Konu: Sunucu üye sayısı hk.  (Okunma sayısı 587 defa)

#0 - 05.12.2023 00:44
Uzun süredir SA-MP ve PC ortamlarından uzaktayım ve kısa süredir takılmak için tekrar döndüm. Vice ile bu dönüşü yapmak istedim ve her yerde Vice'in 750 oyuncu ile rekor kırdığını gördüm. Sürekli 600-700 oyuncularda dolaştığını gördüm ancak şuan böyle bir şey yok ve bazı kişiler bundan yakınıyor. Acaba böyle bir düşüş neden yaşandı? Merakımdan soruyorum, cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 12.12.2023 14:11
600-700 çektiği zaman pandemi zamanıydı, herkes eve kapanmıştı. şu anki hâliyle karşılaştırmak mantıksız
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Taryph,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 12.12.2023 20:56
O sıralarda pandemi vardı. Okulu olanlar evdeydi hep.
İşi olanların bir çoğu da ya işini kaybetmişti, ya da ayda 1 hafta ayda 2 hafta gibi kısıtlı sürelerle çalıştı.
Herkes evindeydi.

Şimdiki zamanda ie millet eve uyumak için zor giriyor.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Taryph,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 18.12.2023 02:10
600-700 çektiği zaman pandemi zamanıydı, herkes eve kapanmıştı. şu anki hâliyle karşılaştırmak mantıksız
Yine bazı günler 350-400 görüyor, her sokakta rol dönüyor olayı burada asla bitmedi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 20.12.2023 22:01
oynayamıyorum şuan ama evet girdiğim zaman rol eksikliği hissetmedim kimseyi tanımıyor olmama rağmen.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Taryph,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 21.12.2023 00:00
sampın en güzel olduğu dönemler 2010-2015 arası ramazan ayının olduğu dönemlerdi. çocuktuk, pek bir şey bilmezdik ama zevk alırdık. madd dogg skininin kazağı mavi olduğu için karakterimi bıçaklayan bloods çetesine selam olsun. şimdi ota boka yasak geldi. gelmesi gerekiyordu zaten. ama öncesinde daha zevkliydi. silah kaybetme korkusu yoktu. siyah huntleyleri, sultanları çekip..beyaz huntley ve beyaz sultanlı olanları bulup tarardık. şu an bunları yapsak anında ban yeriz. ama o zamanlar normaldi. birde o zaman o low, bu low muhabbeti yoktu. herkes lowdu. :D ne olduysa 2015'den sonra oldu. rönesans yaşadı oyun.

konuya dönecek olursak sınav dönemi, havaların ısınmaya başladığı dönemlerde düşüşe geçer. kış dönemi ve ara tatil dönemleri yükselişe geçer. yıllardır böyle. yaşantımız bunu gerektiriyor.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Taryph,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 21.12.2023 00:29
sampın en güzel olduğu dönemler 2010-2015 arası ramazan ayının olduğu dönemlerdi. çocuktuk, pek bir şey bilmezdik ama zevk alırdık. madd dogg skininin kazağı mavi olduğu için karakterimi bıçaklayan bloods çetesine selam olsun. şimdi ota boka yasak geldi. gelmesi gerekiyordu zaten. ama öncesinde daha zevkliydi. silah kaybetme korkusu yoktu. siyah huntleyleri, sultanları çekip..beyaz huntley ve beyaz sultanlı olanları bulup tarardık. şu an bunları yapsak anında ban yeriz. ama o zamanlar normaldi. birde o zaman o low, bu low muhabbeti yoktu. herkes lowdu. :D ne olduysa 2015'den sonra oldu. rönesans yaşadı oyun.

konuya dönecek olursak sınav dönemi, havaların ısınmaya başladığı dönemlerde düşüşe geçer. kış dönemi ve ara tatil dönemleri yükselişe geçer. yıllardır böyle. yaşantımız bunu gerektiriyor.

Evet bence de en güzel dönemden bahsediyorsun. Artık kapandığı için isminin sorun olacağını sanmıyorum 99'da çok fazla rol yapmıştım hatta, rol yapmanın ne olduğunu tam anlamıyla o zamanlar öğrenmiştim. Daha eskiye gidersek 2010'larda İstanbul RP vardı belki hatırlarsın. 2009'larda da Holy City adında bir sunucuda ilk defa rol hayatıma başlamıştım, hala eğer bu platfromdaysa (sanmıyorum) Natsu Masakuza'ya bana öğrettiği her şey için teşekkürler. Ilk arabamı o almıştı. :)
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Taryph,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 21.12.2023 01:04
SA:MP'a Vice platformunda 2021 yaz aylarında başladım ve o zamandan beri oyuncu olarak gördüğüm şey -ki bunu aktif olarak oynamasa bile forumda biraz vakit geçiren herkes gözlemleyebilir- oyunla birlikte gelişen kitlenin devinim içinde olmasıdır burada asıl konu yaşadığımız anın şartları ne ve neyi gerektiriyor olması. En basit örneği doktora gittiğimizde bile X hastalığı için A B C'de kişilerine aynı tedaviyi aynı doz ve süreçte uygulayacağı gibi kesin çizgiler yok kimi bebek olur kimi başka ilaçlar kullanır bu yüzden farklı prosedürler gelişiyor. SA:MP özelinde Vice Roleplay'i de değerlendirirken dönemlerine ve o dönemin sağladığı imkanlara şartlara bakmak gerekiyor. Diğer iletilerde de yazıldığı gibi pandemi dönemi, mevsimler ve ortalama bir insanın yoğun olabileceği anlar bu denkleme girince etkisini de görüyoruz.

Ben pandemi döneminde bu oyunun var olduğundan bile bihaberdim fakat platformda geçirdiğim sürece eskilerden bahsedildiği birçok anla karşılaştım, adı geçen ya da geçmesi muhtemel diğer sunucularla bir kıyastan daha çok Vice Roleplay'i kendi içinde kendi dönemlerine göre değerlendirmenin konu başlığına daha uygun olduğunu düşünüyorum. 5. yılına giren bir sunucu için birikim de söz konusu, yönetim tarafı da bu birikimlerle ilerliyor yapılan ban ve unbanlar da bunun göstergesi. Belki şu an platform bazlı düşünülmese sadece online sayısına odaklanılsa çok daha farklı bir konuda yazıyor olurduk...

Ezcümle "Acaba böyle bir düşüş neden yaşandı? " sorusunun cevabı bu açıklamalar doğrultusunda dönemin şartları, oyuncu kitlesindeki devinim ve yönetim tarafından 5. yılına girmiş bir sunucuda uygulanan prosedürler olarak listelenebilir.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Taryph,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 03.01.2024 04:56
Yukarıda yeterli sebepler söylenmiş. Tekrar özetlemek gerekirse, hem Vice hem de SAMP prime dönemlerinden birisini 2020-21'den sonra yaşadı, pandemi sebebiyle en son 10 yıl önce SAMP' girmiş adamlar dahi (99, breeze, reality, darkkness vb) samp'a döndü ve kendileri birkaç sunucu denedi(genelde tutmadı) + Vice'ın kendi ortamından ve kitlesinden dolayı da her yerden gelen insanlar olunca aktif 750, günlük girişte 1300-1500 hesaba ulaşmıştık.

Güncel olarak piyasada sayısını gösteren sunucuların genelde %30-40'ı afk/vds/bot sistemi üzerinden, metin2 pvp sitelerinde yazan online sayacı gibi, 1 real varsa +1 sayı yapacak bu yöntemle işi biraz şişirerek götürüyor, yani "Vice'ın her yeri dolu/her yerde rol var, diğer sunucular böyle değil???" denmesinin temel sebebi, Vice'da aktif olan 300 oyuncunun en az 250-260'ının (afk olanlar hariç) gerçekten rolde olması. Diğer sunucuda gördüğünüz 300-500 kişi, sayı olarak buradan fazla görünse de çeşitlilik ve rol aktifliği olarak Vice yine her zaman zirvedekilerden birisi. Yani, istesek biz de bu yöntemle halen daha 500-600 gösteririz ama ne gerek var?

Diğer sebep ise yukarıda söylediğim gibi. SAMP oynayan potansiyel/mevcut 2000 oyuncu vardı o dönem, 700-750'si Vice'ı tercih ediyordu. Güncel olarak da bu oran değişmedi, sadece insanlar ortamı bıraktı/reale veya farklı oyunlara yöneldi ki Vice da planlamalarına göre 2 yıl önce gtaV'e kayıyordu ancak hala çalışmalarımız sürüyor.

Yeni bir rekoru ve prime dönemi ViceOnline açılışından sonra gtaV üzerinde text ve voice olarak yapmayı planlıyoruz.
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Myrtle, Muhman, Taryph,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 27.04.2024 21:03
Mesajları yeni görebildim. Herkese teşekkür ediyorum. Konu arşivlenebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok