Konu: Datreon Mosley / Joaquin Miles | DM - Retarted RP  (Okunma sayısı 138 defa)

#0 - 19.01.2024 02:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Datreon Mosley @KSEAN | Joaquin Miles (Forumu etiketlenmiyor, linkini bırakıyorum.)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Videoda mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak
Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar bütün her şey ekran görüntüsünde mevcut fakat özet geçecek olursak karakterimle rol yapmak için LaDorian karakteri yanıma geldi ve benden silah istediğini söyledii, yanında Datreon karakteri de vardı, anlamsız bir şekilde bana karşı agresif rol yaptı, görmezden geldim fakat en sonunda karşılık verdim, elimden geldiğince karakterini alttan aldım, ve kişiyi çekerek motordan indirdim, daha sonra sorun çıkmasını istemediğimi ve sorun çıkarsa onun için kötü olacağını söyledim, karakteri küfürler savurarak idlewood tarafına doğru gitti, peşlerinden gidip onlarla konuştum ve sadece adamlara silahımı gösterip baktım, tam Chate yazı yazıyordum, ne olduğunu anlamadan karakterim yaralıya düştü.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Bu gibi durumlar cidden canımı çok fazla sıkıyor, rol zevkimi kaçırıyor, sırf bu sepeplerden dolayı samp oynamayı bırakan bir çok arkadaşım var, lütfen gereken yapılsın. Arkadaşlar belli ki sunucuya rol yapmak için değil dm atmak için giriyorlar, dm aradıkları her hallerinden belli. Ek olarak Resident bir karakterin silahı olması, korkusuzca birini vurması saçma.

« Son Düzenleme: 19.01.2024 03:46 Pscy »

#1 - 19.01.2024 02:55
1. Kesinlikle  Retarted RP bulunmuyor, arkadaşa bundan önce bizim hooda girdiği bir rolden sonrasında karakterim tutuldu. Arkadaşın yaptığı rol ortada orda aptal zenci yazısını arkadaşıma yazdım çünkü aramızda bir olay geçiyordu. Zaten yaptığı rol saçma, başka bir çetenin hood'unda laf atamaz demiyorum, yaptığı hata silah çekmesi karakterim ise buna tepkisiz kalamazdı kimseye dm atmak istemiyoruz ya da rol zevkini bölmek istemem. :vays: :nays:

#2 - 19.01.2024 03:22
1. Kesinlikle  Retarted RP bulunmuyor, arkadaşa bundan önce bizim hooda girdiği bir rolden sonrasında karakterim tutuldu. Arkadaşın yaptığı rol ortada orda aptal zenci yazısını arkadaşıma yazdım çünkü aramızda bir olay geçiyordu. Zaten yaptığı rol saçma, başka bir çetenin hood'unda laf atamaz demiyorum, yaptığı hata silah çekmesi karakterim ise buna tepkisiz kalamazdı kimseye dm atmak istemiyoruz ya da rol zevkini bölmek istemem. :vays: :nays:

Öncelikle silah çekmedim, korkutmak amaçlı silahı gösterdim, karşılık olarak silah gösterebilirdin, direkt olarak karakterimi tanımadan sıkman ne kadar mantıklı geliyor kulağa? Yaptığın rol tamamen video kayıtlarında mevcut, aramızda daha öncesinde herhangi bir rol dönmedi, yok karakterim tutuldu falan bunlar hikaye. Adminler rolü izleyip gerekli kararı verirler, tarafımca daha fazla ileti gelmeyecek, iyi forumlar.  :vice:
« Son Düzenleme: 19.01.2024 03:45 Pscy »

#3 - 20.01.2024 00:43
Selam iyi roller.
KSEAN arkadaşımın da dediği gibi, bana  edilmiş bir hakarete neden bu kadar alındığını bilmiyorum, boş zenci kelimesine alındıysan bile fiziksel temas gerektiren bir söz olduğunu düşünmüyorum. Bisiklet ile takip edip tartışmayı sürdürmek senin seçimin.
Onaylı bölgede fear yapmadığın ortada üstelik rol sokak kavgası olarak sürdürme imkanın varken silaha başvuran sensin,  silahın sergilendiği emoteden sonra silahını kullanmayacağını  bilemem, bunu can güvenliğimi sağlamak için doğal bir tepki olarak görebilirsin.

#4 - 20.01.2024 01:12
Selam iyi roller.
KSEAN arkadaşımın da dediği gibi, bana  edilmiş bir hakarete neden bu kadar alındığını bilmiyorum, boş zenci kelimesine alındıysan bile fiziksel temas gerektiren bir söz olduğunu düşünmüyorum. Bisiklet ile takip edip tartışmayı sürdürmek senin seçimin.
Onaylı bölgede fear yapmadığın ortada üstelik rol sokak kavgası olarak sürdürme imkanın varken silaha başvuran sensin,  silahın sergilendiği emoteden sonra silahını kullanmayacağını  bilemem, bunu can güvenliğimi sağlamak için doğal bir tepki olarak görebilirsin.

Onaylı bölgede fear yapmadım, doğru. Fakat karakterim İdlewood'daki çoğu karakterleri tanıyor, fear rp yapmamı gerektirecek bir durum göremiyorum. Bunu    Tariq_Kihara karakteri Yajeel_Arron karakteri ve Flacko_Shaddie karakteri onaylayabilir, resident bir karakter olarak tanımadığınız bir adama bu kadar kolayca ateş açmak ne kadar mantıklı hala anlamış değilim.

#5 - 22.01.2024 11:05
 Datreon karakterinin nedensizce tartışma çıkarttığı, Joaquin karakterinin de ona destek çıktığı, bunun devamında yaşanan rollerde silah çekildiği görülüyor. Onaylı hooda girip çıkan, olayı silah çekme aşamasına getiren Gavin karakteri olduğu için DM kapsamında değerlendirilmeyecek ancak Datreon Mosley ve Joaquin Miles karakterleri Retarded RP kapsamında ceza alacak.