Konu: Charley_Keyston - Finnley_McCauley - Peter_Balla 03.11.2023  (Okunma sayısı 230 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 03.11.2023 01:11

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Charley_Keyston @cssbcq - Finnley_McCauley @Shitfit - Peter_Ballas @zoomdarkness
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Margaret_Watherson @Angelinez

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.11.2023 - 00.30 suları

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

9.2. Tamamen Yasaklı Roller: Aşağıda rollere taraflar karşılıklı izin verse dahi sunucuda yapılmasına kesinlikle izin verilmemektedir.
- Yamyamlık
- Vahşilik (hayvanlara saldırmak, işkence etmek, vb.)
- Nekrofili
- Pedofili
- Zoofili
- Taciz, Tecavüz

Cinsel içerikli veya bağlantılı roller oyuncular arasında gerçekleştirilmemelidir. Buna karşıdaki karakterin cinsel bölgelerine bakma hareketleri, kendi vücut organlarını kaşıma gibi hareketlerin müstehcen bir şekilde belirtilmesi de dahildir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birlik hood'una bahsi geçen karakterlerle gelip retarted rp yaparak sözlü taciz rolü gerçekleştirdiler. Anlık ve tek seferlik bir şey değil, çevrede dolaşıp bunu tekrarlıyorlar. Rol ortamını tamamen baltaladılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 03.11.2023 01:30
Finnley McCauley olarak yazıyorum. Aster karakteri ile Jefferson üzerinde bir agresiflik yaşamıştık. Burada yaşanan olayı görünce de bakmaya geldim. Hâli hazırda bir tartışma olduğunu görünce dahil oldum. Ne bir yumruk atmışım, ne de başka bir ihlal yapmışım. İyi forumlar. :sampanya:

#2 - 03.11.2023 01:33
Öncelikle yetkililer tüm SS'leri inceleyerek en doğru karar vereceğini düşünüyorum. Bu üç kişilik gurup bugün açılan birlik Hood'umuza gelerek il-legal yasağını çiğneyerek hem il-legal hemde Retarted RP yaparak rahatsız edici bir şekilde bir kaç kez Hood etrafında tekrar tekrar bu rolleri gerçekleştirdiler.

Gerekli ss kanıtları.

#3 - 03.11.2023 01:36
Finnley McCauley olarak yazıyorum. Aster karakteri ile Jefferson üzerinde bir agresiflik yaşamıştık. Burada yaşanan olayı görünce de bakmaya geldim. Hâli hazırda bir tartışma olduğunu görünce dahil oldum. Ne bir yumruk atmışım, ne de başka bir ihlal yapmışım. İyi forumlar. :sampanya:
Bahsedilen kısım; https://cdn.discordapp.com/attachments/1169689973717479575/1169765899063005225/image.png?ex=65569863&is=65442363&hm=91ccf00e68e334d5781c9514e345d42a0510c2d15496484052045904e4cede8c&

Charley Keyston olarak yazıyorum. Aynı şekilde, kimseye vurma gibi bir durumum olmadı. Finnley geliş sebebimizi de söylemiş, olayın arka planında geçen bir gerginlik vardı, orada şiddeti arttı. Karşılıklı olarak taraflar laf atıştı, sadece bu.  :sampanya:

#4 - 03.11.2023 01:43

Değilmi (9.2 yasaklı roller) kurallarını okuduysanız orada bazı kurallar mevcut ve sslerde rolleriniz mevcut.

#5 - 03.11.2023 02:40
Şikayeti açan taraf olarak daha fazlası eklenmeyecek, her şey açık.

#6 - 03.11.2023 14:33
Bu kadına elimi uzattım elimi itti boş yere düşürmedim, ben rolün gidişatına göre hareket ettim.  Çevrede dolaşıp bunu tekrarlıyorlar demesi ise ortada bir ihlal çıkmayacağını bilip algı yaratma çabasıdır. Kişiler ile normal rolümüzü sergiledik, ilk hafta agresif rollerinin yasak olduğunu söylediler b bölerek ama ona rağmen agresif rol sergilemeye çalıştılar. Sürekli bir küfür, eli itmeceler. Açıkçası anlamadık. Asıl işlemi onların görmesi taraftarıyız. Sunucuda rol yapan oyuncular üzerinden algı yaratmaya çalışıyorlar.

#7 - 03.11.2023 14:35
Sadece elimi uzattım diye bir agresif rol sergilenecekse burada işlem görmesi gereken taraf kesinlikle karşı taraftır. Bu saçma rollerinden ceza almaları talebimdir...

#8 - 04.11.2023 11:09
Bu kadına elimi uzattım elimi itti boş yere düşürmedim, ben rolün gidişatına göre hareket ettim.  Çevrede dolaşıp bunu tekrarlıyorlar demesi ise ortada bir ihlal çıkmayacağını bilip algı yaratma çabasıdır. Kişiler ile normal rolümüzü sergiledik, ilk hafta agresif rollerinin yasak olduğunu söylediler b bölerek ama ona rağmen agresif rol sergilemeye çalıştılar. Sürekli bir küfür, eli itmeceler. Açıkçası anlamadık. Asıl işlemi onların görmesi taraftarıyız. Sunucuda rol yapan oyuncular üzerinden algı yaratmaya çalışıyorlar.

yasaklı roller yaparken de hiç kurallara göz atmayan bir birlik üyeleri olarak hem taciz edici kelimelerle hemde Retardet rp yapıyorsunuz bir emoteyi insan üç kere sergilerse karakterim haklı olarak elini itme emotesi vermeli  hem illegal rol hem taciz rolü gerçekleştiriyorsunuz izinsiz bir şekilde. kimse kimsenin rol zevkini gelip dağıtmaz. iyi forumlar dilerim tarafımızdan ek bir açıklama yapılmayacaktır karar adminlere kalmış.

#9 - 04.11.2023 15:03
Yapılan rolün brawl kısmında sorun yok ancak sataşma/karşılıklı atışma kısmı biraz abartılmış görünüyor. Bu hususta üç karakteri de uyarıyorum, benzer rollerin devamında ağır bir yaptırım alacaksınız. @cssbcq @zoomdarkness @Shitfit