Konu: 18.02.2024 Demos_Chersis DM  (Okunma sayısı 411 defa)

#0 - 18.02.2024 22:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: DEMOS CHERSİS @andaç
Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.02.2024 22:26

Alıntı
Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahsı tanımıyorum galeri rolü yaptığım mekanda araçaların arkasında rol ortamından saklanıp afk kaldım sonrasında bilgisayar başına geldiğimde DM atıldığını gördüm ne bi, role girmeye çalışmış nede bişey konuşmama bi role fırsat tanımış direkt sıkmış ic olarak kesinlikle bi düşmanlığım yok böyle insanlarla aynı rol ortamında bulunmak rahatsız edici umarım hakketiği cezayı alır..

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 18.02.2024 23:39
Öncelikle selamın aleyküm, iyi forumlar. Birliğimiz CLAW'ın hoodunda aramızda ufak bir tartışma dönüyor ve brawl rolüne dönücek bir rolde arkadaşın Aslan_Zakaryan belinden silahını gösterdiğine dair bir emote veriyor. (DM teşebbüs) İkinizde o sırada aynı araçtasınız, sen sürücüsün. Seni ve arkadaşını uzun süre boyunca takip ettik ve seni tek yakaladığımızda bize silah gösterip tehdit ettiğiniz için ateş edildi. En başta bahsettiğim kısımda hoodda iki tane R18 bulunuyordu. Kısaca bir tehdit sonucu ateş edildi.

« Son Düzenleme: 18.02.2024 23:41 andaç »

#2 - 19.02.2024 00:30
Ateş etmesine gerek yok. Hood'a gelip onca kişinin arasında (Orada üst rütbelilerde vardı.) silahını gösteriyor. Silah göstermek zaten fazla kaşınmayın ateş ederim anlamına çıkıyor. Seninde silahlı olup olmadığın bize vahiy inmiyor maalesef. Ayrıca en başta o kadar kalabalık olmamıza rağmen fear-rp kuralına uymayıp silah çekmesi sorun. Bu yüzden "sakinleştiren" taraf olman bir şey değiştirmiyor. O rolde arkadaşının yanında sen olduğundan dolayı tehdite karşı sana sıkıldı. Helikopter konusunda birlik üyemizin ihaneti sonucu CK rolü yapıldı, onun dönüşündeydik. Ve üstlerimiz doluydu, onları boşaltmak için helikopteri yolun ortasına indirip paravan olarak kullandılar. Sonrasında uzun sürmeden hemen kaldırdılar zaten.

#3 - 19.02.2024 00:56
Kurduğun cümlelerde Non rp yaptığınızı destekliyorsun sana agresif bile yapsam role girmeden sıkamazsın ki agresif rol yapmamışım role bile girmemişsin tetiğe asılmışsın
 Yetkilileri bekleyelim.  :vice:

#4 - 19.02.2024 09:43
Kurduğun cümlelerde Non rp yaptığınızı destekliyorsun sana agresif bile yapsam role girmeden sıkamazsın ki agresif rol yapmamışım role bile girmemişsin tetiğe asılmışsın
 Yetkilileri bekleyelim.  :vice:

Helikopteri sürüp indiren ben değildim, oradan kaldıranda ben değildim. Fakat helikopter vardı evet. Sonuçta bize kendi hoodumuzda arkadaşın silah gösterip tehdit ediyor ve tehdit sonucunda sende o an yanında olduğundan dolayı sana sıkılıyor. Rolde arkadaşını bulamadığımız için Aslan'ı korkutma amaçlı sana sıktık. Silah gösterip tehdit ettiği kişiler bir oluşuma mensup ve onları kendi sokağında tehdit ediyorsunuz.  "Role girmeden" diyorsun ama yukarıda bahsettiğim durumda bize yaptığınız agresif rol sonucu bunlar gerçekleşti.

#5 - 19.02.2024 10:05
Hoodun onaylı bi hood değil r18 in pekte önemli değil vahiy inmiyor r18 diye kalkıp sana şahsına yanındaki arkadaşlarına veyata birine illegal role girmedim agresif yapmadım yanımdaki gösterdi diye beni vuramazsın hadi vurdun diyelim sadece me tetiğe asılıp yazıpta vuramazsın Ahmet kayanın dediği gibi nerden baksan tutarsızlık Deathmatching‘in açıklamasını okumanı tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 19.02.2024 10:10 aDoSa284 »

#6 - 19.02.2024 12:08
Savunma yapılmış sonuçlana bilir yetkililerin caydırıcı ceza vereceğine inanıyorum  :vice:

#7 - 19.02.2024 17:43
andaç adına:

Hood onayı olmasına gerek yok, çok basit bir örnek ile açıklayayım sana. Zenci rolu yapan bir birliğin hooduna gitsen (Hood onaysız.) ve onlara "/me belinden deagle model silahını gösterir." diye bir emote atsan veya arkadaşın atsa ikinizide orada sıkarlar. Senin orada arkadaşını sakinleştirip illegal role girmemen bir şey değiştirmeyecektir. Hoodumuzda bize silah çekip tehditvari hareketler yapan ikiliyi takip ettik, ayrıldıkları sırada birini seçip takip ettik. Yakaladığımız yerde vurduk. Silahın olup olmadığını, bize nasıl bir tepki göstereceğini bilmediğimiz, peşimizde polis olduğu için hemen vurup çıkmak istedik. Role girmedik, uzun bir emote yazmadım. Hatalı bir emote olduğunu düşünmüyorum, eğer öyleyse ceza uygulanabilir.

#8 - 19.02.2024 17:57
andaç adına:

Hood onayı olmasına gerek yok, çok basit bir örnek ile açıklayayım sana. Zenci rolu yapan bir birliğin hooduna gitsen (Hood onaysız.) ve onlara "/me belinden deagle model silahını gösterir." diye bir emote atsan veya arkadaşın atsa ikinizide orada sıkarlar. Senin orada arkadaşını sakinleştirip illegal role girmemen bir şey değiştirmeyecektir. Hoodumuzda bize silah çekip tehditvari hareketler yapan ikiliyi takip ettik, ayrıldıkları sırada birini seçip takip ettik. Yakaladığımız yerde vurduk. Silahın olup olmadığını, bize nasıl bir tepki göstereceğini bilmediğimiz, peşimizde polis olduğu için hemen vurup çıkmak istedik. Role girmedik, uzun bir emote yazmadım. Hatalı bir emote olduğunu düşünmüyorum, eğer öyleyse ceza uygulanabilir.

Konuya dahil değilsiniz dahil olmayanların yorum yapması ceza sebebi diye biliyorum.
Hoodunuzda olan role şikayet açılmadı dialoga girmediği bi karakteri vuramaz olay anında şahıs orada bile yoktu olayda agresif yapmadım hoodunuzda ilk başta 3 kişiydiniz 3 kişiye fear rp yapması için silah çıkarttı yanımdaki arkadaş sizin değiminiz ile vahiy inmiş herhalde sizde silah vardır diye sıkmamıs göstermiş sadece neyse bu konuda şikayet açılmadı bir çok sebebten şikayet açabilirdim hoodunuzda olan role takip etmenizde imkan yok ooc olarak bulmuşsunuz takip etseniz role girersiniz veyata yolda aktif olarak 50 tane araba geçmiyor arkamdan araba gelse ona göre rol izlerim Velhasıl ss de görüldüğü gibi tamamen DM me tetiğe asılır nerden çıktı bu silah? Neyim tetiğine asılıyor? Ne gibi bi konuşma sergiliyor? Ne gibi bi küfür etmişim silah çekmişim şahısa? Hiç birinin sorusu yok direkt DM role girmeye fırsat tanımak yok role girmek yok emote emote değil şimdi sizin birlikte diye herkesi taramam mı gerekiyor veyata şahsın arkadaşı diye benim arkadaşlarımda tarasın DM serverine çevirelim direkt /dm /war da yazarız tam olur arada bi /me tetiğe asılır yazar sıkarız böyle bi rol yok Arkadaş rol zevkimi baltaladı en büyük cezayı almasını temenni ediyorum umarım ders olur gereksiz silah sıkmaz.   :vice:

#9 - 19.02.2024 19:01
andaç adına:

Konuya dahil değilsiniz dahil olmayanların yorum yapması ceza sebebi diye biliyorum.
Hoodunuzda olan role şikayet açılmadı dialoga girmediği bi karakteri vuramaz olay anında şahıs orada bile yoktu olayda agresif yapmadım hoodunuzda ilk başta 3 kişiydiniz 3 kişiye fear rp yapması için silah çıkarttı yanımdaki arkadaş sizin değiminiz ile vahiy inmiş herhalde sizde silah vardır diye sıkmamıs göstermiş sadece neyse bu konuda şikayet açılmadı bir çok sebebten şikayet açabilirdim hoodunuzda olan role takip etmenizde imkan yok ooc olarak bulmuşsunuz takip etseniz role girersiniz veyata yolda aktif olarak 50 tane araba geçmiyor arkamdan araba gelse ona göre rol izlerim Velhasıl ss de görüldüğü gibi tamamen DM me tetiğe asılır nerden çıktı bu silah? Neyim tetiğine asılıyor? Ne gibi bi konuşma sergiliyor? Ne gibi bi küfür etmişim silah çekmişim şahısa? Hiç birinin sorusu yok direkt DM role girmeye fırsat tanımak yok role girmek yok emote emote değil şimdi sizin birlikte diye herkesi taramam mı gerekiyor veyata şahsın arkadaşı diye benim arkadaşlarımda tarasın DM serverine çevirelim direkt /dm /war da yazarız tam olur arada bi /me tetiğe asılır yazar sıkarız böyle bi rol yok Arkadaş rol zevkimi baltaladı en büyük cezayı almasını temenni ediyorum umarım ders olur gereksiz silah sıkmaz.   :vice:

Merhabalar bu kısmı kendi adıma yazıyorum. Yazının başında "andaç adına" diye belirtmeme rağmen konuya dahil olduğumdan falan bahsetmişsiniz. 60 level bir karaktersiniz ve forum kurallarından çok haberiniz yok sanırım. Savunma iletmek suç değil, kendi yorumumu katmadan susturulmuş arkadaşımın yerine onun savunmasını kopyalayıp attım. Bu şekilde iletiler oldukça yaygınken 2020den beri bu sunucuda olmanıza rağmen (şüpheli) bahsettiğim olaydan haberdar olmamanız enteresan.

andaç adına:

Seni orada olan role şikayet açman için kimse engellemiyor, 3 kişi falanda değildik. SS'te chatte ve görüntüde Kenny Silver, Daemon Cain, Arsen Anshelm, Franz Dexler, Vsevolod Baranovsky gözüküyor. Demos Chersis karakteri zaten banklarda fear-rp kuralını ihlal ettiğiniz rolu izliyordu. Rolde konuşmasa bile silahını gösterir diye verdiğiniz emote benimde chatime düştü. Arkadaşının silah gösterip fear-rp kuralına uymadığını kabullendiğin içinde teşekkür ederim. "DM me tetiğe asılır nerden çıktı bu silah? Neyim tetiğine asılıyor? Ne gibi bi konuşma sergiliyor? Ne gibi bi küfür etmişim silah çekmişim şahısa?" Yukarıda zaten o an arkamızdan polis geldiğini sana söylemiştim. Sonrasında Star Caddesine girdiğini görünce orada seni herhangi bir ihlal yapmadan ve bize sergilediğiniz rolun sonucu olarak ateş edildi. Verdiğim emote hatalı ise gereken cezayı alabileceğim hakkında yazmıştım zaten. Gereken en büyük cezayı almamı DEFALARCA söyleyerek  bana kin güttüğünüde belli ettiğin içinde teşekkür ederim. Daha öncesinde zaten Ortak Nezaket ve Flamer konusu altında ceza almışsın. Ayrıca sivil karakterler illegal role giremez, en başta rol hatasını siz sergiliyorsunuz.