Konu: Birden fazla kişi / Non-RP , Refuse-RP , Fear - RP , DM  (Okunma sayısı 192 defa)

#0 - 28.09.2023 19:08

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Chris Montana @emir71  - Abraham_Armstrong @Kardeslerpide  - Morte_Machado @Mortee - Merlin_Machado @Mer3lly

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Christopher_Anderson @tigeer

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18:14  28.09.2023

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.
Örnekler
- Aktif bir rol esnasında rolü içeren tüm karakterleri saçma bir şekilde dürtmek, provoke edecek söylemlerde bulunmak.
- Karşınızdaki oyuncuyu bariz bir şekilde hataya sürükleyecek kadar baskı kurmak.
-Sürtüşme yaşadığınız karakterlere IC kanallar üzerinden; "ez, yat" gibi roleplay kavramına sığmayacak kelimeler kullanmak.

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:İlk olarak garajda aracına bakım yaptığım bir arkadaş ile küfürleştiler diye garaja kadar kovalayıp topluca saldırıyorlar.
Sonrasında kişilere hastane önünde denk geliyorum. Orada rol dışı sohbetleri IC chatten yazdıklarını farkediyorum.
Olaydan bir saat kadar sonra tekrar garaja geliyorlar, başka bir müşteriyle ilgilenirken araçtan inip yine bana ve arkadaşlarıma saldırmaya başlıyorlar.
Kişileri 2v5 yaparak yere düşürüyoruz. Ya kaçıp su içip çilek yiyip geri geliyorlar. Ya da yerden kalkıp tekrar saldırmaya başlıyorlar. Basit bir brawl rolü sonrası karakterimi sürükleyip dağa kaçırmaya çalışıyorlar. Arkadaşlar son derece düşük rol bilgisine sahipler ve fazlasıyla vaktimizi çalıp trollediler. Gerekenin yapılmasını rica ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Küfür edildi diye saldırıp DM yapmak, brawl esnasında su içerek can fullemek, yere düştükten sonra kalkıp tekrar ayaktaki rakiplere saldırmak, kavga rolü sonrası karşı tarafı dağa kaçırma rolü yapmak. Şikayetçi olduğum konulardır. Gereğinin yapılmasını önemle rica ederim.

#1 - 28.09.2023 19:26
Atılan kanıtlarda beni ilgilendiren bir şey yok, oyun bilgimize laf edilmiş, arkadaş çok biliyorsa, ooc bir şekilde rolü durdurup bizi pd'ye yakalatıp dayak yedik, mekanımızı bastılar, diye ağlanıyordu, karakter açarken sanırım 4. sorunun cevabını arkadaş sallamış. (Gerekli kanıtlar Merlly'nin açtığı şikayette vardır.)

#2 - 28.09.2023 19:52
Basit bir role girdik, kişiler brawl rolde yaralıya düşüp kalkıp tekrar saldırdı, çilek yiyerek kavga sırasında can doldurdu, işine gelince yumruk işine gelince neresinden çıkardığı belli olmayan sopayı alıp vurdular kendim metin2'de pvp atıyor gibi hissettim. Ayrıca düşürüp yat tarzı acemi oyuncu cümleleri kuruyorlar.

Agresif rol yapmıyoruz, işletme sahibi olarak kişileri huzursuzluk çıkardığı için iyi niyetle uyarıyorum;

Yat gibi saçma basit, kışkırtıcı cümleler yazıp adeta rol sunucusunu pvp metin2 usülüne çevirmişler;

« Son Düzenleme: 28.09.2023 19:56 tigeer »

#3 - 28.09.2023 19:55
attığım ssler şikayetten 10 dakika daha öncesi yani sürekli böyle davranıp vakit çalıyorlar

#4 - 28.09.2023 19:56
Atılan kanıtlarda beni ilgilendiren bir şey yok, oyun bilgimize laf edilmiş, arkadaş çok biliyorsa, ooc bir şekilde rolü durdurup bizi pd'ye yakalatıp dayak yedik, mekanımızı bastılar, diye ağlanıyordu, karakter açarken sanırım 4. sorunun cevabını arkadaş sallamış. (Gerekli kanıtlar Merlly'nin açtığı şikayette vardır.)

arkadaşımın ve benim eklediğim görüntülerde yaralıyken ayağa kalkıp tekrar kaçırma rolüne giriştiğin, brawl esnasında çilek yediğin ve kalkıp tekrar saldırdığın açıkca görülüyor. Bence bir laf konuşurken önce biraz düşünüp utanmalı insan.

#5 - 28.09.2023 20:10
Hakkımdaki sikayet ve ss lere iliskin savunma yapacağım, karakterim Merlin Machado: 5k kardayiz yazdigim sste ooc bir ortamdaydik daha sonrasinda ben Kevin karakterini gordugumde "ehm. bes bin kardayiz" olarak cümlemi değiştirdim. Ayrıca hood basmak vesaire olayı dönmüş arkadaş bize küfür edip buraya kaçtı peşinden koştuğumuzda ise birden vurmaya basladi bizde karsilik verdik. Ayriyettende ben kesinlikle brawl rolunde yiyecek yemedim buda dikkate alinsin. Dedigim gibi "5k kardayiz" ve DM unsurlu sikayet hakkinda karakterim Merlin Machado aleyhine yaptigim savunma bu kadar.

#6 - 28.09.2023 20:17
Ekleme: Atılan sste "5k" terimi gecmis olaydaki K, metrik sistemden gelir. Bu kısaltmalardaki K ile aynıdır: km (kilometer) kg (kilogram)

Yinede arkadas yanlis anlamasin ve oyunun akisi bozulmasin diye ben cümlemi "Ehm. Bes bin kardayız" olarak değiştirdim.

#7 - 28.09.2023 20:22
Dayak yiyip, ayağa kalkar kalmaz peşimizden, Onaylı Idlewood sokağına tek başına gelip, 4 kişiye tek başına kafa tutan oyuncular bize rol dersi diyor.

#8 - 28.09.2023 20:49
Hakkımdaki sikayet ve ss lere iliskin savunma yapacağım, karakterim Merlin Machado: 5k kardayiz yazdigim sste ooc bir ortamdaydik daha sonrasinda ben Kevin karakterini gordugumde "ehm. bes bin kardayiz" olarak cümlemi değiştirdim. Ayrıca hood basmak vesaire olayı dönmüş arkadaş bize küfür edip buraya kaçtı peşinden koştuğumuzda ise birden vurmaya basladi bizde karsilik verdik. Ayriyettende ben kesinlikle brawl rolunde yiyecek yemedim buda dikkate alinsin. Dedigim gibi "5k kardayiz" ve DM unsurlu sikayet hakkinda karakterim Merlin Machado aleyhine yaptigim savunma bu kadar.

Madem sürekli roleplay kuralı var, ben sizin saçma rolünüze dayanamayarak /b'den rolü bölüp daha fazla bu role devam etmek istemediğimi söylediğimde bana iftiralar atarak şikayet açıyorsunuz. O zaman "biz orada ooc ortamdaydık" demeyeceksin kardeşim. Ben orada olayım ya da olmayayım yazmayacaksın o yazıyı.

#9 - 28.09.2023 20:51
Dayak yiyip, ayağa kalkar kalmaz peşimizden, Onaylı Idlewood sokağına tek başına gelip, 4 kişiye tek başına kafa tutan oyuncular bize rol dersi diyor.

Tek başına size kafa tutan adamın oyundaki kas seviyesi sizi dörde katlıyor. dört tane zargana karakterle gelip "çilek yiye yiye" yerden kalkıp tekrar saldırarak rol yaptığınızı sanıyorsanız..  ::) Öğrenmeniz gereken çooook şey var.