Konu: [06.11.2023] DM, Troll  (Okunma sayısı 227 defa)

#0 - 06.11.2023 21:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Victor_Beschastnykh @FlowenTx ,Henry Zacher @Hogell

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jackson kirbi

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.11.2023 / 20:38

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatching
Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.
GBİ
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)     (Mekanımız vice sahilinde, GYM ile aynı hizada uwu bar.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler mekanıma geliyor, emri vaki konuşarak rol yapıyorlar. "Şımarmayın" diyorum. Ardından verdiğim viski şişesini, tabureleri vs fırlatıyorlar etrafa. Hiç bir şey yapmıyorum, sadece dışarı çıkıp arkadaşıma haber veriyorum, arkadaşım kapıyı dışarıdan kilitleyip polisleri arıyor. Kişiler içeride bizi dövüyor. Geliyorum, kapıda polisler var durumu anlatıyorum iki kişi dayak yediğimiz halde adamları salıyorlar. Kişi polisler gidince mekana bir anda geri girip bir anda yine dövüyor, hiç bir rol yine yok.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin troll ve DM amaçlı karakter açtıkları ve sunucuda gereksiz agresif rol ile agresif tavır takındıkları ortada. Kişiler hakkında daha önce açılmış benzer şikayetler mevcut. Kişiler yine rolsüz bir şekilde gidip sudan sebeplerden olay çıkarıyorlar. a
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=151228.0

[/div]

#1 - 06.11.2023 21:27
Kişilerin içeri gitişini gördüm o  o sıra kapıdan çıkarken emri vaki konuştuklarını duydum karakterm olayın çıkıcağını anladığı için dışarıya çıkıp kapıyı dışardan kitleyip polislere ihbar etti fakat gelen polis arkadaşlar arkadaşları nedense bıraktı sonra akabinde tekrar gelip yine içerde çalışan arkadaşı tekrar dövdü bu tarz muhabbetler mekanda çok oluyo ve bu durum nekadar role döksekte olmuyor herseferinde artarak geliyo lütfen ilgilenirseniz sevinirim

#2 - 06.11.2023 21:53
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 07.11.2023 09:36
Sekiz dokuz gibi savunma yapacağım.

#4 - 07.11.2023 17:23
Ben sadece tabureyi tekmeliyorum arkadaşlar saldırdığı için saldırdım benim bir olayım yok fazla burada karakterimin yaşı büyük çocuk gibi azarlanınca sert bir tepki gösterebilir.

#5 - 07.11.2023 20:21
Sadece şunu söylemek istiyorum fazlada daha fazla bişey yazmak istemiyorum şuanda herhangibi bir mekana girdiğinizde bana bira ver işin ne temizle tarzı cümleler kullandığınızda o mekandaki güvenlikler dışarı  alıp gereken işlemi yapabilir bunu realistik olarak baka bilirsiniz düşünmeniz yeterli gerekn herşey ss lerde mevcut teşekkür ederim sözü admine bırakıyorum.

#6 - 07.11.2023 21:50
Kısa özet geçeceğim olayı:

Arkadaşım ile beraber UwU adlı işyerinde rol yapmaya gittik ardından barmen'e bira ver dedik gayet normal herkes tatlı dilli olacak diye bir kural yok neyse arkadaşlar biz bira isteyince şımarmayın diye atarlanmaya başladılar ardından arkadaşın kendi attığı ssde'de belli oluyor çilek yiyerek can doldurdular bende hakaret ettikleri için içkimi yere döktüm ve arkadaşımla gidelim diye bir rol çevirdim ama tam giderken Delgado adlı arkadaş saldırdı bende emote vererek Brawl rolünü başlattım yani biz gelip durduk yere salça olup brawl atmaya başlamadık zaten gidecektik arkadaşın çilek yemesinden brawl çıkacağını anlamak zor değildi ve öyle oldu tabi siz brawl rolünde dayak yediğiniz için hemen şikayete başvurmuşsunuz ama bunun ooc durumla alakası yok bizim kavga rolümüzden sonra polsiler geldi arkadaşım tutuklandı yani her şey rol dahilinde oldu ooc bir durum yok.

attığım görüntüde gözüküyor arkadaş dayak yemesine rağmen bana hakaret etmeye devam ediyor ve bende polisler gittikten sonra arkadaşı rol yaparak dövüyorum.

#7 - 07.11.2023 23:18
Selamlar, biraz komik açıklama olmuş. Saldırdığıma dair kanıt beklemem iyi olur, çileği mekan içerisinde değil mekan dışında arkadaşımın yanındayken yedim. Yani zaten bunu görmediniz. Ha diyelim bunu gördün, ic ye dökemezsin. Saldırdı kelimesi biraz komik olmuş, saldırdığıma dair gerekli kanıtı sunarsanız çok sevinirim, adminlerede kolaylık olur. Attığım sslere bakılırsa emir vererek konuşuyorsunuz gibi kelimeler ile gayet tatlı bir dil ile konuşuyoruz, şımarmayın diyorum ve içkinizi servis ediyorum. Şımarmayın deme sebebim içki ver diyerek emir etmen değil, karakterlerinizin hem rica etmeyip, hem ben emote atmaya çalışırken rolümü yapmaya çalışırken "Hadi hızlı ol. Versene" gibi emir kipleri ile rolünüze devam etmeniz. Tabi herkes tatlı dilli olmamalı dediğiniz gibi, karakterim Leoda tatlı dilli bir çar değil, zaten barmende değil. Mekanda yeterince barmen olmadığı için arkadaşlarıma yardım ediyorum, üzerine birde emir kipi ile konuşulunca benim karakterimde pek tatlı dilli olmayarak açık sözlü davranıyor ve şımarmayın diyor. Ardından kişiler agresif bir tutum sergileyerek, işin bu dğeil mi? Temizle o zaman vs demeye başlıyor. Koşarak dışarı çıkıyorum, dışarıdaki arkadaşımı "Mekan sahibini" bilgilendiyorum, olay çıkaracağınıız anlamam pek zor olmadığı için olay çıkacağını söylüyorum. Zaten yaralıyım, hastahaneye gidip tedavi olmamışım sistemsel olarak çünkü önceki gün polisler beni vurup jaile atmış, zaten jaile girene kadar illa rolü dönmüştür diyerek rol çevirme gereği duymuyorum ve karakterimi sistemsel tedavi ettirmiyorum. Denemek için çileğimi yiyorum fakat hala sistemsel yaralı gözüküyorum. İçeri giriyorum, kişilere doğru gidip karakterimi çeviriyorum ve gittiklerini görüyorum, hiç role girmeden desk'e yürürken saldırma emotesini görüyorum söylediğinize göre ben saldırmışım tabi  :) . Arkadaşlar bir ithamda bulunurken lütfen yeterli kanıt ile gelin, emoteyi ilk atan sizsiniz, ss'e bakınca görüyorum ki ikinizde full canlısınız nasıl vurduysam hit bile yememişsiniz :D iyi saldırmışım baya hasar yemiş olmalısınız.

#8 - 07.11.2023 23:47
Ha, birde eklemeyi unutmuşum açıklama olarak. Biri birine saldırırsa, savunma tarafında olan kişi hem emote atıp, hem hasardan kaçamaz. Emote atarken rahat bir üç dört yumruk yemen gerekir. Bu da ne kadar dayanıklılığın olursa olsun illa o can barının etkilenmesine sebep olur. Can barın düşmediğine ve sözde yumruk yerken emote atabildiğine göre ortada bir saldırı söz konusu değil. Gerisi adminlerin işi.

#9 - 08.11.2023 09:59
Dostum canım 150küsür bu yüzden can barında düşme yok.

Ben nereden bileceğim? mekanın sahibi veya ortağı olduğunu ben sana hızlı ol diye yazdım sende agresif yaklaştın ardından çıkarken küfür ettin ve yumruk attın diye brawl başladı.