Konu: Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 696 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.11.2023 17:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: N/A

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Dolandırıcılık

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba. Arkadaş bana HERZBERG birliğinin R18'i olduğunu söyledi sonrasında bana sevkiyattan silah ayarlamasını istedim o da ayarladığını söyledi ve para istedi zaten ekran görüntülerinde çok detaylı var. Sonrasın da bana bir banka numarası attı onun birliğin R20'sine ait olduğunu söyledi sonra bende oyundaki adını sordum o da HERZBERG birliğinin R18 karakterinin adını söyledi evde olmadığını AFK bıraktığını söyledi şüphelendim PM'den yazdım cevap vermedi o arkadaşta bende cevap vermeyince inandım bana oyundan görüntü atmıştı birde önceden o yüzden inandım. Parayı o dediği banka numarasına attım ve attıktan sonrada bana o karakter olmadığını falan söyledi. Bende gerçektende Nikolai_Kaiser karakterine ulaştım arkadaşın o olmadığını farkettim. Sonrasında bana haftasonu silahın geleceğini söyledi. Daha sonra yazdığımda bana birlik liderinin birlikten attığını paralarında onda kaldığını söyledi bende böyle bir şey yapamıyacağını şikayet aç dedim. O da kanıtlarım yok dedi ben yinede aç loglardan çıkıyor zaten dedim sonrasında o da açacağını söyledi o nu yazdıktan sonra hiçbir şekilde mesajlarıma dönmedi çook öncedende dolandırmıştı beni fakat o dolandırdığı hesabı banlandı arkadaşın o paramda gitti Shotgun silahta vermiştim onun kanıtı yok ama o da gitti daha detaylı kanıt istenirse atarım. Arkadaş böyle herkesi dolandırıyor sonra banlanıyor hop yeni hesap açıp devam ediyor bunun sonu yok benim bu arkadaşa 1 milyona yakın mal varlığım gitti loglar incelenip paralarımın geri iadesini sizlerden rica ediyorum gerçekten o kadar emeğim bir anda çöpe gitmesi beni derinden etkiliyor. Saygılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Bunlar verdiğim paraların kanıtı.
Spoiler: GösterGizle

Bunlarda Discord konuşmaları.
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişi çok kez dolandırdı inşallah paralarım iade edilir emeklerim çöpe gitmez inşallah.

« Son Düzenleme: 19.11.2023 19:19 gangal58 »

#1 - 19.11.2023 19:16
Arkadaşın gerçek IC adını bilmediğim için etiketliyemedim yetkililer en son attığım banka hesabının sahibini öğrenirlerse çıkar zaten kendisi.
« Son Düzenleme: 19.11.2023 21:11 gangal58 »

#2 - 20.11.2023 16:37
@Wado 24 saat içerisinde savunmanızı yapmalısınız.

#4 - 20.11.2023 21:08
Arkadaş OOC ticaret yapmak istiyordu bende bunu dolandırdım hatta telefonda konuştuk kendisi bu hesabını satın almış OOC ticaret ile,
Deagleyi ona 250 TL  vermesini söyledi fakat kabul etmedim.

#5 - 20.11.2023 22:15
Kardeşim 3 kere sana kanmam enayiliğım bunu açıkça söylüyorum ayrıca para aklamam için bir sebebim yok ki? Birde 250 TL muhabbeti çeviriyorsun o zaman kanıtlı at öyle bir şey olmadıpını sende bende biliyoruz zaten.

#6 - 20.11.2023 22:18
Zaten yetkililer detaylı incelerse bu arkadaşın çok kez dolandırmadan banlandığını görür. Arkadaş meslek edinmiş bunu dolandırıyor sonra banlanıyor hop yeniden dolandırıyor Mezarcı ismini zaten bir çok yetkili birli hatta yetkiliyi bırak dolandırılan oyuncular bile bilir. Arkadaş banlanıp aynı sistemle yeniden hesap açıp dolandırıyor herkesi.

#7 - 20.11.2023 22:19
Arkadaş daha neyin savunmasını yapıyor anlamadım çok kez dolandırıcılık yapıp hesap açtı hatta şuan bile banlansa yeni hesap açıp dolandıracağını söylüyor. Benide ortak etmeye davet ediyor.

#8 - 20.11.2023 22:22
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=148145.msg1069341#msg1069341 Bakın mesela bu da örnek bir şikayet yine aynı arkadaş başka hesabından dolandırarak para aklamış ve sonucunda banlanmış.

#9 - 20.11.2023 22:24
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=145225.msg1025884#msg1025884 Hani araştırdıkça başka şikayetlerle karşılaşıyorum yine arkadaş başka hesabından bir dolandırma daha yapmış ve yine banlanmış.