Konu: Jessica_Woodlei YRB - TYLER CORCH Yaralı kural İhlali -Randall_Soluvent- YKI  (Okunma sayısı 299 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.12.2023 12:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jessica_Woodlei - @JebbasX / Tyler Corch @CALIPSO - / Randall_Soluvent @abinizco

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'de mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4.1. Karakterler Arası İlişki: Kendi karakterleriniz arasında iletişim kurdurmanız yasaktır. Bir karakterle alınan IC bilgiler diğer karakterle kullanılamaz ve alt karakterler ana karakterlerin amacına hizmet edecek şekilde yönetilemez. Alt karakterler ile herhangi bir illegal veya agresif rollere giremezler, meslek yapamazlar.

- Alt karakterinizle bir birliğin bölgesine gidip rol yapmak ve daha sonra bu rolü ana karakterinize aktarmak

- Ana karakterinizle gerçekleştiremeyeceğiniz rolü (örneğin düşman bölgedeki kişilere sataşmak) alt karakterde yapmak

- Ana karakterinizle bir yasadışı ticaret için anlaşıp alt karakterinizi kurye olarak kullanmak

3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.
-
14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.
-
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak
4. Metagaming

Oyun içi (IC) bilgileri oyun dışı (OOC) durumlarda kullanmak veya tam tersi oyun dışı bilgileri oyun içerisinde kullanmaktır. Rol ile alakalı tüm bilgiler IC olarak elde edilmelidir. Rolde OOC bilgileri kullanmak veya OOC durumları yansıtmak bu kuralı ihlal etmektedir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Jessica'nın ana karakteri benim rol yaptığım birlik içerisinde yüksek seviyede (STEVE_CORCH), Jessica buna dayanaraktan, onaylı hood içerisinde kumarhane yönetmeye kalkıyor, ve karakteriyle SS'de görmüş olduğunuz gibi hem karakterimi tehdit ediyor, ölüceksin vs hem de küfürler saçıyor.
Rolün gereği bir işletme yönetiyoruz, gece kulübü, kumarhane gibisinden mafya olduğumuzu sivil insanlara karşı saklıyoruz ancak ne hikmetse Jessica karakteri dahil herkes mafya olduğumuzu biliyor. "Steve, o senin patronun." gibi söylemlerde bulunuyor. Canı az olduğu için sadece saçından tutup savurma rolü yapıyorum. İnsan gibi rol yapmaya çalışıyorum, bunlar olmadan önce küfür yiyorum, ama yinede agresif rol yapan ben oluyorum. Jessica karakteri bizi yumruklamaya başlıyor, ne yazıkki sinirlerine yenik düşüyor ve Jessica karakterini düşürüyoruz. Düşmesine rağmen hala tehditler devam ediyor kurallar kısmına pek göz gezdirmemiş anlaşılan,
Jessica düştükten sonra yanında dolaşan Randall arkadaşı bize saldırıyor, karaktere bulaşılmayacağını anlamış olsaki, onun da sonu Jessica dan farksız.
Ondan sonra birden kumarhane içine Tyler_Corch giriyor, artık nereden haberi oluyor ben anlamadım, Tyler de bana saldırıyor, evet tahmin ediceğiniz üzere Tyler'in de sonu ikisinden farksız oluyor. Bu karakterlerin 3'ü de düşmüş olmasına rağmen tehditler devam ediyor, bu gün sizin son gününüzdü vesaire Fear-RP kural ihlali.
 Bunların baygınlık süresi bitince ayaklanıyorlar, Tyler karakteri öyle bir emote veriyorki şaşkınlık içerisinde sadece ekrana bakıyorum.
Sonucu kesin olan emoteler verilmesi hatalı emote olarak geçer,
 beyzbol sopasını belinden kavrar, Alonso'nun ensesine vurarak bayıltır. - Tylerin ilk düştüğü yerin ssini almamışım o da onun şansına artık.
Tyler ilk saldırdığı sırada emote vermiyor, üstelik olaylardan haberi olmadan geliyor tamamen MG MetaGaming olarak söyleyebiliriz, eğer rol yaptıklarına dair ssleri varsa savunma olarak atabilirler.

Kendi birliğimdeki insanlara şikayet açmak istemezdim. OOC kin yapıp rol sslerime dahi onay vermeyecek kadar bana kin tutmuş olmaları çok kotu olmus.  :garip:

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
1. SS
Spoiler: GösterGizle

2.SS

3.SS

4.SS

5.SS

6. SS

7.SS 

8. ss

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 23.12.2023 14:40
Öncelikle merhabalar. Jessica karakterim ile illegal rol yapmam, yan karakterim olduğundan dolayı. Gerekli SS'leri benim atmama gerek kalmamış, arkadaş atmış bile. Yan karakterim olan Jessica Woodlei ile kumarhane işletiyordum, reklamı paylaştım ve kumarhane önünde beklerken yanımdaki Randall isimli arkadaşım, Kumar oynayacak var mı diye bağırdı. Alonso karakteri de, gel dedi ve içeri geçtik. Kurpiyer tarafına geçti, biz oynayacağız zannetti. Fakat onu düzgün bir dille, biz oynatıyoruz oynamiyoruz anlamında uyardım. Gereksiz agresif rol yapmaya başladı, sözde canım az diye saçımı çekme rolü yapmış, canım full.. her neyse, olaydan sonra İC küfürlü söylemlerde bulundu ve o sırada içeriye Tyler girdi. Sonrasında rolde saç çekme emotesi (?) verdi ve ben de karşılık verdim. Özellikle değiniyorum buraya, Alonso karakterinin yanındaki karakter bana PM'den küfürler yağdırdı ve Discord üzerinden DM çağırdılar ve gittim. Gitmem ile birlikte küfür yemem bir oldu, yaptığı işlerin aklı başında birisinin yapmayacağını düşünerek sesten bir şey demeden çıktım ve role devam ettim. Role devam ederken Türkçe terim kullanarak küfürler yağdırdı. Bu arkadaşlar ile aramda sanırım bir şeyler var, kumarhaneye girmem ile birlikte küfürler yedim, sanırım OOC bir kin tuttular fakat bu benim umrum dışı. gerekli SS'leri şehir dışından dönünce yollayacağım.

#2 - 23.12.2023 14:42
Mix'den bahsetmişsin dostum, beni PM'den Discord üzerindeki DM grubumuza çağırdığını unuttun sanırım. Biz mi? Randall ve Tyler, ikisi de arkadaşım fakat Tyler'ın oyunda olduğundan haberim bile yoktu, buna üzülmüş olmalısın.

#3 - 24.12.2023 12:27

İlk defa gördüğü karaktere, "Sen benim gözüme çok batıyorsun zaten"...
OOC kin ve agresif ile birlikte türkçe terim kullanımı.
« Son Düzenleme: 24.12.2023 12:35 JebbasX »

#4 - 24.12.2023 12:28

PM'den ailevi değerlere küfürler..

#5 - 24.12.2023 12:30

Sadece ben değil, yanımdaki oyunculara da aynı şekilde PM'den küfürler yağdırmış, gereğinin yapılmasını dilerim.

#6 - 24.12.2023 12:34
Öncelikle birlik içerisinde'ki kumarhanede birlik üylerini dövüp kavga çıkarmak kavga sırasında "pm"den küfür etmek orada yer alan Thayer ve Alonso adlı şahıslar kendilerince MG "Meta Gaming" yaparak kumarhanede kavga çıkarıyorlar, yazdığına göre Jessica ile ben MG yapmışız o sırada sunucuya yeni girdim ve kumar reklamı atıp kumarhaneye geçtiğimde zaten Jessica yerde baygın duruyordu o sırada o ikisi de Randallı "Bug Abuse" kullanarak yumrukluyorlardı, ben rolsel olarak burada ne olduğunu sorduğum da cevap vermediler bende kavganın bitmediğini görünce olaya bende giriştim bu sefer ikimizi'de bayıltıp bu sefer küfürler yağdırdılar yaptığım role (emote'ye) uymayanların böyle bir şikayet açması utanç verici kısacası şahıslar "low RP"dir.

Teşekkürler...

#7 - 24.12.2023 18:41

İlk defa gördüğü karaktere, "Sen benim gözüme çok batıyorsun zaten"...
OOC kin ve agresif ile birlikte türkçe terim kullanımı.

Ben seni tanımam etmem, Jessica karakterin zaten bi değişik ıcde gözüme çok batıyorsun zaten demem seninle ooc kin beslediğime nasıl kanaat getirmiş olabilirsinki

#8 - 24.12.2023 18:50
Öncelikle birlik içerisinde'ki kumarhanede birlik üylerini dövüp kavga çıkarmak kavga sırasında "pm"den küfür etmek orada yer alan Thayer ve Alonso adlı şahıslar kendilerince MG "Meta Gaming" yaparak kumarhanede kavga çıkarıyorlar, yazdığına göre Jessica ile ben MG yapmışız o sırada sunucuya yeni girdim ve kumar reklamı atıp kumarhaneye geçtiğimde zaten Jessica yerde baygın duruyordu o sırada o ikisi de Randallı "Bug Abuse" kullanarak yumrukluyorlardı, ben rolsel olarak burada ne olduğunu sorduğum da cevap vermediler bende kavganın bitmediğini görünce olaya bende giriştim bu sefer ikimizi'de bayıltıp bu sefer küfürler yağdırdılar yaptığım role (emote'ye) uymayanların böyle bir şikayet açması utanç verici kısacası şahıslar "low RP"dir.

Teşekkürler...
Dostum kendi kumarhane üyelerini diyorsun, Jessica kumarhane üyesi mi, kumarhaneyi sadece birlik içindekiler işletmiyor mu? Diğer Rendall karakterinden bahsediyorsan, Rendall karakteri ilk emoteyi veren kişi, bana saldıran o. OOC küfür muhabbetine gelicek olursak, pm den size küfür ettiğime dair bir şey göremiyorum.
Bana low rp demişsin, emoteni tekrar bir oku derim sana.
Verdiğin emoten saçmalığın daniskası.
Vurarak bayıltır, WİN kazanmaya oynuyorsunuz dostum siz, karşı tarafı çaresiz bırakmak nasıl bir kafa yapısıdır?
MetaGamin yaparak kumarhanede kavga çıkartıyorsunuz demişsiniz.
Sesli sohbette olduğumuzu nerden bildin, yaptığımız muhabbet de şu sanırım "HaDi GidEk KuMArHaNE iÇİnDe KaVgA EdEK!!!!!"
Ayrıca Randall'ı bug abuse kullanarak nasıl yumrukladık bunu da anlatır mısın? Nasıl yapılıyor bu?
Şahıslar Low RP'ymiş   ???

#9 - 25.12.2023 13:44
Birlik yetkililerinden birisi olarak, kumarhanede çalışanlar işletebilir diye bir kural vesayre yok. Randall ile Tyler rollerini karıştırmışsın dostum. Randall'ın ilk emote verdiğine dair sanırım gerekli kanıtın yok. Forumda böyle bir şeyi dile getirmek istemem, low RP gibi fakat gerçek ortada. Gerekli savunmayı yaptıysan sonuçlanabilir.