Konu: Laelim_Mosley - DM  (Okunma sayısı 250 defa)

#0 - 07.01.2024 22:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Laelim_Mosley - @cocain - Herman_Blackwell @Ceyyy

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Riccardo_Constantino

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07.01.2024 - 19.58

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak
Videoda görüleceği üzeri, DM.

Alıntı
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

- /me, /do gibi somut hareket ve durumları belirten kanallar üzerinden OOC bilgi verilmemelidir.
- /me vurduğu adama bakar. (diğerleri vurduğunu bilmiyor)
- /me daha önce geldiği sahilde birasını içer.  (daha önce gelip gelmediğini diğerleri bilemez)
4.2. İletişim: Vice Roleplay tarafından belirlenmiş IC kanallar (Forumdaki IC bölümler, Vice Social, vb.) haricindeki tüm Discord, TeamSpeak, Skype vb. iletişim kanallarında IC iletişim yapılamaz. Birlikler için söylentiler/sokak dedikoduları türü kanallar olaylar bittikten sonra bölgede yapılan rolleri düzenlemek için kullanılabilir. Bunların içeriği oyun içi anlık iletişim aracı gibi kullanılmamalıdır. İzin alınmamış tüm eylemler metagaming olarak değerlendirilir.
Videoda görülebilir.

Alıntı
14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.
Bir brawl rolü dönerken, ne maksatla hood onaylı bir birliğin bölgesinde, dönerken ne maksatla hood onaylı bir birliğin bölgesinde insanlara ateş açıyorlar? Arkadaşlar her telefonla görüşen kişiye silahınızı çekip hemen sıkıyor musunuz? Eğer buna rol diyorsanız bu rol değildir, insanları sunucudan soğutmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Genel olarak ölümden korkmayan bir karakter yönetilmesi bu karakterin ölümüne (CK) yol açabilir.
Arkadaşlar sanırım DM atmak için bu sunucuyu oynuyorlar, burası VİCE:RP sunucusu, burası herhangi bir DM sunucusu değil, DM atmak istiyorsanız rastgele DM sunucularında bol bol DM atarak kendinizi tatmin edebilirsiniz. İnsanların rollerini baltalayarak tatlarını kaçırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. (Rol baltalamayı sunucu kurallarında bulamadım fakat bir cezası varsa "Rol Baltalamak" üzerinden de işlem görmelerini istiyorum.)

Alıntı
Legal/sivil karakter canlandıran oyuncular şehirdeki Hood Onaylı ve Onaylı birliklere karşı gereken yerlerde Fear RP yapmalıdır.
Herman_Blackwell isimli oyuncu, 5 seviyedir ve sivildir Piazza gibi hood onaylı bir birliğin bölgesinde bilinçli olarak yaptığı rol.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:  DM + Metagaming + Brawl Kural İhlali + Fear-RP

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=153436.0 - şikayeti açan arkadaşlarla ooc tanışıklılığım var, ooc tanışıklılığımın ve ooc olarak onlara iyi yaklaşımımın suistimal ederek, ic de şu anda legal olarak bünyesinde bulunduğum piazza birliğini ve kendi bulundukları napoleon birliklerini bu şekilde troll rollerle sıkıntıya sokmaya çalışıyorlar. Zaten videoda her şeyi belli, ben bunu IC olarak Punizione_Palermo isimli Piazza birliği üyesi oyuncuya söylediğim zaman kendisi olayı konuşarak çözmek için şikayette ki şahısların yanına gidiyor ve şikayetteki şahıslar gine beni şaşırtmıyor, karşısındakini tahrik ederek çatışmaya giriyor. Punizione_Palermo isimli şahıs uzlaşmak için düzgün bir dille discord da görüşme talep ediyor. Şikayette ki şahıslar ses kayıtları da elimde mevcut, geçerli bir kanıt olmadığını biliyorum fakat nasıl insanlar oldukları görülsün diye istenirse şikayet ekleme de bulunabilirim. İyi forumlar.

#1 - 07.01.2024 22:52
Merhabalar öncelikle iyi günler. Arkadaşlar ne demiş tam anlayamadım ama şöyle savunmamı yapayım kişiler bana ve ıc olarak tanıştığım arkadaşıma saldırıyorlar. Sonrasında kişiler ile brawl rolüne giriyoruz, sonrasında arkadaş illegal bir faliyeti polise şikayet ediyor ve bizi yakalatmak istiyor. Buna illegal bir karakter ne yapabilir?

#2 - 07.01.2024 23:50
İllegal karakter oradan uzaklaşabilir, suç almak istemez, gidipte onaylı bir hood da fear-rp uygulamadan ateş açamaz. Zaten anlattığınız yasak olan, biraz mantık kurarsanız illegal karakter kuramını öğrenebilirsiniz.

#3 - 08.01.2024 00:05
Karşılıklı sohbet etmek istemediğim için şikayet oluşturdum, lütfen savunmanızı yaptığınızı düşünüyorsanız yetkililer gereğini yapabilir, sonuçlanabilir. İyi geceler, birliğinizdeki arkadaşlarınza daha fazla iletiye gerek olmadığını belirtebilirsiniz. Sonuçlanabilir.

#4 - 08.01.2024 09:56
Bahsettiğiniz yer onaylı hood bölgesi dışı, ki mekan gateli kilitleyceğinizi düşünerek karakterim bu gösterimi sergiledi üstümde silah ve uyuşturucu bulunduruyorum polis olay yerine geldiğinde paket olabilirdim.

#5 - 08.01.2024 10:37
Onaylı hood bölgesi içinde bulunan bir garaj ki bunu geçtim, aracınız motor rahatlıkla kaçabilirsiniz, burada en kötü ihtimal bile silahla sıkacağınız durumuna sebebiyet vermez. Karşılıklı sohbet istemediğimi belirttim, sonuçlanabilir.

#6 - 13.01.2024 03:10
Kişi yaralıya düşerken elinde bıçak gözüküyor illegal rol sergilediği bariz ortada. Kişinin illegal birisi olarak bizi polise şikayet etmesi zaten başlıca bir kural ihlali bunuda göz önünde bulundurarak sonuçlandırabilirsiniz. İyi forumlar.

#7 - 13.01.2024 17:09
:D Bıçağı elimde asla göstermedim, emote takipi yapılabilir, gerekirse videonun tam halinide yüklerim, yönetim kandırmaya çalışmayın.

#8 - 14.01.2024 01:38
İllegal rol sergileyen bir birlikteydiniz o zaman ve üstünüzde bıçak var herhangi bir sivilin bıçak taşıması normal mi yönetimi kandırmaya çalışan sensin ahbap.

#9 - 15.01.2024 01:06
Birlikteydim evet, illegal rol sergileyen bir birlikte bıçak tutmam normal bir şey fakat diyorum ki bıçağın üzerinde olduğumu bilemezsin, bıçağı bir kere göstermedim, düşerken otomatik gözüküyor. Yönetim kandırmaya çalışan sensin, DM bariz şekilde ortada, şikayet sonuçlanabilir.