Konu: 11.10.2023 adam_baresi dupree_glockie | gbı, agresif, yetersiz rol bilgisi  (Okunma sayısı 316 defa)

#0 - 11.10.2023 20:15

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: adam baresi @Eswiper dupree_glockie @enesavage
Olaya dahil olan şahit karakter adı: vice cafedeki herkes

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
-

11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: richard_tortorella piazza karakteri ile konuşmaya çalışıyor. iki arkadaş ise arkasına geçip senin onunla konuşma taşağın yok, ayrıl diyor. richard, piazzayla konusmaya devam ederken yaptıkları rol belli. /b den güvenli bölge kurallarına uymama söylememe rağmen *konuşma  lan* gibi bir dönüş alıyoruz. devamındaysa güvenli bölgede tehditler, küfürler devam ediyor. bundan dolayı dmde dönerse şaşmam
 vice cafede özellikle onaylı birlik olan piazza birliğinden gördüklerimiz bunlar. rol bilgileri gözden geçirilmeli  :D

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: richard ilk sste piazzayla konusurken rahatsızlık verdiği için özür diliyor, diğer arkadaşların rp bilgisi kendisini gösteriyor.

bu kısımda ise ne yaparsak yapalım, agresif rolden döndüremiyoruz

Ek açıklamalar(varsa):
mafya rollerinizi dışarıda yapabilirsiniz. ki o da bu şekilde değil, her şeyin bir adabı var. rol bilgilerinin gözden geçirilmesini, piazza birliğine gerekli açıklamaların yapılması yönetimden ricamdır. selametle.

#1 - 11.10.2023 20:22
Richard karakteri olarak şahitliğimi onaylıyorum. Bu iki arkadaş ben Piazza ile saygı içindeki diyalogumu sürdürdüğüm halde ssdekiler gibi arkamda dikilip Agresif RP'ye karışıp gereksiz tehtidlere başvuruyorlar. Michael karakterimiz /B'den nazik bir şekilde uyarmaya çalışınca SS'lerdeki gibi gereksiz bir tavır bizleri karşılıyor.

Gerekenin yapılmasını arz ederiz, Saygılarımla.

#2 - 11.10.2023 20:27
Savunmayı ben yapacağım, 24 saat içerisinde gelecek.

#3 - 12.10.2023 19:48
kendinizi çok akıllı sanıyorsunuz gençler yapmayın böyle ciddiyim kendinize edersiniz kendi rollerinizi paylaşmayıpta kesip biçtiğiniz ssleri şikayet olarak atıyorsunuz alt karakterle illegal yapman ayrı bi komik zaten bomboş bir rol olduğu için ss almadım keşke alsaydım gereken  savunmayı Piazza yapıcak hadi size iyi roller arkadaşlar ha bu arada olayın içinde bile yokum /b konuştuğun için öyle birşey yazdım dostum benim rol böldüğün için yetersiz kanıtlarla bize şikayet açma ciğer :)
« Son Düzenleme: 12.10.2023 19:52 enesavage »

#4 - 12.10.2023 19:54
kendinizi çok akıllı sanıyorsunuz gençler yapmayın böyle ciddiyim kendinize edersiniz kendi rollerinizi paylaşmayıpta kesip biçtiğiniz ssleri şikayet olarak atıyorsunuz alt karakterle illegal yapman ayrı bi komik zaten bomboş bir rol olduğu için ss almadım keşke alsaydım gereken  savunmayı Piazza yapıcak hadi size iyi roller arkadaşlar :)
Kendimi çok akıllı sanıyorum emre. alt karakterimle guest harici illegal yaptığıma da denk gelemezsin. vice cafede nasıl illegal rol yapabilirim zaten orası ayrı. toxic veya ters yanıt atmadan, savunmanızı yapabilirsiniz.
Ss konusunda, varsa tüm chatlogunu atabilirsin
Herkes kendine ediyor, selametle   :)

#5 - 12.10.2023 20:19
Kişiler alt karakterleriyle gelip kasten "Vice Cafe'de" birliğimin r20'inin rolünü bölüp benim tepki vermemi bekledi, zaten tanıtımımıza birçok kışkırtıcı yorumlar yaptıkları gibi bunun bir OOC kine döndürdüklerine karşın şüpheliyim. Rolü izleyen admin olduğuna eminim. Zaten o sıra bir ihlal yapsaydım cezamı yerdim. Bunu da şuna dayanarak söylüyorum, arkadaşım b'den onu yazdığında anında kick yemişti.
Kendileri sütten çıkmış ak kaşık değil, sslerin chatlogunu kendilerine göre alıp şikayeti kendi hanenize çevirmeye çalışmayın, rica ediyorum.
Kendinizde bize karşın "alt karakterlenizle" küfürler saydırmışsınız.
Kavga ettiğin kişinin yanına gelip "Kahve içer misin?" diyip bunu pekiştirdin böyle bir tepkiye maruz kaldın. Rol bu şekilde oldu.
İlk /B bölen sensin rolü.
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamaları @Red Army Prime yapacaktır.
« Son Düzenleme: 12.10.2023 20:52 Eswiper »

#6 - 12.10.2023 20:35
Tanıtıma atılan kışkırtıcı yorumlar.. neymiş ne değilmiş bekliyorum. Sakallı skinle italyan rolü yapmayın dedim alındınız galiba italyan amerikan birlikler rol arkadaşlarımdır, ilk günden beri de onlarla rollüyorum
Chatloglarınızı atabilirsiniz arkadaşlar, madem bizde küfürler etmişiz görelim. Hemde küfürler saydırmışız.
R20, mafya karakteri insanlarla muhattap olmak istemiyorsa şehre inmez, insanlar ona saldırmayı bile deneyebilir. Biz iyi akşamlar bay piazza diye yaklaştık, rolünü bölmüş olduk 
İlk /b yi ben yazdım, sste de görülüyor zaten
/Do dan chatleşemeyeceğim için b den uyardım.
"konuşma  lan" yanıtını aldık, iyi forumlar

#7 - 12.10.2023 20:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: adam baresi @Eswiper dupree_glockie @enesavage
Olaya dahil olan şahit karakter adı: vice cafedeki herkes

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
-

11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: richard_tortorella piazza karakteri ile konuşmaya çalışıyor. iki arkadaş ise arkasına geçip senin onunla konuşma taşağın yok, ayrıl diyor. richard, piazzayla konusmaya devam ederken yaptıkları rol belli. /b den güvenli bölge kurallarına uymama söylememe rağmen *konuşma  lan* gibi bir dönüş alıyoruz. devamındaysa güvenli bölgede tehditler, küfürler devam ediyor. bundan dolayı dmde dönerse şaşmam
 vice cafede özellikle onaylı birlik olan piazza birliğinden gördüklerimiz bunlar. rol bilgileri gözden geçirilmeli  :D

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: richard ilk sste piazzayla konusurken rahatsızlık verdiği için özür diliyor, diğer arkadaşların rp bilgisi kendisini gösteriyor.

bu kısımda ise ne yaparsak yapalım, agresif rolden döndüremiyoruz

Ek açıklamalar(varsa):
mafya rollerinizi dışarıda yapabilirsiniz. ki o da bu şekilde değil, her şeyin bir adabı var. rol bilgilerinin gözden geçirilmesini, piazza birliğine gerekli açıklamaların yapılması yönetimden ricamdır. selametle.

Merhabalar, Piazza karakterimle altı birlik üyelerimle orada bulunuyorum. Legal rollerimize önem vermeye çalışıyoruz şu sıralar, rol sonrası dört birliğin dahil olduğu bir hotline daha yapacağız ve vaktimizin kısıtlı olduğu bir vakitte böyle bir olay yaşandı. Ben masamda birlik üyelerimle rol çevirirken tanımadığım bir adam gelip alt karakteriyle ''Bay Piazza, isminizi çok duydum tanışalım mı?" gibi birşey söylüyor. (Birlik üyelerimle rolümü hızlıca bitirebilmek için sohbet ediyorum fakat kendisi gereksiz yere rolü uzatıyor.) Rolümüzü hızlıca bitirip bölgeden ayrılacaktık, olay sırasında toxiclik yapan birisinin sslerini, FM kanalı üzerinden size ulaştırmıştım sizde hesabı incelemeye almıştınız. Onlardan birisi olabileceğini düşündüğüm ve rolün uzadığında kabak tadı vereceğimi anladığım için oradan kalkıp kendi hood bölgemize gitmek için harakete geçecektik @Eswiper in karakterine adamı adamı alıp dışarıya çıkartmasını söyledim. Rolü yapan şahıs benim R20 karakter olduğumu bildiği için bana karşı yaptığı rolde saygı kurallarını bozmadan yapıp, benim birliğimdeki outsider rütbesindeki birisini neden kışkırtmaya çalışıyor? Guest rol demiş, şahıs beni ooc olarak tanıyan birisi. Neden bana benim guest rolüm var, diyip güzel birşeyler ortaya koymaya çalışmak yerine gelip bu şekilde alt karakterlerinize, R20 ve R18 karakterlerinizle girip böyle bir rol girişiminde bulunuyorsunuz? Benim rolümü neden baltalamaya çalışıyorsunuz arkadaşlar? Ne yapalım Piazza karakteriyle Vice Cafe'ye gitmeyelim mi? Gidince direkt olarak gelip rollerim mi baltalanacak? Sadece şikayet açmak için yada insanların rol zevkini kaçırmak için neden bu tarz haraketler yapıyorsunuz? Oraya bilinçli bir şekilde gelindiği belli, bir guest rol yapılacaksa karşıdaki kişinin müsait olup olmadığı sorulabilir. Rolün olduğu sırada dört birlikle rol için hazırlıklar yapıyoruz. Herşeyi geçtim, konuyu inceleyen yetkililerin vaktini neden böyle boş konularla çalıyorsunuz? Yetersiz rol bilgisi ve GBI, şikayet açmak için şikayet açmayın arkadaşlar. Bunun üzerine ikili tartışma yada polemiğe girmek istemiyorum, şikayetin geçersiz bir şikayet olduğunu düşünüyorum.
Sonuçlanabilir.

#8 - 12.10.2023 21:01
Tanıtıma atılan kışkırtıcı yorumlar.. neymiş ne değilmiş bekliyorum. Sakallı skinle italyan rolü yapmayın dedim alındınız galiba italyan amerikan birlikler rol arkadaşlarımdır, ilk günden beri de onlarla rollüyorum
Chatloglarınızı atabilirsiniz arkadaşlar, madem bizde küfürler etmişiz görelim. Hemde küfürler saydırmışız.
R20, mafya karakteri insanlarla muhattap olmak istemiyorsa şehre inmez, insanlar ona saldırmayı bile deneyebilir. Biz iyi akşamlar bay piazza diye yaklaştık, rolünü bölmüş olduk 
İlk /b yi ben yazdım, sste de görülüyor zaten
/Do dan chatleşemeyeceğim için b den uyardım.
"konuşma  lan" yanıtını aldık, iyi forumlar
Polemiğe girmeye çalışmayalım sana burada burada ita ame ve klasik cosa nostra rolleri arasındaki farkları anlatmaya başlarsam buraya saatlerce yazı yazmam gerekir. Şikayet açtın ve açtığın şikayetle sınırlı kalsın yazdıkların, şu karalama kampanyanızı kendi içinizde yapın.
Sonuçlanabilir.

#9 - 12.10.2023 21:10
Senin rolünü baltaladığımız yok. Richie karakteri zatenki Piazza karakterine efendi bir yaklaşım ile yaklaşıyor ancak adamların ensemizde "şapkandan tutarız atarız, siktir gitsene v.b" gibi tehtid sözlerini ortaya atıyor. Sizin adamlarınızı biz neden kışkırtalım? adamlarınız size saygı çerçevesinde yaklaşan birilerinin ensesinde dikilip onu yaparım bunu yaparım gibi sözler mi söylüyor? Rolün ve Piazza'nın açısından "Dostum şuan meşgulüm" gibi itamlarda bulunarak uyarmak çok mu zor? Bu soruları size sorarken adamlarınıza insanların arkasından ana avrat küfür etmesini nasıl buluyorsunuz? Bu bir karalama kampanyası mı yoksa gerçekler mi?
(yanlışıkla bana pm atan arkadaş)