Konu: Sergio Fontana, Felipe Elioenai, Gonzales Rodriguez, Fernando Teixeira, Alberto  (Okunma sayısı 222 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 18.01.2024 17:51
Alıntı
"Öncelikle merhabalar. Alberto'nun Barry Diaz'ı dövdürtmesinin sebeblerinden birisi Barry'nin Wesley (Kıdemli Editör) ile eğitimde yaşadığı tartışmadır."
Eğitimdeki Olaylar (Tartışan kişiler: Wesley , Barry Diaz):

Bu yazdıklarımı iyi oku arkadaşım, yukarıda belirttiğin gibi konunun senle gram alakası yok. Sen niye atlıyorsun bu bir.

Alıntı
Briefing odasında ben Alberto, Wesley ve Barry Diaz vardı ve eğitimdeydik. Barry Wesley'in kendisine sorduğu soruyu kaba bir şekilde umursamazcasına cevapladı ve bu cevaba karşılık Wesley ''Eğer bu eğitimleri umursamıyorsan çıkabilirsin.'' cevabı verdi. Barry Diaz üstü olan Wesley'e argo ve hakaret ederek konuşacak tartışmayı sürdürdü ve Wesley eğitimi yarıda bitirdi. Bu olaylar olurken Alberto ikiliyi sakinleştirmeye çalıştırdı.

Kimseye argo ve hakaret etmedim, bol keseden sallama kardeşim benim varsa kanıtın at. 

Alıntı
"Alberto öncesinde Barry ile anlaşamazdı zaten ve bu olaydan sonra ona iyice kinlenmişti."

Yine bol keseden koymuşsun seninle 1 kere bile rol yapmadık doğru düzgün, selam naberden ibaret muhabbetimiz saçmalamışsın yine boş keseden, saçmala anca saçmalarsın zaten başka bir şey yapamazsın kanıtın yok bir şeyin yok böyle saçmalar saçmalar durursun.

Alıntı
Baryy Diaz adlı  arkadaş şuan toksiklik yapıyor.

Sen bana toxic diyebilecek kapasitede bir profil değilsin, benim bu sunucuya vermeye çalıştığım katkının 1000/1'ini bile veremezsin. böyle debelenir debelenir durursun milleti toxicler sonra da sen toxicsin diyip suçu başkasına yıkmaya çalışırsın. Yapabileceğin en büyük numara da bu olur zaten,

Alıntı
Alberto şehire geldiğinden beri kimse tarafından hoş karşılanmadı ve zorbalığa uğradı.

Seni istememeleri ve hoş karşılamamaları bu saçma sapan toxic tutumların, böyle gittiğin sürece kimse sana istediğini vermeyecek, sen böyle debelene debelene tuttuğun adamlar gibi bir ordan bir burdan jail yiyip duracaksın.

Malibuda çalışıyorken adam tutup iş arkadaşını dövdürecek kadar düşük bir rol bilgisindesin bana gelip ahkam kesme, git rol yapmayı öğren.
« Son Düzenleme: 18.01.2024 17:57 sledgehammer »

#11 - 18.01.2024 18:02
Şikayet inceleniyor, karşılıklı münakaşaya izin vermiyoruz.

#12 - 18.01.2024 18:25
Şikayet incelendi.

Olaya baktığımız zaman, legal bir şirket olan Malibu Corporation - Vice Media Group bünyesinde çalışan iki kişinin (Wesley ve Barry karakterleri) yaşadığı sözlü atışmada araya giren üçüncü bir kişi olan Alberto karakterinin, bağının nereden geldiği bilinmeyen, konudan tamamen bağımsız bir illegal oluşuma giderek Barry karakterine saldırı düzenletmesi olarak görünüyor.

Bu durum, Vice Media Group ve Malibu Corporation kuralları çerçevesinde asla kabul edilemeyen bir durum. Karakterler bir problem yaşıyorsa sorununu IC olarak şeflerine anlatır, şefleri problemi çözer. Bu şirkette işleyiş böyledir. Bu sebeple de Alberto karakteri Vice Media Group bünyesinden uzaklaştırıldı.

Ancak bu, sunucu kuralları ve gerçek hayat düzeninde incelendiğinde Non-RP veya, Noob DM düzeyinde cezai işleme tabii tutulmalık bir sebep olarak görünmüyor. Çünkü, arada IC anlaşmalar ve IC tetikçilik durumu devreye girmiş ve Barry karakterine Alberto karakterinin tuttuğu tetikçiler tarafından bir saldırı düzenlenmiş. Bu saldırılar, gerçek hayatta da olabilecek durumlar ve bu yüzden OOC ceza verilebilecek bir duruma rastlanılmadı.

Yine de, bu tarz rollerde biraz daha dikkatli olmanızı ve hemen şiddete başvurmamanız gerektiğini sizlere öneriyorum. Legal roller yapacaksanız sorununuzu şiddetle değil, konuşarak, münakaşa ile çözmelisiniz. Yaşanan bu durumun cezası Alberto'ya IC olarak kesildi, şirketten çıkartıldı. İlerleyen süreçte bu konuyla ilgili Malibu yönetimi tarafından IC düzeyde farklı bir aksiyon alınabilir, ancak OOC cezayı gerektirecek bir durum bulunmamakta.