Konu: Paull_Marquez Aaron Moretti Francisco Moretti PowerGaming  (Okunma sayısı 101 defa)

#0 - 19.11.2023 00:01

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Paull_Marquez Aaron Moretti Francisco Moretti

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Capone Ricardo, Haytham Darcy, Daemon Cain

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A ss

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:14. Agresif Rol Kuralları

Sunucudaki illegal rolün dinamiğini oluşturan agresif rollerin taraflara şans tanıması ve oyun düzenini sağlaması adına belirli kural ve düzenlemeler getirilmiştir. Agresif roller aşağıdaki kategorilerde tanımlanmıştır.

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.

14.2. Soygun: Soygun eylemi sunucuda herhangi bir mekandan eşya çalınma durumudur. Ev ve işyerleri soygun sistemiyle soyulabilmektedir. Bunun haricinde anlaşmalı olarak mülkler için soygun gerçekleştirilebilir. Sisteme veya Valachi'ye ait mekanlar soyulamaz. Soygun sisteminin kendisi zamana karşı olduğu için ev içerisinde eşyaları alırken rol yapmak zorunlu değildir ancak soygun öncesi ve sonrasında (soyulacak mekanı arama, polisten kaçma veya saklanma gibi kısımlar) mutlaka rol yapılmalıdır.

14.3. Gasp: Gasp eylemi sunucuda bir karakterin diğer karakterden güç kullanarak parasını almasıdır. Sunucuda gasp sistemi bulunmaktadır ve gasp rolleri sistemin el verdiği noktalarda gerçekleşmelidir. Gasp sisteminden gelen kazanç harici herhangi bir para, eşya ya da mülk talep edilemez ve gasp bölgesine dışarıdan karakter getirilerek eylem gerçekleştirilemez.

14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
Örnekler
- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)
- Ruhsatlı bir kumarhane içerisinde borçlanmak veya kaybettiği parayı ödemeyi reddetmek
- Taksiye binip taksimetre ücretini ödememek
- Hastanede tedavi olup tedavi parasını ödememek
- Özel avukat tutup avukatın parasını vermemek
- Araca modifikasyon ekletip tamirciye parasını ödememek
- Taksitle bir mülk edinip daha sonra parasını ödememek (Mülkler için yapılan dolandırıcılıklar tamamen yasaktır. Mal varlığı silinmesi, yasaklama gibi ağır yaptırımlar uygulanabilir.)
- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahıslar bir kaç gün önce öğlen saatlerinde arabamın fiyatını sormaya geldiler, aracım modifiyeli Uranüs sistem fiyatı 60.000 ve tam modifiyeliydi. Şahıslar teklif olarak 40.000 verdi, reddetiğimde kavga çıktı iki kişi saldırdılar brawl yapıldı olay kapandı. Bir kaç saat sonra birliğimin bölgesinde rol yaptıktan sonra sokağa çıktığımda arabamın modifiyeleri sökülmüş, şahıslar aracım başında bekliyerek beni kışkırtmaya çalıştılar. Olayın ardından beni gördükleri yerde arabayla ezdiler, saldırdılar. Bugün arabamı yeniden modifiye ettirip kapıya koydum, aynı şekilde birlik binamda rol yaparken dışarı çıktığımda arabanın tüm modifiyeleri sökülmüş, pembeye boyanmış vaziyette buldum. Şahıslar arabanın başında bekliyordu ve "Satılık mı?", "Tam benlik." tarzı bağırarak yine beni kışkırttılar. Olayı pmden sorduğumuzda ise çocuk kandırır gibi "Arabayı öyle gördük, başında bekledik." gibi cevaplar verdiler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: N/A

Arabanın eski hali:
https://hizliresim.com/ebbbc6t

İkinci söküşte yapılan kışkırtmalar:
https://hizliresim.com/2aijith

Pmden yapılmaya çalışılan kandırmaca ve arabanın şuan ki hali:
https://hizliresim.com/vby92cb

İlk söküşte pmden yapılan yalanlama:
https://hizliresim.com/49fioj2

Şahıslar modifiyeyi söktükten sonra arabanın başında beklerken.
https://hizliresim.com/rwoy8dy

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 19.11.2023 08:55
Biz sadece arkadaş ile husumetliyiz, senin araban ile bir işimiz yok.
Eğer senin arabanın modifiyesini kaldırdığımıza dair bir kanıtın varsa lütfen at bizde çok merak ediyoruz.

#2 - 19.11.2023 10:34
olayla alakam ne onu bilmiyorum şuan

#3 - 19.11.2023 14:51
Olay sslerle net olarak kanıtlayabileceğimiz bir olay değil, modifiyeli arabamın başından ayrılıyorum 10-20 dakika sonra geldiğimde modifiyesi sökülmüş, başında siz beklerken buluyorum. Ardından araba hakkında satılık mı, tam benlik gibi kışkırtıcı sözler söyleyip kaçılıyor.

#4 - 19.11.2023 17:19
Baştanda dediğim gibi olayla alakam yok, arkadaşın araba ilede. Log varsa bakılsın efendim.

#5 - 26.11.2023 12:29
Modifiyenin kim tarafından söküldüğüne dair net bir kanıt bulunmuyor ancak tekrarının yaşanması durumunda şikayeti açan kişiler şüpheli konuma geçecek ve buna göre işlem yapacağız. Şikayet şu anlık yetersiz kanıt nedeniyle kapatıldı.