktu ki?" diyemez ki zaten videoda açıkça gözüktüğü şekilde sunucuya düştükten sonra yeni giriyorum ve net şekilde gözüktüğü üzere Felix casuzzanın napıyorsun sorusunada "Şöförlük yapacağım, doğru zamanı bekliyorum" diyorum. Kişiler gelip vuruyor. Tekrardan dediğim gibi benim orada bu olaydan 1 2 saat önce olduğumun kanıtı, rolü, ssi vs bir şeyi sunulmadığı sürece bu sadece bir ithamdan ibarettir ki sonuna kadarda direnirim o bölgede ne günlerce ne de saatlerce kaldım. :D

Karakterimi saatlerce baygın tutmadım, ilk sargı durumunuzda dediğin gibi kanamam azdı. Fakat Shoji bacağıma bir kurşun daha sıktı ve bu kurşunuda yine sararak tedavi etmeye çalıştınız. Ben bu kısıma kadar karakterimi ayık tuttum. Fakat gerçekçi bakman gerekirse karakterim süper kahraman vs. bir şey olmadığı sürece acıya dayanıklı bir karakter olamaz, üstüne birde bacağına baskı uygularsan hiç ayılamaz. Bu yetmiyor karakterimi baygınkende darp etmeye  devam ediyorsunuz.

Adrenalin rolü... Bunun savunması bana çok saçma geldi, adminlerede öyle gelecek muhtemelen. "Silahta eczanaede satılmıyor ama ulaşabiliyoruz" Silah için rol yapıyorsun, kalkıyorsun para ayarlıyorsun, satıcı buluyorsun, satıcı ile iletişime geçiyorsun, buluşuyorsun silahı alıyorsun.... bak sana rol, peki sorarım ki adrenalin ilacını bulmanın rolünü tam olarak nerede yaptınız? Hani o bir birliğin r20 si onda bulunur gibi bir mantık olamaz, yapılamaz. Sistemsel sunucuda olmayan eşyaların ulaşılabilmesi ve ya elinizde var rolü yapılabilmesi için bu eşyaya ulaşımının rol sürecinin ssleri ve kanıtları elinizde bulunmalı ki savunmana göre ortada böyle bir rol geçmişi rol süreci bulunmuyor. Ulaşmadan kastımı sanırım sadece legal yol olarak anladın. Yapmadığımız rolleri yapmış gibi gösteremeyiz. Ulaşmaktan kastım dediğin gibi illegal bir karaktersen illegal bir doktordan ulaşırsın, bir torbacı bir şekilde elde etmiştir ondan ulaşırsın. Bunların rolleri yapılmalı ve rol ile desteklenmelidir. Nasıl ki silahın rolünü yapmadan silah eline gelmiyorsa, başka insanların rolünü etkileyecek bu tür şeylerede rol yapmadan ulaşamazsın. Buna şu açıdan bakabilirsin, isim uyduruyorum Angelo karakteri bir illegal ve bir birlik lideri ve sizin bakış açınızla bazı şeylere ulaşması kolay. Bu adam rol yapmadan senin karakterinin ev adresine ulaşabilir mi senden izin almadan? ulaşamaz. Bu adam rol yapacak, peşine birilerini takacak ki bazı bilgilere bazı imkanlara ulaşsın. Adminlere böyle bir rol için bir kanıt sunmanız gerektiğini düşünüyorum.

Kanıtlı ssler ile savunmanızı tekrardan yazarsanız çok iyi olur, iyi bir gün geçirin, iyi forumlar.  :o

Tekrardan selam,

Alıntı
Karakterim kız, savaştayız ve savaşa giremediğim için savaş döneminde yapabileceğim tek şey meslek.

Birlikler 2-3 gündür savaşta, bu süreç içerisinde savaş döneminde(neredeyse 3 gün) tek yapabileceğinin meslek olduğunu sende söylüyorsun. Bunu kendin itiraf ediyorsun, savaş döneminde oyunda olup güvenli kalabileceğim tek yer meslek bölgesi. Bu yüzden meslek yapıyorum anlamına geliyor bu cümle, bunu inkar etmeyelim. Meslek yapmanın nedeni ortada, savaş sırasında vurulmamak. Bunun için saatlerce orada kaldığının kanıtını her saat başı gelip ssini alıp kanıtlayamam, bazı şeyler zaten ortadadır. Yetkili bunu görüp ona göre karar verecektir.

Adrenalin rolüne niye bu kadar takıldın? Yaklaşık yarım saate yakın baygın rolü yaptıktan sonra adrenalin rolünü ortaya attığımızdan, ve aleyhine olan role tekrar olarak dahil olacağından mı? Sanırım bundan, çünkü rolü saçma bulduğunu ve bundan dolayı(OOC saçma bulduğun için INGAME karakterini ayıltmıyorsun) karakterin adrenalin enjekte edilmesine rağmen baygın kalıyor. Rol yapma sunucusundayız, kimse senin bir saat boyunca baygın şekilde hiçbir role aksiyon göstermeden bekleyemez. Bu özellikle gece 2deyse bazen insanları düşünmen gerekebiliyor. R20 karakterlerde her istenilen bulunur gibi bir cümle kurmadım, bu karakter bir birliğin R20si şehirde tanınan ve çevresi geniş olan bir karakter normal olarak. Bir illegal yapılanmanın lideri konumundaysan bazı yerlere elin kolun rahatça uzanabilir değil mi? Adrenalin elde etmek o kadarda zor bir şey değil, tekrardan söylüyorum bu karakterler silah, uyuşturucu ticareti yapan karakterler. Bunlara kolayca ulaşıp ticaretini döndürebiliyor, adı üzerinde illegal yapılanmanın lideri konumunda. Gidip nükleer başlıklı füze bulundurma rolü yapmıyoruz, adrenalin bulundurma rolü yapıyoruz gerekli reçete ile alınabilir şeyler bunlar. Takıldığın konu bunun rolünün yapılıp yapılmaması, çünkü bir şey alınıyorsa rolü yapılmalı kafasında ilerliyorsun. Adrenalin şırıngası rolü bir şeye o kadarda etki edecek bir şey değil (1 saatlik refuse rpye giren bayılma rolünü sonlandırmak dışında, ki ona bile uymadın) bunu önceden satın alıp evine bırakma rolünün yapılmasının gereksiz ve mantığa aykırı buluyorum. Bu fikrine kalacak olursak elini bağlamak için arabamda ip bulunduruyorsam bunu da rolsel olarak araca koymuş olmam gerekir, bunu kim yapıyor? Onlarca senelik SAMP roleplay tarihinde bir elin parmak sayısını geçecek kadar kişi yapmış mıdır bunu? Bir yer yakalamışsın oradan vurayım da vurayım şeklinde ilerliyorsun. Madem bu kadar iyi bilgin var sunucuya kayıt olurken bile sorulan sorularda, "Aleyhinize olan bir rolün hatalı olduğunu düşünüyorsanız, ve bu rol hâlâ devam ediyorsa nasıl bir yol izlemelisiniz?" sorusunda verilen cevabın "Role uyum sağlar ve gerekli kanıtlarla forum üzerinden şikayet oluştururum." olduğunu bilmiyor musun? Bu sunucuya kayıt olurken herkes bu soruyu cevaplayarak karakterini oluşturuyor, ama evde adrenalin bulunduran kişilerin bunun rolünü yapıp yapmadığını sorgulayan sen bu kuraldan bağımsız, böyle saçma rol olmaz baygın olan karakterime adrenalin enjekte edilmesine rağmen karakterimi OOC kararımla ayıltmıyorum diyorsun.

Alıntı
Nasıl ki silahın rolünü yapmadan silah eline gelmiyorsa, başka insanların rolünü etkileyecek bu tür şeylerede rol yapmadan ulaşamazsın. Buna şu açıdan bakabilirsin,
Sözde etkilediğimiz rol, senin gecenin ikisinde rol yapmamıza engel olan Refuse RP kapsamında değerlendirilen bir saatlik bayılma rolün. Attığın kanıtlarda her şey belli oluyor, ekstra sunmam gereken bir kanıt varsa rol boyunca herhangi bir olayı kendi gözümden ekran görüntüleriyle birlikte gösterebilirim.

1 Saate yakın süren baygınlığının başlama noktası
Saat 1.36

Saat 2.05 civarı
Otuz dakika boyunca uyanmadığı için girişilen adrenalin rolü (enjekte sonucu yine de baygın rolü yapılmaya devam edildi)

Adrenalin rolünün yaklaşık on dakika sonrası (hala baygın rolü yapıyor, saat gece 2 buçuğa doğru ilerliyor)

IC bir diyalog ile rolde bulunan karakterler kendi kendine konuşurken "Bayılmasa bırakırdık, kendisi hak etti" gibi bir cümle kuruluyor, ama Maria karakterine adrenalin bile etki etmezken bu cümle baygın hâlde olmasına rağmen etki ediyor ve karakter ayılıyor ? ::) (madem yaptığın baygın kalma rolünün bir sebebi var niye burada ayılıyorsun?)

Son sste adrenalin rolüne girmemizin gerek olmadığını, sihirli birkaç sözcükle(Ayılsa bırakacağız) ayılabileceğini gösterdi. Tamamen OOC kafayla rol yapıp, aleyhine bir durum gerçekleşince rolle birlikte karşıdaki oyuncuları da rolden soğuttuğun için teşekkür ederim. @Luciano

#6 - 27.02.2024 21:48
Açıklamamı son kez yapıyorum ve "Sorun yok güvenli bölgeye kaçtığımın sslerini alabilirim" bu cümlede eğer kaçtıysam alabilirim varsa kanıtınız demek istedim O sıra /b  den kalabalık yaptıkları için yanlış yazdım ve her insan yanlış yazabilir Orda demek istediğim bariz açık ve net şekilde anlaşılıyor Sorun yok güvenli bölgeye kaçtığımı düşünüyosanız ssleri alabilirim yazıcaktım zaten o sıra /b de beş kişi + @Rollsrose admin ve ben olup herkes bir anda konuşunca konu açıklayamadan ve düzeltemeden zaten sizin tarafınızdan üstü örtülerek ceza aldım Tüm Sslerim ve Videolarım Dahil hepsini attım Videoda incelendiğinde Belli olucaktırki oyundan düştümğüm için yeniden geriyitoum ve rolümdede belirttiğim gibi doğru zamanı bekliyorum kimsenin Oraya sığındığı falan yok Açık ve net şekilde meslek yapmaya çalışırken beni ordan geli kaçırıp kaldırıyorsunuz ve kural ihlallerinizde ortaya çıkıyor. Ayrıca Kırpılan ssler ve ekran görüntüleri Kanıt olarak sayılmıyo diye biliyorum ayrıca kimsenin rolünü böldüğümü düşünmüyorum 3-4 mermi yemiş bir karakterim Yaşadığı acıdan dolayı nabzının düşüklüğünden dolayı bayılıp ayılabilir gayet normal bir durum ve ben hala attığım Ss ve videolara karşı gerekli sslerin gelmediğini düşünüyorum.. Tarafımca herşeye okeyim incelenebilir @Rollsrose
« Son Düzenleme: 27.02.2024 21:58 Luciano »

#7 - 27.02.2024 22:11
Şikayete konu olan ihlallerden önce özet birkaç şeyi açıklamak istiyorum. Dün gece sunucuda olan sorundan dolayı herkesin bir parça daha sağduyulu olabilmesi gerekiyor çünkü tek kişi için değil herkesi etkileyen bir durumdu. Bunun bilincinde rol yapılması ve bu bağlamda "oyun oynamak" gecenin 2'sinde dahi karşılıklı olarak ortak nezakette sorun çıkarmaması gerekiyordu her iki tarafı da bu konuda uyarmakla başlayalım.
Alıntı
Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Şikayette iki ana nokta var, meslek bölgesinde Maria karakterinin vurulması ve yine Maria karakterinin her türlü baskı kurma ayıltma rolüne karşılık baygın kalması ve birden ayılması.

Joshua Frexia güvenli bölgede yaptığı ihlalden dolayı ceza alacak. Maria'nın 9846586468 saat ve müdahaleye rağmen ayılmaması ve birden "Bayılmasa bırakırdık, kendisi hak etti" cümlesinden sonra direkt ayılması da bana açıkça saçma geldi. Bu tarz bir role girişiyorsanız sonuçlarıyla rolü kabul etmiş sayılırsınız, karakter vurulduğu anda /q çekseniz belki hem karşı tarafın oyun zevkini bu denli hiçe saymamış olacaktınız hem de "saçma bu rol yapmak istemiyorum" şeklinde karşılığı olmayan bir savunmadan uzak durmuş olacaktınız.

Adrenalin kısmına değinmek dahi istemiyorum, illegal bir oluşumda olmanız sizin bazı rolleri de göze alabileceğinizi gösteriyor. Meslek bölgesinde nasıl olsa savaş bitti/bitmek üzere/ben savaşa girmedim şeklinde bekleyip durumu suistimal etmekle gözümde aynı şey. Maria karakteri de Refuse ve Retarded kapsamında ceza alacak.
@Luciano bariz bir şekilde rol zevkini baltalamaya yönelik hareketlerden oyun sınırı içerisinde uzak durun, tekrar bu konuda adınıza bir şikayet açılmaması dileğiyle.

K&A