Konu: [13.11.2023 - Jan Jishkarvilli] Retarted RP, Car DM  (Okunma sayısı 240 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.11.2023 12:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:    Jan_Jishkarvilli @Jadekk13

Olaya dahil olan şahit karakter adı:Owen_Neufeld

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13/11/2023 15:25

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşım Owen motorla kaza yapmıştı, yardıma gittiğim sırada zaten gereksiz ve boş küfürler etmeye başlamıştı rolde.
Yanına gidip arkadaşımın durumuna baktığımızda arkadaşım özür dilerken "Tipine mermi sıktığım. Binme o zaman motora." dedi, bizde ne dediğini sorguladığımızda. İkimizi tehdit edip saçma sapan küfürler etmeye başladı, araca giderken karşılık verince de emote vs. hiçbir şey vermeden silah çekip olduğumuz tarafa doğrulttu. Araca binip üzerimden geçti. Her şeyden önce, illegal oluşumdaki R19 gibi yüksek ve saygın bir rütbeye sahip bir adamın böyle bir rol sergilemesini doğru bulmuyorum. Gerekli işlemler yapılsın.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/owjfny

Ek açıklamalar(varsa): Gerekli işlemler yapılsın, arkadaşın rütbesine ve saygınlığına uygun rol yapmasını tavsiye ederim. İyi günler, iyi roller.

#1 - 14.11.2023 13:41
İyi forumlar , sevgili arkadaşlar. Retarted RP kavramı biraz ağır kaçmış her neyse. Kendi birliğinin üyelerinin davranışlarının bilmeden ne üzücü ki burada gelip farklı yollarla şikayet açıyorlar bunun dışında senin adına konuşuyorum şuan roldede iki taraf birbirine karşı agresif tutum sergilemiş zaten , yatıştırıcı bir şey yok. Videonun tamamını atarsan eğer madem videodasın, arkadaşını kasıtlı şekilde bilerek ve isteyerek nasıl çarptığını görebilirsin. Ki öncesinde dört kez /atamir'ledim aracı. Olaya şahit olan birlik üyeminde orada olduğu şans bence olayı yakından gördü @C3EDRİK. Burada kasıtlı çarpıldığı için herkes sinirlenir bana PM atıp'ta düzeltebilirdin veya öncesi hakkında bilgi sahibi olurdun.Silah konusu çok ayrı mesele onuda baz almışsın ss aldım orada alırken çıktı ve düzelltim. Böyle şeylere gerek yok. Admin insiyatifinde burada belirtiyorum bu tarz bir rolde rol seviyemi kontrol edeceğim , tekrarlanmayacaktır.Kaza rolü ayrı bilerek 190 derece dönüp araca çarpıp kaza rolü yapmak çok ayrı.
« Son Düzenleme: 14.11.2023 17:43 Jadekk13 »

#2 - 14.11.2023 14:12
Creed oluşumunun ve üyelerinin bu konu ile herhangi bir alakası yok, buradan atıfta bulunma dostum. Eğer rollerine ve davranışlarına atıfta bulunulacaksa bir birliğin, o birlik Creed değil. Ayrıca videoda göreceğiniz üzere biz hiçbir şekilde agresif tutum sergilemiyoruz, kaza yaptığın anda küfürlere başlıyorsun. Arkadaşımın yanına gelip durumuna baktıktan sonra da ilk sen laf atıyorsun sonrasında atışma başlıyor. Aracı 4 kere tamir etmen kimseye trafikte silah doğrultabileceğin anlamına gelmez dostum, eğer silahı ss yaparken yanlışlıkla aldıysan bana da yanlışlıkla mı çarptın?

#3 - 14.11.2023 15:06
İyi forumlar , şikayette olaya şahit olduğum için yazıyorum. Motorlu kişi kışkırtıcı ve bilerek isteyerek çarptığını söyleyebilirim. Creed gelmeden önceki olaylarda mevcut zaten.Bence şikayet biraz bahanelerle süslenmiş.Her zaman her role insiyatif ve sakin yaklaşırsak ne anlamı kalır ki sinirlenmekte haklı. İyi forumlar.

#4 - 14.11.2023 16:08
Öncelikle şu Creed birliğiyle olayın bağlantısını son kez açıklamak istiyorum: Creed birliğinde 1-2 haftadır bulunuyorum ve Worker statüstünde sürekli meslek yaparak başladım. Siz Creed ekibiyle tartışma yaşadığınızda ben kimseyle role bile girmemiştim hatta şehirde halen adam akıllı Creed lerden olduğumu bilen insan yok. Eğer buna rağmen rolünüzü benim Creed de olduğumu bilerek yaptığınızı söylüyorsanız -ki söylüyorsunuz- açıkça Metagaming yapıp rolünüzü şekillendirdiğinizi açıkça belirtiyorsunuz. Bu durumda ikinizin ayriyeten Metagaming ihlalinden de sorumlu olduğunuzu söyleyebiliriz.

#5 - 14.11.2023 16:30
Öncelikle şu Creed birliğiyle olayın bağlantısını son kez açıklamak istiyorum: Creed birliğinde 1-2 haftadır bulunuyorum ve Worker statüstünde sürekli meslek yaparak başladım. Siz Creed ekibiyle tartışma yaşadığınızda ben kimseyle role bile girmemiştim hatta şehirde halen adam akıllı Creed lerden olduğumu bilen insan yok. Eğer buna rağmen rolünüzü benim Creed de olduğumu bilerek yaptığınızı söylüyorsanız -ki söylüyorsunuz- açıkça Metagaming yapıp rolünüzü şekillendirdiğinizi açıkça belirtiyorsunuz. Bu durumda ikinizin ayriyeten Metagaming ihlalinden de sorumlu olduğunuzu söyleyebiliriz.

Dostum sen konuyu anlamadın :) neyse sonuçlanabilir. Senle konuşmak sırf polemik sebebi uğraşmaya değmez.

#6 - 14.11.2023 22:45
Eğer haklı olduğunu düşünüyorsan bana elle tutulur bir savunma sun güzel kardeşim. Değmez falan deyip geçiştireceğine cevap verme daha iyi senin için. En azından kendini ifade etme çabasına girmezsin. Sanırım sana verdiğim öğüt/tavsiye artık kendin için nasıl adlandırıyorsan, çok işe yaramadı. Bugün saat 5-6 sıralarında: Arkadaşın ile hooda geliyorsun ve yerimi biliyormuşsun gibi tavırlar sergiliyorsun. Sonrasında da arkadaşım araştırdı buldu falan diyorsun. Sırf trafikte yaşanan bir küfür olayı için R19 rütbesine sahip bir karakterinle oluşumumun R20 sine beni şikayet etmeni saymıyorum bile. Daha yeni sana burada Metagaming için ithamda bulundum, beni yeniden doğruladın. Değmez ama değil mi dostum?  :D

https://cdn.discordapp.com/attachments/1173667990986821652/1174002747335516341/image.png?ex=65660242&is=65538d42&hm=adcea6a26280acb55b71e1da21924b60a1c3a830986dd3fb9288c6ea7b0b2e8d&

#7 - 16.11.2023 00:22
Eğer haklı olduğunu düşünüyorsan bana elle tutulur bir savunma sun güzel kardeşim. Değmez falan deyip geçiştireceğine cevap verme daha iyi senin için. En azından kendini ifade etme çabasına girmezsin. Sanırım sana verdiğim öğüt/tavsiye artık kendin için nasıl adlandırıyorsan, çok işe yaramadı. Bugün saat 5-6 sıralarında: Arkadaşın ile hooda geliyorsun ve yerimi biliyormuşsun gibi tavırlar sergiliyorsun. Sonrasında da arkadaşım araştırdı buldu falan diyorsun. Sırf trafikte yaşanan bir küfür olayı için R19 rütbesine sahip bir karakterinle oluşumumun R20 sine beni şikayet etmeni saymıyorum bile. Daha yeni sana burada Metagaming için ithamda bulundum, beni yeniden doğruladın. Değmez ama değil mi dostum?  :D

https://cdn.discordapp.com/attachments/1173667990986821652/1174002747335516341/image.png?ex=65660242&is=65538d42&hm=adcea6a26280acb55b71e1da21924b60a1c3a830986dd3fb9288c6ea7b0b2e8d&

Meta felan yok , sonuçlanabilir.

#8 - 18.11.2023 15:50
Trafik kazası rolünden sonra agresif rollere girmeyin, hatalı da olsa silah çekmeyin. Tekrarında ağır bir yaptırım alacaksınız. @Jadekk13