Konu: UzunParliament - Zayd Walker ve Holax35 - Cesar Walker Toplu ihlaller  (Okunma sayısı 193 defa)

#0 - 11.02.2024 05:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @UzunParliament - Zayd Walker   @Holax35 - Cesar Walker

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Ecstasyh? - Vito Ancelotti @zed_exe - Michael_Bonozelli @Jessejames - Joe_Fenucci ve birkaç Piazza birliği oyuncusu

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Sslerde görülebilir

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:Ortak Nezaket, Fear RP, Retarted RP, Refuse RP, Sürekli Roleplay

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- Rolde AFK kalmak
Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymama
Alıntı
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise 13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.
Alıntı
16. Sürekli Roleplay

- Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

- Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

- Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire), ağır cezalara sebebiyet verebilir.
Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Olayı basitçe aktaracağım, Don of City tarafından verilen basit bir rol için onaylı hood bölgemizde açılmış olan bir kumarhaneye role gidiyoruz, amacımız şahısları rollü bir şekilde oradan çıkartmak. Ne yazık ki şikayete konu olan şahıslar yaptıkları kural ihlalleriyle bizi ve sunucuda bulunan birçok PD rolü yapan arkadaşı zor durumda bırakıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:Don of City tarafından birliğimize verilen rol

Spoiler: GösterGizle

Burada şahısların mekanına kalabalık bir şekilde ilk girdiğimiz zaman, saate dikkat edin

Burada şahısların FearRp kuralını hiçe saymaları sonucu ateş açıp düşürmemiz, Josef_Austin isimli karakter içeride silahlı adamlar olmasına rağmen tekrar FearRp kural ihlalini çiğneyip dışarıya kaçıp kapıyı kilitliyor.

Yine rolü bozmuyoruz ve kapıya kaçan Josef_Austin isimli karakteri kapıda bekleyen oyuncularımız BRAWL rolü ile düşürüyor, ardından kural ihlalleri başlıyor. Şahıs Brawl rolü sonrası düşmüş olmasına rağmen ve hood onaylı bir birliğin bölgesinde başında üç dört tane silahlı adam olmasına rağmen yine FearRP yapmayıp sadece polisleri bulunduğumuz mekana çekmek için bağırıyor. SS de görüleceği üzere /do üzerinden anahtarı neresinde buldum sorusuna anahtar üzerinde değil diye bir emote veriyor. Kendisini Pm yoluyla role uyması için uyardığımda gülücük atıp pm alma durumu kapatıyor. Şahsın rolü baltalayıp bizi oyalamak dışında bir amacı olmadığını açıkca görüyoruz.

Oradan geçen PD rolü yapan arkadaşa da durumu izah ediyorum, şahıs rolü o kadar uzatıyor ki /rapor atıyorum. Rapor sonrası tekrardan /do üzerinden anahtarı neresinde buldum dediğimde ''sağ cebinde'' emotesi veriyor. Polisler gittikten sonra şahısların rolü geciktirmeleri sebebiyle bir türlü yerden kaldırıp araçlara bindiremiyoruz.

Burada role uymadığını bir defa daha görüyoruz, ilk gönderdiğim rolün başlama ss'i ve son gönderdiğim ss arasındaki zaman aralığını da incelerseniz karşı tarafın rolü sündürdüğünü göreceksiniz. Birkaç kural ihlalleri daha var fakat hangisini atacağıma bende şaşırdım.

Sadece rol bozulmasın diye silahını kaptıran oyuncularımızın ss'leri

Ek açıklamalar(varsa): Rol sonucunda ortalama yarım saatlik bir süreç geçiyor ve bu iki şahsın yaptıkları ihlaller yüzünden birliğimize SWAT baskını yapılıyor, silah kayıplarımız oluyor. Hem Pd'de rol yapan insanlar hem Piazza birliği oyuncuları hemde oyunda bulunan yetkililerin vakti boş yere sadece bu iki oyuncu yüzünden boşa gidiyor. Silahlarını kaptıran oyuncular iade için ticket gönderdiler. Şahısların en ağır şekilde cezalandırılmalarını rica ediyorum. İyi forumlar.

#1 - 11.02.2024 05:08
Şahitliğimi onaylıyorum.
« Son Düzenleme: 12.02.2024 05:41 Ecstasyh? »

#2 - 11.02.2024 13:25
Şahitliğimi onaylıyorum, bu şikayette kaptırdığım silah için forum Ticket'ı açtım zaten.

#3 - 11.02.2024 15:10
Ben yaptığım herhangi bir ihlal göremiyorum? Benim adımı yazmışsın ama role uydum benim adımı neden yazdın onu çözemedim. Sadece şikayet açmak için açıyorsunuz bu çok gülünç. Benim yaptığım herhangi bir ihlalim mevcut değil. Artı olarak sslerin çoğu editli atılmış kırpmadan ve editlemeden atarsan savunmamızı yaparız. Savunmam bu kadar iyi forumlar.

#4 - 11.02.2024 15:12
 Artı olarak şunuda eklemek istiyorum, sana o silahı verdirtmeyeceğim polis geldiğinde quit attın zaten şikayetimizide açtık.

#5 - 11.02.2024 15:15
Fear RP Kural ihlali demiş arkadaş, mekanın içinde silahlar patlayınca korku rolü olarak dışarıya kaçmaya çalışmam ne kadar anormal olabilir? Ayrıca dışarıda beni kendileride söyledikleri gibi Brawl Rolü ile kapı bugundan düşürüyorlar. Çevrede devriye atan memurları bağırıp yardım istiyorum, çünkü il-legal bir birliğe ve role sahip değilim. Sivil bir şekildeyim. Arkadaşın tekrar dediği gibi PM üzerinden oyaladığımı düşünüyor, fakat arkadaş bana pm atıyor? :) Ben burada bir ihlal göremiyorum, karar yetkili arkadaşların tabi ki. Açmış olalım diye açılmış bir şikayet. Savunmam bu kadar, bu arada SS'ler de editli bir şekilde atılmış. :)

#6 - 11.02.2024 18:13
SS'lerin tam hali yetkililer tarafından talep edilirse atabilirim, sonuçlanabilir.

#7 - 12.02.2024 05:30
Fear RP Kural ihlali demiş arkadaş, mekanın içinde silahlar patlayınca korku rolü olarak dışarıya kaçmaya çalışmam ne kadar anormal olabilir? Ayrıca dışarıda beni kendileride söyledikleri gibi Brawl Rolü ile kapı bugundan düşürüyorlar. Çevrede devriye atan memurları bağırıp yardım istiyorum, çünkü il-legal bir birliğe ve role sahip değilim. Sivil bir şekildeyim. Arkadaşın tekrar dediği gibi PM üzerinden oyaladığımı düşünüyor, fakat arkadaş bana pm atıyor? :) Ben burada bir ihlal göremiyorum, karar yetkili arkadaşların tabi ki. Açmış olalım diye açılmış bir şikayet. Savunmam bu kadar, bu arada SS'ler de editli bir şekilde atılmış. :)
Dostum ben buraya senin çiğnediğin Fear-RP kural ihlalinin alıntısını atıcam şimdi. Dışarı kaçman Fear-RP kural ihlali.

#8 - 12.02.2024 05:33
Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymama

Lütfen kuralları tekrar tekrar okuyup gözden geçirirmisin.

#9 - 12.02.2024 05:49
Artı olarak şunuda eklemek istiyorum, sana o silahı verdirtmeyeceğim polis geldiğinde quit attın zaten şikayetimizide açtık.
Hiç bir şekilde rolümüzde /q atmadık, eğer kanıtın varsa şikayetini aç. Zaten açmışım demişsinde senin açtığın bir şikayete etiketli değilim.
Senin kural ihlalinin ss'ini koymayı unutmuşuz, dayanıklılığın ve kas gücün 20 diye hiç bir şekilde yerden kaldırılamama rolü yapamazsın, benim karakteriminde kas gücü ve dayanıklılığı yüksek. Ve ben ona rağmen tek başıma değil, iki kişi ile yerden kaldırıyorum seni fakat hiç kalkmıyorsun, sürekli RP kuralınıda çiğniyorsun.

SWAT baskın atana kadar yerden hiç kalkmadın, amacın tamamen bizi oyalamak, hafif kalktı, yarısı hala yerde gibi gibi emoteler atıyorsun. Biraz garip açıkçcası.
Hani artık rolümüzü baltalama diye, parke taşı gibi yapıştığın yerden artık kalk diye seni taşımaktanda vaz geçmişiz, sürüklemişiz, ve sürükleme emotemi detaylı vermişim, yani şuan bunları yazarken bile o rol aklıma geldi, bizi İlallah ettirdin ya cano. Her neyse. Yetkililer inceleyebilir. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 12.02.2024 05:53 Ecstasyh? »