RDR2 gibi köklü karakterler olurlar mı bilmem ama benim beklentilerim baya bir hype aldı.
İlk olarak GTA evrenin de ilk defa bir kadın karakter yönetiyoruz, güzel olacak hissiyatındayım
Bu kadar yoğun NPC, canlı şehir ağzına kadar dolu mekânlar ve grafikler, sistemleri, NPC ve karakter animasyonları fazlası ile sistem zorlayacak
RDR2 kadar ağır karakterler beklemiyorum ama GTA5'ten kat ve kat daha oturaklı olacağına eminim. Efsane bir seri ve 11-12 yıl bekledikten sonra bize verecekleri şeyler sağlam ötesi olacağına eminim. Çünkü Rockstar hiç bir zaman oyuncularını mağdur etmedi, RDR2'yi yapan stüdyo ve GTA serisini yapan stüdyolar farklı tamamen ayrı kafalar olmasalar da ortaya bir bomba atacaklar 2025'e kadar yaşarsak belki de 12 yıllık bekleyiş sona erer.
Bizi bazı üzecek şeyler ise şunlar olur:
1. olacak şey oyunun fiyatı olacaktır, Rockstar büyük ihtimalle oyunu 70 dolar üzerinden (2.000 Türk lirası) çıkartacaktır bu da bizi fazla üzecektir.
2. Sistemler; bugün baktığımızda bile 3050Ti gibi bir ekran kartı rahatça oyunları açıyor olsa bile bazı oyunlarda ayarlarımızı düşürmek zorunda kalıyoruz, DLSS özelliği ile de bir nebze oynayabileceğimize inanıyorum fakat yine de sağlam PC isteyeceği malum oldu, bir çok kesim yine maddiyattan ya da sağlam bir PC olmadığı için oynayamayacak(Fakat daha PC'ye çıkacağı bilinmediği için oyun 2025'te çıkacak olsa bile PC için 2026 yılı içerisinde çıkacağı söz konusu)
3. Yeni nesil oyuncu konsollarına çıkacak olması da bir etken PS4 için çıkar mı bilmiyorum ama 30 FPS destekli çıkacaktır büyük bir ihtimalle çünkü PS5'e 60 FPS çıkaracakları malum olay, o konuda fazla bir bilgim yok.
Kısacası oyundan beklentim çok fazla RDR2 gibi bir eser çıkartsalar bile ona kabulüz ama üstüne koyacakları çook fazla şey olduğuna eminim.
Ve beklentisini karşılamadığını söyleyen arkadaşlar bir sakin olun, ki özellikle de oyunu görmeden paçaları sıvamayın, daha bu geliştirme aşamasında bir oyun ve maalesef bazı insanlar tarafından map, grafik dizaynı VS şeylerin sızdırılması sonrası artık yapımcı şirketin buna bir dur demesi lazımdı. Dediler de

Yapım aşamasında olan oyunlarında ki buna Bully, GTA5 en büyük örnekleridir, fragman da verdikleri kesinlikle kendi oyun motorları ama siz tamamen grafiklere odaklanmayın, detaylara da yer verin bu eleştiri de; beklentinizi karşılayacak, karşılamakta zorunda kısacası çünkü bu rockstar aga, bu adamlar hiç bir zaman kötü oyun yapmadı, hatta öyle ki biz hâlâ daha Gta Sa oynuyoruz.