Konu: Lazar_Clark ihlalleri.  (Okunma sayısı 315 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.09.2023 01:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Lazar_Clark ( @Danqer )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Video'da ve rolde olan bütün BANDİT'S kadrosu

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Altta mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Powergaming, NONRP

Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır. - 3.1. Sistemlerin rol ile desteklenmesi

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Viking birliği ile savaş halindeyiz, arkadaş birlikten q atmış ancak savaş zamanı bize sıktığına ve birlikte bulunduğuna dair kanıt var. Öncelikle Fear ihlali yapıyor bundan dolayı Lazar_Clark karakterinin CK iznini istiyoruz, aktif bir admin olmadığı için rolü specletemedik. Bunun ardından elleri bağlı olan karakter bir kişiyi bıçaklayarak ortamdan kaçıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:                              
 Bağlı olduğuna dair bir kanıt
2.11'den itibaren başlıyor karşıda olan adamı dövüp kaçmak, elleri bağlı bir şekilde.
fear rp kapsamında;

Ek açıklamalar(varsa): Yapılan ihlaller sonucunda Lazar_Clark karakterinin FM onayı ile CK iznini istiyoruz, arkadaş zaten Viking MC birliğinden /q atmış DM için girdiği çok bariz. Caydırıcı bir ceza alırsa sevinirim.

#1 - 09.09.2023 02:51
Şahitliğimi onaylıyorum. Ayrıca kişi bunları RK'lı bir şekilde yapıyor.

#2 - 09.09.2023 03:20
Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 09.09.2023 11:11
Öncelikle iyi forumlar.

Fear Rp ihlali yaptığımı belirtmişsiniz. Beni uzun zaman orda tuttunuz zaten bırakmalıydınız siz rolü yapmaktansa bira, cerez alıp rolü blokladınız. Ardından /do üzerinden gecici yara izni istediniz + vermeme rağmen yapmayıp rolü uzattınız.  Beni sorgulamaya başladınız tamam onda sorun yok karakterimin bilmediği şeyleri ısrarla sormaya devam edince karakter istemsizce size karşı baş kaldıra bilir. Bunu rolde sizin karşılığınız ile susuturacaksınız. Olaydan sonra benim yanıma sadece 1 kişiyi bıraktılar silahsız ve kesici bir aleti olmadan karşımda duruyordu bende İC rolsel olarak rolümü yaptım ve olay yerinden kaçmak zorunda kaldım. OOC işlerimin oldugunu işilere belirttim ama bunlar rolü yapmak yerine savaşa gittiler.

Söyliyeceklerim bu kadar, savaşa gidip diğer insanları bırakıp benim rolünü blokladıkları için böyle bir durum sergiledim.

#4 - 09.09.2023 11:30
Öncelikle iyi forumlar.

Fear Rp ihlali yaptığımı belirtmişsiniz. Beni uzun zaman orda tuttunuz zaten bırakmalıydınız siz rolü yapmaktansa bira, cerez alıp rolü blokladınız. Ardından /do üzerinden gecici yara izni istediniz + vermeme rağmen yapmayıp rolü uzattınız.  Beni sorgulamaya başladınız tamam onda sorun yok karakterimin bilmediği şeyleri ısrarla sormaya devam edince karakter istemsizce size karşı baş kaldıra bilir. Bunu rolde sizin karşılığınız ile susuturacaksınız. Olaydan sonra benim yanıma sadece 1 kişiyi bıraktılar silahsız ve kesici bir aleti olmadan karşımda duruyordu bende İC rolsel olarak rolümü yaptım ve olay yerinden kaçmak zorunda kaldım. OOC işlerimin oldugunu işilere belirttim ama bunlar rolü yapmak yerine savaşa gittiler.

Söyliyeceklerim bu kadar, savaşa gidip diğer insanları bırakıp benim rolünü blokladıkları için böyle bir durum sergiledim.
Gerisi admin kararı, ahbabımsın

#5 - 09.09.2023 11:35
Son kez birlikten neden ayrıldığımı söyliyim.
Birlikten ayrılma amacım Arina karakteri tek başına hood basacak kadar güçlü bize gerek yok  sanırım ondan dolayı çıktım tek başına devam eder diye.

#6 - 09.09.2023 12:30
Eklemek istediğim bazı şeyler daha var;
Öncelikle savaşta yapılabilecek bazı rollerden birini uyguluyoruz. Seni orada esir aldık fakat sen abuk subuk hareketler yaparak yok karakterim bunu yapabilir, kafası bozuldu vs. sallıyorsun. Öyle bir şey yok vurulmuşsun, esir olarak seni almışız. Belki sorulara cevap vermeyebilrisin ama kahkaha atmak ya da kalkıp adam dövmek gibi şeyleri yapamazsın. Kaçtım diyorsun birde, elin kolun bağlı orada en fazla 2 saat esir rolü yapman gerekir. Savaş kurallarında bu var, 2 saat seni tutabiliriz   
 (bknz; Kaçırılma veya esir alma rolleri maksimum 2 saat sürebilir. 2 saatin sonunda rol gidişatı ayarlanıp, oyuncu herhangi bir bölgeye bırakılmalıdır.)
. İster bira içeriz ister gideriz, başında bekleyen bir kaç kişi var mı var. Fear yapman gerekirdi ama üstün rol bilgini kullanarak feragat ettin galiba.

Reterted RP ve powergaming yapıyorsun, görüldüğü gibi /do dan sorulan soruya kendin + veriyorsun yani kendinde onaylıyorsun elin kolun bağlı. Vurulmuş bir şekildesin birde. Elindeki bıçağı heralde sana Tanrı hediye olarak gönderdi.

Birlikten başka bir olay yüzünden çıktığını söylüyorsun ama senden başka birlikten çıkanlarda var. Sadece sen değilsin, sanki 3-4 kişi savaş için girip çıkıyor sonrasında da bir bahane bulup birlikten ayrılıyor. Bu bahane bilerek yapılmış gibi. Çünkü öncesinde Poschevo'da olduğunu biliyorum. En azından çıkan diğer oyunculardan bazıları NC atarak başka rollere devam ediyor. Ve karakterinin bir illegal yüzü var savaşta gözükmüşsün. Savaş bitene kadar birlikten ayrılsanda savaşta gözükürsün. Her şeyi sistemsel düşünüyorsunuz ama rolsel olarak böyle olmuyor.

#7 - 09.09.2023 12:42
Eklemek istediğim bazı şeyler daha var;
Öncelikle savaşta yapılabilecek bazı rollerden birini uyguluyoruz. Seni orada esir aldık fakat sen abuk subuk hareketler yaparak yok karakterim bunu yapabilir, kafası bozuldu vs. sallıyorsun. Öyle bir şey yok vurulmuşsun, esir olarak seni almışız. Belki sorulara cevap vermeyebilrisin ama kahkaha atmak ya da kalkıp adam dövmek gibi şeyleri yapamazsın. Kaçtım diyorsun birde, elin kolun bağlı orada en fazla 2 saat esir rolü yapman gerekir. Savaş kurallarında bu var, 2 saat seni tutabiliriz   
 (bknz; Kaçırılma veya esir alma rolleri maksimum 2 saat sürebilir. 2 saatin sonunda rol gidişatı ayarlanıp, oyuncu herhangi bir bölgeye bırakılmalıdır.)
. İster bira içeriz ister gideriz, başında bekleyen bir kaç kişi var mı var. Fear yapman gerekirdi ama üstün rol bilgini kullanarak feragat ettin galiba.

Reterted RP ve powergaming yapıyorsun, görüldüğü gibi /do dan sorulan soruya kendin + veriyorsun yani kendinde onaylıyorsun elin kolun bağlı. Vurulmuş bir şekildesin birde. Elindeki bıçağı heralde sana Tanrı hediye olarak gönderdi.

Birlikten başka bir olay yüzünden çıktığını söylüyorsun ama senden başka birlikten çıkanlarda var. Sadece sen değilsin, sanki 3-4 kişi savaş için girip çıkıyor sonrasında da bir bahane bulup birlikten ayrılıyor. Bu bahane bilerek yapılmış gibi. Çünkü öncesinde Poschevo'da olduğunu biliyorum. En azından çıkan diğer oyunculardan bazıları NC atarak başka rollere devam ediyor. Ve karakterinin bir illegal yüzü var savaşta gözükmüşsün. Savaş bitene kadar birlikten ayrılsanda savaşta gözükürsün. Her şeyi sistemsel düşünüyorsunuz ama rolsel olarak böyle olmuyor.
Poschevo birliğinden ayrılalı çok oluyor. Bıçağı tanrı değil rolsel olarak üstümde vurduğun adamın üstünü aramıyorsun bişey yapmıyorsun. /do ile telefon cebinde yazıyorum ve direk emote atarak telefonumu aluıyorsun ilah mısın? Anlamadım..

#8 - 09.09.2023 13:13
Şahitliğimi onaylıyorum.

#9 - 10.09.2023 04:55
Öncelikle iyi forumlar.

Rolün başında seni vurup oraya getiren kişi ben olduğum için ekleme gereksiniminde bulundum. Öncelikle güzel dostum, elin ve kolun bağlıyken bıçağa nasıl ulaşıp ellerindeki bağı kesme emotesi vermeden ayaklarındaki bağı kesip saldırıyorsun? Düşündürücü. Ekstra olarak sistemsel olarak RKlısın silahla vuruldun, kural ihlallerine RK'da ekleniyor doğal olarak. 8 saat rklısın herhangi bir saldırı rolü gerçekleştiremezsin, işin komik yanı yaralı halde bağlanmışken bu yaptığın ramboculuk. Seni 2 saat tutma hakkına sahibiz, son 30 dakikaya girilmişken böyle bir rol yapman doğru değil. O son 30 dakikayı da beklersin, iki saate tamamlandığında hâlâ salmıyorlar mı? Ya rapor atar admin beklersin ya da bunu karşı tarafında ki oyuncuya pm üzerinden bildirir, salmaya devam etmezse q atarsın. (Esir alma süresinden fazla tutarsa rahatsız edici role giriyor, bir insanı zorla bilgisayar başında tutmak zorunda değil hiç kimse) Sen bunların hiçbirini yapmayıp, üstelik esir süren bitmemişken sistemsel üzerinde olup olmadığı belli olmayan bir bıçakla bu role kalkışıyorsun. Garip, sonuçlanabilir.