Konu: Viktor_Menace - Dolandırıcılık.  (Okunma sayısı 416 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.11.2023 21:21

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Viktor Menace - @Sigric

Olaya dahil olan şahit karakter adı:  Ester_Rosenfeld

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.11.2023 - Görüntülerde saat gözükmekte.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
Örnekler
- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)
- Ruhsatlı bir kumarhane içerisinde borçlanmak veya kaybettiği parayı ödemeyi reddetmek
- Taksiye binip taksimetre ücretini ödememek
- Hastanede tedavi olup tedavi parasını ödememek
- Özel avukat tutup avukatın parasını vermemek
- Araca modifikasyon ekletip tamirciye parasını ödememek
- Taksitle bir mülk edinip daha sonra parasını ödememek (Mülkler için yapılan dolandırıcılıklar tamamen yasaktır. Mal varlığı silinmesi, yasaklama gibi ağır yaptırımlar uygulanabilir.)
- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Lili Karakterimle Viktor karakteri ile kumar oynuyorduk kurpiyer bendim birkaç el oynadık ve bana para verdi tekrar zar atmak için chetteki geri tuşuna bastım iki defa yanlışıkla 20 Bin gönderdim ve geri istedim bana geri verdi sonra bana fazla para verdiğini söyledi ve 10 bin geri istedi benim dalgınlığıma geldi verdim ancak sonra direkt bak aklıma takıldı ve baktım ve fazla vermediğini gördüm buna oyuncuya ilettim kendisi direnince PM yolundan şikayet açıcağımı  söyledim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): SS'de gözükmeyen yer özel olduğundan göstermiyorum ancak yetkili isterse atabilirim.

#1 - 20.11.2023 21:27
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 20.11.2023 21:33
Olaya dair ekran görüntüm yok. Fakat Telefon konuşması yaptıktan sonra blackjack yapıp turu kazandım. Onun üstüne bana iki defa 20.000$ gönderdi. Benim param elli bine ulaştı. Bunun üzerine yirmi bini geri gönderdim. Totalde param 30.000$ oldu. İçeriye gelirken 22.208$ dolar vardı. Totalde 7 tur oynadık 4'ünü ben kazanıp 3 turu kaybettim. Arkadaşın olay öncesine ait ekran görüntüsü yok. Loglara bakılmasını arz ederim. Savunmam bu kadar. 10.000$ için kimseyi dolandıracak değilim.  Etrafımızda @özlem de vardı. Şahit olarak ekliyebiliriz.
« Son Düzenleme: 25.11.2023 19:08 Sigric »

#3 - 25.11.2023 11:20
Olaya dair ekran görüntüm yok. Fakat Telefon konuşması yaptıktan sonra blackjack yapıp turu kazandım. Onun üstüne bana iki defa 20.000$ gönderdi. Benim param elli bine ulaştı. Bunun üzerine yirmi bini geri gönderdim. Totalde param 30.000$ oldu. İçeriye gelirken 22.208$ dolar vardı. Totalde 7 tur oynadık 4'ünü ben kazanıp 3 turu kaybettim. Arkadaşın olay öncesine ait ekran görüntüsü yok. Loglara bakılmasını arz ederim. Savunmam bu kadar. 10.000$ için kimseyi dolandıracak değilim.

Merhaba, olay anında sadece civarda bulunuyordum. Ayrıca arkadaşım olduğu için ek bilgi vermek istiyorum. OOC dolandırıcılık olarak nitelendirmek için 20.000 dolar ve üstü olması lazım. Bu o yüzden IC dolandırmaya girer girer ise eğer.

İyi forumlar.

#4 - 25.11.2023 19:04
Konuda olmadığın şeye neden yazıyorsun? Olsaydın savunmayı yapanda seni şahit gösterdi? Olayda olmayanlar yetkililer tarafından işlem uygulanıyor haberin olsun

#5 - 25.11.2023 19:15
Olaya dair ekran görüntüm yok. Fakat Telefon konuşması yaptıktan sonra blackjack yapıp turu kazandım. Onun üstüne bana iki defa 20.000$ gönderdi. Benim param elli bine ulaştı. Bunun üzerine yirmi bini geri gönderdim. Totalde param 30.000$ oldu. İçeriye gelirken 22.208$ dolar vardı. Totalde 7 tur oynadık 4'ünü ben kazanıp 3 turu kaybettim. Arkadaşın olay öncesine ait ekran görüntüsü yok. Loglara bakılmasını arz ederim. Savunmam bu kadar. 10.000$ için kimseyi dolandıracak değilim.

Merhaba, olay anında sadece civarda bulunuyordum. Ayrıca arkadaşım olduğu için ek bilgi vermek istiyorum. OOC dolandırıcılık olarak nitelendirmek için 20.000 dolar ve üstü olması lazım. Bu o yüzden IC dolandırmaya girer girer ise eğer.

İyi forumlar.
Alakasız şekilde şikayete yorum yaptığı için 100 uyarı puanı verildi. Şikayet hala geçerli.

#6 - 26.11.2023 21:16
Olaya dair ekran görüntüm yok. Fakat Telefon konuşması yaptıktan sonra blackjack yapıp turu kazandım. Onun üstüne bana iki defa 20.000$ gönderdi. Benim param elli bine ulaştı. Bunun üzerine yirmi bini geri gönderdim. Totalde param 30.000$ oldu. İçeriye gelirken 22.208$ dolar vardı. Totalde 7 tur oynadık 4'ünü ben kazanıp 3 turu kaybettim. Arkadaşın olay öncesine ait ekran görüntüsü yok. Loglara bakılmasını arz ederim. Savunmam bu kadar. 10.000$ için kimseyi dolandıracak değilim.  Etrafımızda @özlem de vardı. Şahit olarak ekliyebiliriz.
Ek olarak sonradan özlem şahit yazmış arkadaş yalnız o orada yoktu olsaydı daha önce düzenlemeden yazardın ve Özlem senin savunmanı alıntı ile almış cevaplamış o sırada şahit göstermemişsin benim cevabımdan sonra düzenleyip şahit yazmışsın artı olarak özlem orada olmadığı ve şikayetle alakası olmadığı için Anomaly Özleme 100 uyarı puanı verdi ve ikinizde Yönetim ekibini kandırmış oldunuz.

#7 - 27.11.2023 22:20
Şikayet tekrar incelendi, @Sigric ücreti en kısa sürede ödeyip kanıtları bu şikayetin altına iletin..

#8 - 28.11.2023 23:32
@Efecho 24 Saat geçti ve kişi para iademi hâla yapmadı.

#9 - 28.11.2023 23:43
Banka hesabı bırak gönderelim.