Konu: [29.01.2024 - Zayd_Austin & Josef_Austin] Car Jack, Powergaming  (Okunma sayısı 75 defa)

#0 - 02.02.2024 16:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Zayd_Austin @UzunParliament & Josef_Austin @Holax35

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Maxvell_Crue @emresahin1905

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.01.2024 - 00:24

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
- Tüm ateşli silahlar: 1 saat
- Yumruk, sopa, bıçak vb. fiziksel saldırılar: 30 dakika
- Araç çarpması veya patlaması, yüksekten düşme sonucu ölmek: 15 dakika

Yukarıdaki belirtilen süreler bitmeden yaralı rolüne aykırı eylemlere örnekler:
- Ağır iş yapmak (birisini kucaklayıp arabaya bindirmek gibi)
- Yaralandıktan sonra kaçmak için gerçek dışı davranışlar sergilemek (sürünme hareketi belirtip hızlı yürüyerek olay yerinden kaçmak)
- Süratli araç kullanmak
- Fiziksel agresif rollere girişmek

Sistemsel yaralandıktan sonra 8 saat boyunca silahlı çatışma rollerine girilmez. Aynı şekilde baygınlık süresi biter bitmez saldırıya devam etmek de bu kurala aykırıdır.

Silahla vurulma durumunda /hasarlar üzerinde nereden hasar alındıysa buna göre rol yapılmalıdır. (Kafa hariç, bu durumda herhangi bir noktadan vurulmuş ve ağır yaralı olarak devam edilebilir.

----------------------------------

3.8. GTA San Andreas oyun fiziklerinin gerçek dışı kullanılması: Powergaming kapsamında değerlendirilmektedir.     
      BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      Car Surfing — hareket eden araçların tavanı, kaputu üzerinde seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Joseph karakteri rol yapmadan Car Jacking ile Maxvell'i araçtan attı. Zayd karakteri de yaralıdan kalkıp saldırdı ve yaralı olduğu hâlde araç sürerek uzaklaştı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
&ab_channel=bickle.t

Ek açıklamalar(varsa): Forum ve sunucu bakıma alındığından şikayet biraz geç açıldı.

#1 - 08.02.2024 12:09
@UzunParliament @Holax35 24 saat içerisinde savunma yapmalısınız.

#2 - 08.02.2024 12:13
Savunma su sekildedir bende arkadaslara sikayet actim sikayetimde de belirttim kendileri araci iterek calmaya calisiyor hem ic hemde ooc sekilde uyardim ic polisi aradim ooc sekilde pm den belirttim yaptiklarinin yasak oldugunu sonra ukala ukala konusarak bizle dalga geciyomus gibi gelip ezdiler bende sinirlendim insan gibi davranip uyariyoruz iyiliklerini dusunuyoruz ama onlar gelip bizi eziyor hemde ukala ukala konusuyor uste cikmaya calisiyorlar. Savunmam bu kadar yaptim ihlal oldugunu biliyorum ama cok sinirlendirdiler

#3 - 08.02.2024 12:27
Tekrarlamanız dahilinde ceza alacaksınız, uyarı ile kapatıyorum.