Konu: [28.01.2024 - Emma Valentina] Fear RP - Retarted RP - Sürekli Roleplay  (Okunma sayısı 126 defa)

#0 - 29.01.2024 14:28

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Emma_Valentina @cihanardadanis
Olaya dahil olan şahit karakter adı: David Wood - Nicolo_Mascioli - Hershel Brooks

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: ss

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır.
16. Sürekli Roleplay: Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Emma Valentina ve yanındaki bir arkadaşı açılan barda bize küfürler savuruyor, birliğin soldieri Vittorio Pariani'ye de ayrı küfür ediyor. Birlik üyelerinden Brooks'un talimatı ile Emma'yı kaçırmak için talimat alıyoruz. Aradan 1-2 gün geçiyor ve Emma bizim telefonlarımıza dönüş yapıyor. Araç alımı bahanesiyle konum yolluyoruz. Arkadaşıyla beraber geliyor. Arkadaşını orada bırakıp bayıltıyoruz,  Emma o sırada ooc den rol bölüyor, dahil olmayıp rolü devam ettiriyoruz. Ayriyeten silahlı bulunmamıza rağmen kaçırılma anında Wood'a "Yediremedin mi?" gibi tabirlerde bulunuyor. Etrafımızda silahlı adamlar varken hangimiz böyle bir cümle kurabiliriz? Emma'yı da orada "BAYILTIP" araca atıp götürüyoruz. Kaçırmanın üzerinden sadece 2 dakika geçmesine rağmen Emma emote üzerinden ayıldığını belirtip pdyi arıyor. Ne hikmetse 2 dakika sonra ayılmayı başarıp pd yi çaldırıyor. Rolde telefonunu alıp kırıp devam ediyoruz. Bir kenara çekip dövdükten sonra bölgeden geçen insanlar sebebiyle tekrar araca binip götürüyoruz. Bizim arkadaşlar sunucudan anlık olarak düşüyor, bende east beach tarafında rolü sonlandırmak için gidiyorum. Fotoğrafını rolde gelen talimatla çekip araca atlayacakken polisler benim nokta atışı yerimi bulup beni alıyorlar. Karakterim 1.8 den rol sonrasında jail yedi, rolü hiçbir şekilde bölmeyip uyum sağladım. Özellikle belirtiyorum, o role pdnin dahil olmasında bir problem yok. Kendilerine bir çağrı geldi ve buna uyarak tespit yaptılar fakat burada asıl mesele pd ye bu rolün ulaşmasıdır. Yanındaki arkadaşını de kendisini de bayıltıyoruz, bu rolden hiçbir şekilde pd nin haberi olmaması gerekirdi.
Emma'nın ooc böldüğü ss şuan elimde değil, loglardan rahatlıkla o saat aralığında tespiti yapılır.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 

Ek açıklamalar(varsa): Karakterimin ic jailinin silinmesini ve arkadaşa gereken cezanın verilmesini istiyorum. İyi roller, iyi forumlar  O:-).

#1 - 29.01.2024 14:38
Hocam ilk öncelikle konun için teşekkür edeirm ama araç bagajındayım yani bir baygınlık kalmam gereken süre nedir? 2-3 dakika bir baygınlık geçirmedim attığın ekran görüntülerinde arada 5 dakika geçti ve ben zaten sana orda fear rp uyguladım telefonumu aldığını beni bagaja koyarken hiçbir şekilde bildirmedin bende mantıken ayıldığımda kendimi bagajda gördüğüm için polisi aradım ama sen hiçbir şekilde telefon sesi duymadan arkadaşlarına biz kızın telefonunu aldık mı dedin sadece telefonu açtığımda dedin yani burda senin hatan var ama pdlerle hiçbir şekilde ooc veya başka bir şekil iletişim kurmadım ben sadece şikayet attım şikayetime loglardan bakınabilirler şikayetimde Kaçırıldım Yardım Edin konum yeri olarak bilmiyorum yazdım iyi forumlar iyi oyunlar dilerim.

#2 - 29.01.2024 15:03
Hocam ilk öncelikle konun için teşekkür edeirm ama araç bagajındayım yani bir baygınlık kalmam gereken süre nedir? 2-3 dakika bir baygınlık geçirmedim attığın ekran görüntülerinde arada 5 dakika geçti ve ben zaten sana orda fear rp uyguladım telefonumu aldığını beni bagaja koyarken hiçbir şekilde bildirmedin bende mantıken ayıldığımda kendimi bagajda gördüğüm için polisi aradım ama sen hiçbir şekilde telefon sesi duymadan arkadaşlarına biz kızın telefonunu aldık mı dedin sadece telefonu açtığımda dedin yani burda senin hatan var ama pdlerle hiçbir şekilde ooc veya başka bir şekil iletişim kurmadım ben sadece şikayet attım şikayetime loglardan bakınabilirler şikayetimde Kaçırıldım Yardım Edin konum yeri olarak bilmiyorum yazdım iyi forumlar iyi oyunlar dilerim.

Savunma için teşekkür ederim kardeşim, hemen birkaç ekleme yapayım. Baygın kalınacak süre için net bir süre belirtmek mümkün değil fakat bayıltılan bir insanın 2 dakika içinde ayılamayacağından net şekilde eminim. Bayıldığın saat 01.30, ayıldığın saat 01.32. Sslerden kontrol edebilirsin. Maalesef baygın olman gerekirken böyle bir role başvurduğun için müdahale ettim. Rolü hiçbir şekilde senin gibi bölmedim veyahut başka bir şey yapmadım kardeşim. Rolün düzgün ve olduğu gibi ilerleyebilmesi için orada böyle bir hamle yaptım yoksa rolün seyri bozulacaktı ki zaten aradıktan sonra rol tamamen bitti baktığın zaman. Savunma için tekrardan sağol, sonuçlanabilir.

#3 - 05.02.2024 23:53
artık açıklanırsa sevinirim.

#4 - 08.02.2024 13:24
Emma karakteri, bayıldıktan sonra hemen polisi arıyor ve imla kurallarına son derece uyumsuz bir şekilde "kaçırıldım, beni kurtarın" diyor. Bu kurallara aykırı bir olay. Baktığımız zaman Emma karakteri bir illegal birlikte ve bu durumdan dolayı polislere karşı ihbar rollerine girişilemez. Bu yüzden Emma karakteri cezalandırılacak.