Konu: okumak-meslek öğrenmek?  (Okunma sayısı 585 defa)

#10 - 29.12.2023 00:40
İkisini de bir arada yapabilirsin. Üniversite okurken part time işlerle network edinip kariyerine artı olarak yazan birçok arkadaşım var. Eğitim konusundaysa iş tamamen senin özverinde ve ne kadar istediğinde bitiyor. Eğer sağlam bir üniversitenin önü açık bir bölümünde okuyacaksan okumanın vakit kaybı olması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bugün her ticarete giren üçüncü gün altına BMW çekip dolaşmadığı için ben okumayayım demek alınabilecek bir risk değil. Yarın bir gün mesleğini de tutturamazsan niye okumadım diye dövünme sonra.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 29.12.2023 10:17
hayatın üzerinde olan beklentilerine göre değişir, eğer düzenli ve sabit bir iş istiyorsan okuman (ki bu senaryoda iş bulabilmen meçhul) daha mantıklı. eğer çalkantılı bir hayata kendini hazır hissediyorsan meslek öğrenmek daha mantıklı. çünkü mesleği öğrendiğin zaman kendini pazarlaman, gece-gündüz kavramının yok olmasına göz yumman gerek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 01.01.2024 10:46
Meslek öğren, garanti.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 03.01.2024 00:24
Ülkede genel olarak işçi kesimi de, okuyan mezun kesimi de değersizleştirildiği için günümüz Türkiye'sinde en güzel kazançlı meslek dinci olarak geçimini sağlayanlarındır  :-\  Yani gerçekler bir yana elinde mesleğinin olması insana biraz daha fazla gelecek sunuyor
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 04.01.2024 21:45
görüşleriniz için teşekkür ederim herkese..

meraklısına şöyle de bir video linki bırakıyorum;

&t=5s
« Son Düzenleme: 04.01.2024 21:48 trust no one »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 05.01.2024 16:02
görüşleriniz için teşekkür ederim herkese..

meraklısına şöyle de bir video linki bırakıyorum;

&t=5s

Evet, veriler doğrudur. Üniversiteyi bırakan öğrenci sayısı çok fazla. Ayrıca liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmek istemeyen öğrencileride varsayarsak aslında milyonları buluyor bu rakam. Peki şöyle düşünecek olursak: Bu kadar fazla üniversiteyi bırakan varsa ve okula önem verilme derecesi bu kadar azalıyorsa şuan üniversite okumanın tam zamanı değil mi?

Ben üniersiteyi ciddi anlamda okumanın taraftarı değilim yanlış anlaşılmasın. Ben toplumu eğitimin verdiği istendik davranış biçimlerini kazanması taraftatarıyım. Biliyorsunuzki toplumumuz çok bilinçli bir toplum değil. Özellikle pandemi zamanı gördünüz, insanlar panik halinde ne yapacaklarını bilemediler. Kavga ettiler. Deprem zamanı ona keza...

Ben bir insanın kendisini tanımasının üniversite okumasından geçtiğini düşünüyorum. Niye mi? Mesela X kişini düşünelim ve Y kişisini düşünelim. X kişisi ünivrsiteye gitmeyi reddetti ve kendi doğduğu şehirde aile evinde iken işe aradı. Sonra buldu. Y kişiside üniversite kazandı ve üniversiteye gitti. Y kişisi X kişisinden kendini daha iyi tanır. Çünkü yanlız başına üniversiteye gider. İlk zamanlar parasını savurur, parasız kalır. Zorluklar çeker. Yeri gelir çalışır.

Yeri gelir işi bırakır sınavlara odaklanır. Hem kendi düzenini, kendi sevdiği düzeni tanır hem hayat mücadelesi vererek kendini tanır. Hemde kendisi istemese dahi kültürün verdiği kısıtlamalar kendisinden kalkar. Çünkü ister istemez üniversitenin ona verdiği istendik davranışlar ve üniversitede 81 ilden gelen öğrencilerle sürekli iletişim halinde olduğu içindir.

Demem o ki topluma faydalı insanlar yetiştirmek istiyorsak her insanı okutmalıyız. Yoksa kültürel kısıtlamaların içerisinde boğulup kalırız.

Veya üniversite okumazsınız meslek edinirsiniz. Kesinlikle kitap okumamız şart. İsterseniz üst düzey bir zekaya sahip olduğunuzu iddia edin. Beynin gelişimi kitap okumak ve yeni şeyler öğrenmekle doğru orantılı. Ve buda kitap okumayla ve yeni şeyler öğrenmekle eşit. Kitap okumaya ve yeni şeyler öğrenmeye devam ettikçe beyinde yeni kanallar oluşur. Ve daha oturaklı daha bilinçli bir toplum ortaya çıkar.

İnsanlar şunu hala çözebilmiş değil. Öğrenmeninde eğitimi var. Yani öğrenmeyi öğrenmek. Bunu bilmiyoruz. Ve bunula beraber insanlar yaşadığı sıkıntıların kaynağının nereden geldiğini ve beyinlerini nasıl kontrol altına alacaklarını bilmiyorlar. Çünkü şimdiye kadar kimse bize öğretilmedi. İnsan beyni olmadan hiçbir işe yaramaz. Hal böyleyken önce beyinlerimizin nasıl işlediğini, bilinçaltını, sorunların nereden nasıl bilinçaltına yapıştığını. Kişiliğin nasıl oluştuğunu veya birçok sorunun nasıl oluştuğunu veya sorunların nasıl halledilmesi gerektiğini vs vs eğitimini almadık.

Bugün herhangi bir sıkıntıda, iş hayatımızda aşk hayatımızda veya arkadaş ortamında. Her konuda olabilir. İnsanlar bir sıkıntı yaşadıktan sonra onun tribini yaşama derdine düşünüyor. Sonra aşk hayatında sıkıntı çektiyse hemen "hadi masa kuralım hadi hemen içki içelim, geceler bizim olsun" derdindeler. Ama bu bir çözüm şekli değil. Ve bununda farkında değiller. Bu yaşam tarzı sadece hayatlarını kısaltmalarını sağlıyor. Veya sigara. Çok sigara içen birisi şunun farkında değildir. Beyin birşeyleri yapmak için ödüle ihtiyaç duyar. YANİ beyin kazan kazan sistemiyle çalışır. Birşeyi yaptınız ve bitirdiniz. Ardından bir ödüle ihtiyaç duyarsınız. Bu ödül ya sigara olur ya içki olur ya da uyuşturucu veya içki olur. Ve birşeye bağımlı olduğunuzda bunu başka yeni bir alışkanlıka değiştirebileceğinizi bilmezsiniz.
« Son Düzenleme: 05.01.2024 16:24 Duck »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 05.01.2024 17:30
Üniversite okumak kişiyi geliştirmez. Kişi ancak kendisini geliştirmek isterse gelişir. Gereksiz bir üniversite okuyup 22-23 yaşında diplomasını alan birisi tembel olur ve seçici olur. Çünkü her seferinde ben üniverisite okudum, diplomam var diyecek. Ve kendisine hiçbir şeyi yakıştırmamaya başlayacak.

Özellikle de Anadoldu'da yaşayıp sırf baskıcı, muhafazakar ailelerinden uzaklaşmak ve sosyal hayat yaşamak için büyük şehirlere gidenler bu süreçte çok yıpranıyor. Birinci olarak ailelerine çok yük oluyorlar. İkinci olarak da kendilerini büyük şehirde doğmuş, büyümüş kişilerle kıyaslıyorlar ve ister istemez onlar gibi olmaya çalışıyor. Mesela şiveli bir konuşması varsa, düzeltmek için kendisini kasıyor. Marka kıyafetler almak için, ortamlarda takılmak için ailesinden para ister. Okuduğu üniversite iyi bir üniversite olsa, o çocuğa iyi bir gelecek sağlasa sorun yok. Ama siktir boktan bir üniversiteye sırf ailesinden ve baskıcı çevreden kurtulmak için gidiyorsa hayatının en büyük hatasını yapıyor.

Halbuki aşağıda yazdıklarımı yapsa istediği yere gidebilir. Güzel para kazanabilir.

meslek + dil öğrenmek

okuyarak vaktini heba etme. gir bir sektöre ve oradan yürü. yanına da bir dil eklersen eğer yurtdışına kapağı atıp hayatını kurtarabilirsin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 05.01.2024 19:07
Evet. İnsandan insana değişebilir. Ama sırf para kazanmak için hayatını yaşan insan mutlu olabilir mi? Şuan ki sistemde insanların sevdiği işi keşfetmesine dair bir çalışma bir proje yürütülüyor mu? Hayır.

14 yaşından beri fabrikada 6 yılını vermiş biri olarak düşüncelerimi paylaşıyorum. Erkek çocuğuyum ve evin en büyüğü olarak yazıyorum. 14 yaşımdan beri girdiğim ortamları hep sorgularım. Fabrikada 1 aydan sonra insanların davranışlarının ne kadar mantıksız ne kadar tutarsız olduğunu sorgulardım. 100 kiloluk ağırlıkları 3 kat yukarı çıkarınca bile işi kendime sevdirerek spor amaçlı yapardım. Akşam işten çıkınca koşa koşa box antrenmanına giderdim sonra ev. Ve sabah tekrar işbaşı yapardım. Sonra bir marketin manav bölümünde çalışmaya başladım. Bir süre sonra elektrikçide çalışmaya başladım.

Sonra üniversiteye gittim. Şuanda son sınıfım. 5 yıllık üniversite hayatımda yazarlık yaptım. WEB site işleriyle uğraştım. Dijital ürün satışlarıyla uğraştım. 5 Yılda toplasak ailemde 1000 lira almışımdır ya da almamışımdır.

Demem o ki para size gerçekten mutluluk getirecek mi? Kafanızda kalırsanız ölürsünüz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 06.01.2024 20:11
hayatiniz icin alacaginiz kararlar konusunda bilene danisin anonim yerlere degil.

sadece enes videosunu da silin şurdan amk
funny
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
trust no one, kötüşöhretinbedeli,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 06.01.2024 23:24
hayatiniz icin alacaginiz kararlar konusunda bilene danisin anonim yerlere degil.

sadece enes videosunu da silin şurdan amk
git (yankılı)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok