Konu: [17.10.2023 01:18] İhlaller silsilesi.  (Okunma sayısı 236 defa)

#0 - 17.10.2023 02:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kenneth Hailmann @ogunnx

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jackson Kirby

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.10.2023 01:18

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Power Gaming
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Sürekli Roleplay;
 Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

Refuse RP

Aktif rolde quit

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle karakter geçen hafta evimize izinsiz girdi ve kendisi ile küfürleşip dövdük, Hapise girdik ve karakterlerimiz üzerlerindeki malları kendisi yüzünden yakalattı, Hapishanede karakterlerimizin sevgilileri hakkında onları taciz edeceğim gibi ithamlarda bulundu, kendisini hapishane içerisinde sürekli gelip sözlü ve fiziksel saldırdı ve her seferinde yere düşürdük. En az 3 kere bayılıp, kalkıp geri bayıldı fakat bu sorunu rol içerisinde benim karakterim istemesede olayı yaşayan diğer arkadaşım tarafından konuşarak çözüldü. Kişi çevremizdeki kişilere karşı gün içerisinde agresif rollerine devam ederek "Buraya park etmek için para vermelisin." Gibi rollere girdi. Kendisi geçtiğimiz gün gelip olaydan bağımsız, olayı yaşamayan karakterlerden özür diliyor. Bugün barımıza geliyor ve kendisine olayı yaşadığı kişilerden özür dileme fırsatı sunuyoruz, fakat daha önce yaşadığımız olaylardan dolayı agresif tavır alıyoruz. Karakterim ile olur ki olayı çözmez, ters giderse diye kapıyı kilitleyip dışarıdan silahımı alarak kapıya geliyorum. Kapıya geldiğimde üstümde silah olduğu için inmiyorum ve kapıda gördüğüm adama emote ile anahtarı fırlatıyorum. Kendisi içeriden çıkıyor tabi ki içeride polislere ihbar vermiş bulunuyor. Polisleri görünce uzaklaşıyorum ve uzaktan kendisini izliyorum. Polis arkadaşlarımı yarım saat sorguya çekiyor, bir arkadaşım katanasını ve ectasylerini polise kaptırıyor. Bende Kenneth'in evinin önünde yani barımın altındaki Skate park içerisinde bekliyorum, bir yandan arkadaşımdan sms ile bilgi alıyorum, Kennethin bölgede olduğunu öğreniyorum. Arkadaşım eve uyumaya giderken Kenneth'in onu takip ettiğini görerek aracımdan shotgun ile inerek ateşlemeye başlıyorum. Olay anlık geliştiği için ekran kaydı açamıyorum, çok alanım olmadığı içinde başından sonuna kadar açık bırakmak istemiyorum. Kenneth'i apartmanın içerisinde vuruyorum ve koşarak kaçıyorum, ben geri gelene kadar kendisi role uymayarak kahkaha emoteleri ve küfür hakaret ediyor, ssler ekte mevcut. Geldiğimde evime girip üstümü değişip ellerimi yıkıyorum, çıkıyorum ve Kenneth yaralı rolüne devam etmeden ayağa kalkmış şekilde küfürler etmeye devam ediyor, vurulduğunu söylüyorum ve /b üzerinden ooc çıkıyor ve "DM'ini role yansıtma, şikayet açacağım." diyor. Kendisine rolümü yapacağımı bir sorunu varsa şikayet açabileceğini söylüyorum. Sonuç olarak sürekli roleplay kuralında da belirtildiği gibi rolde bir hata görüyorsa rolünü yaparken /rapor atıp role devam etmeli. Ve ya rol bitiminde şikayet oluşturmalı, bu süreçte rolünü yapmalı. Kendisi bunları yazdıktan sonra quit atıyor ve refuse rp ihlali uyguluyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin gerekli cezayı almasını ve CK hakkının verilmesini istiyorum.

« Son Düzenleme: 17.10.2023 02:05 keremzzrss »

#1 - 17.10.2023 02:48
Arkadaşla gerçekleştirdiğim devamlı bi rol yok ve CK izni istiyor şaka mı var mı böyle bir şey?
Kendisi rolsüz gelip shotgun ile sıktı, soruma cevap bile vermedi diğer ss'leri almamış. Bu arkadaş kendi kendine ss'lerini almış kabul etmiyorum.

#2 - 17.10.2023 03:14
Selamlar, elinizde ss varsa belirtebilirsiniz. Hapishane rolü, evimize girme rolü, az önceki seni vurduğumuz rol (vurduğum sahne harici) hepsinin ekran kayıtları elimde mevcut. Kimseyi rolsüz şekilde vurmadım, mekanımıza geldin rahatsızlık verdin. Evimize izinsiz girdin saçma bir bahane ile kıvırmaya çalıştın ve karakterlerimiz bu rolün yüzünden zarar etti, yetmedi Anthony vittali ile görüştük ve gerekli rolü yaparak olayı kapatmaya çalıştık, devam ettin ve barımızda çalışan karakterlerimizin yakın arkadaşlarını gördüğün etkinliklerde "şaka" altında rahatsız ettin, denk geldik bugün mekanımızda çok normal bir dil ile konuşmaya çalıştık ve özür dilemeni istedik. Yetmedi kalktın polisi çağırdın ve yine karakterinin polis çağırması yüzünden maddi zarar ettik benim açımdan bugüne kadar senin karakterini ard arda darp bile etmeden her şeyi konuşarak çözmeye çalışarak olayı stopladık zaten, ben bu raddeden sonra silah gücümü kullanmamın benim açımdan bir dm olduğunu sanmıyorum. Sonuç olarak benim karakterim bir sokak serserisi değil ki seninle oturup sabah akşam yumruk yumruğa bir birimizi pataklayalım, elinde bir silah gücü var ve bu gücü son raddeye kadar kullanmadı. CK izni isteme sebebim ise yaptığın ihlaller ve rollerden ötürü, Fear rp ihlalinin sonucu zaten CK iznidir. Ve seni silah ile vurmamıza rağmen fear uygulamayarak (role bile girmeyerek) küfürlerine devam ediyorsun.
« Son Düzenleme: 17.10.2023 03:19 keremzzrss »

#3 - 17.10.2023 03:17
artı olarak @asil the great arkadaşımda da rolde dostlarımızı rahatsız edip "şaka" adı altında sinirlendirmeye, tilt etmeye çalıştığının ssleri mevcut, bizden ne ssi istiyorsan belirtebilirsin senin ile girdiğimiz her rolün ssleri elimizde mevcut. Hapishane rolünde yaptığın RK ihlallerine şikayet açmaya üşendim bile, muhtemelen hapishanedeki hatalarınıda bu listeye dahil etseydim muhtemelen listen kabarık olurdu. Ayın 11inden beri senin ile her gün yaşanan agresif rolümüz var ve burada aktif rolümüz olmadığını belirtiyorsun. Alttada ayın 11inden beri bize karşı agrasif rol sergilediğine dair kanıt bir ss atıyorum.
https://cdn.discordapp.com/attachments/1161808837767069736/1163633491280396359/Ekran_goruntusu_2023-10-17_032329.png?ex=65404923&is=652dd423&hm=2f37f15ea8d5cba58e53aa8bb9c06297e36d742016617d6c989c8299a5e79876&

Sözlü tartışma yeri değil burası, lütfen savunmanı yaparsan daha hızlı bir sonuç alırız.
« Son Düzenleme: 17.10.2023 03:25 keremzzrss »

#4 - 17.10.2023 03:32
Selam, öncelikle arkadaşın hiç bir şey yaşanmadı, kendi kendinize SS'ler alıyorsunuz gibi cümleler kurması beni bir hayli üzdü. Bu arkadaşla neredeyse 1 haftadır süren aktif rollerimiz var. Kendisi sürekli özür diliyor ve dalga geçer gibi bizlere bulaşmaya devam ediyor. Bunu okuyan yetkiliye söylüyorum, son raddemize kadar silah benzeri öldürücü bir şey kullanmadık ama arkadaş dalga geçercesine sürekli dayak yemesine rağmen sataşmaya devam edince başka çaremiz kalmadı. Dediğim gibi, 1 haftadır bizimle uğraşıyor. CK izni verilmezse, bu karakter o kadar dayak yiyip silahla vurulmasına rağmen tekrar bize bulaşacak sonra özür dileyecek sonra tekrar bulaşacak. CK izni verilmeli mi diye düşünüyorsanız eğer evet verilmeli çünkü burada bir olay, zaman süreci var. Bir kere, iki kere yapılan bir şey değil. 1 haftalık bir süreçte, karakterlerimize farklı farklı sataşmalarda bulunmuştur. Şimdi, aşağıya bırakacağım ekran görüntülerinde zaman çizelgesine, tarihe bakabilirsiniz. Kendisi rollere uymuyor, saçma bir şekilde park ücreti istiyor ve sonra aracımı çizmekle tehdit ediyor, silahla vuruluyor, role uymayacağını belirtiyor, bu sunucunun oyuncu standartlarına bile uymuyor zaten. Daha bugün polisi arayıp bizi tutuklattı ortada bir şey yokken, tilt etmek için sonra vurulunca neden vuruldum diye serzenişte bulunuyor. Kenneth karakteri bizim karakterlerimizin IC rol süreci için bir tehdit, ortadan kaldırılması gerekiyor. Kendisini defalarca dövsekte, silahla vursakta kişinin karakteri akıllanmıyor ve bizimle uğraşmaya devam ediyor, bu bir kere iki kere olan bir şey değil ondan dolayı CK istiyoruz. Ekstra bir şey söylemeyeceğim, ekteki görsellere bakabilirsiniz.

Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 18.10.2023 19:40 asil the great »

#5 - 19.10.2023 00:01
Syd Floyd isimli arkadaşla sadece 1 kere role girdim dalga geçiyor olmalı, 2 arkadaş anlaşmalı sallıyorlar :D

#6 - 19.10.2023 00:17
Selamlar, burası sözlü tartışma yeri değil dostum. Buraya kanıtlı şekilde gelebilirsen güzel olur, Syd ile daha önce barda da rollerin oldu, daha doğrusu bardayken yanımızda gördün. Üstüne kalkarak biizmle sorun yaşadıktan bir kaç gün içerisinde belki bir, belki iki gün içinde Syd ile ssteki rolleri çevirdin. Yaptığın ihlalleri ben zaten sslerim ile kanıtlıyorum, senin şu an yapman gereken savunmanı gerekli kanıtlar ile ileterek haksızsam haksız olduğumu ve ya senin söyleyişin ile "Salladığımı" kanıtlaman. Arkadaş savunmasını yapmıyorsada ilettiğim kanıtları adminlerin inceleyip gerekli işlemi yapmasını rica ediyorum, şikayeti açalı üç gün oldu neredeyse.

#7 - 19.10.2023 15:25
Kişiye olaylar kapsamında herhangi bir ceza vermiyorum, IC halledebilmeniz adına Jackson ve Leo karakterlerine CK izni verilmiştir.

@ogunnx yeni karakter açtığınızda da bu tip davranışlara devam ederseniz trolling kapsamında cezalandırılacaksınız, yüksek ihtimalle forumunuz da yasaklanacak, lütfen daha anlaşılır bir rol planı oluşturun, iyi günler.