Konu: Aaron Lloyd- Marcelinho Souza GBI  (Okunma sayısı 130 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.08.2023 23:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Aaron Lloyd @MaryoOmer - Marcelinho Souza @Vigo

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19:15-19:28 arası

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
11.Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba öncelikle kolay gelsin hepinize, bu iki arkadaşla bizim husumetimiz bu şikayet tarihinden 1 saat öncesine kadar dayanıyor rol yaptığımız barda gelip kızların üstüne kendilerini itiyorlar(taciz) gelip bana laf atıyorlar durduk yere vesaire vesaire son olay dada sağlam bir kanıtım olunca şikayet açmak istedim alışveriş merkezi bölgesi güvenli bir bölge ve bu bölgede yumruk atıyorlar/laf atıp argo davranıyorlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
https://i.hizliresim.com/bkyrxr1.png
https://i.hizliresim.com/9zbsfiv.png
https://i.hizliresim.com/pej0i2r.png (bu sste yumruk attığı emote var)

Ek açıklamalar(varsa): Henüz karakter yeni ve 1 level olunca bir şey yapamayacağımı sandılar.

#1 - 28.08.2023 01:10
Öncelikle merhabalar, herkese iyi günler.
En başta öncelikle şikayeti doğru bulmuyorum, GBİ alanda şahısa karşı aşırı bir illegal rol sergilenmedi. Yani ufak bir tokatla kimse ölmez veya yaralanmaz diye düşünüyorum, taciz konusuna gelecek olursak. Rol yaptığımız kız karakterin kullanıcılarına sorulabilir, herhangi bir taciz söz konusu değil. Normal rol yaptık. Adamla laf dalaşına girmeyi, bir illegal rol olarak değerlendirmiyorum. Örneğin iki arkadaş Vice Mall önünde birbirine şakasına vursa (ikisi arkadaşlar ve çok hafif vuruyorlar, enseye vurmak vs.) bu durum illegal bir rol olarak mı değerlendirilecek? Ayrıca arkdaşımızın karakterinin 1 level olması onu küçüğe almamız anlamına gelmiyor. Herkese iyi günler diliyorum, savunmam bu kadar.

#2 - 28.08.2023 01:35
Sizi ic olarak tanımıyorum ilk defa gördüğün kişiyle el hareketleriyle şakalaşmazsın kızlara bildiğiniz taciz ediyordunuz üstüne iter aralarına dalar gibi emotelerle non rp  taraftarı oldunuz gbi de illegal rol sergilediniz ( bana yaptığınız şeyler illegal şeyler ) size kuralı attım kuralı iyice okuyun yaptığınız şeylerin hepsi attığım sslerde bulunmakta savunma için teşekkürler.

#3 - 28.08.2023 10:51
Öncelikle ben taciz rolüne dair bir ss veya kanıt görmüyorum, rol yaptığımız kız karakterlerin kullanıcılarına da bunun sorulabileceğini belirtiyorum. Ayrıca karakterler İC olarak yalnızca barda role girdiler, bu doğru. Ama bu sana atıyorum birinin kıl olamaması anlamına gelmez. Yani belli ki seni görmüş, bir yerden tanıyor. Sana kıl olmuş, gıcık olmuş. Uğraşıyor falan. Bu da Non-Rp değildir. Konuyu bu kadar uzatışınıza gelecek olursak, ben bunu sadece biz jail yiyelim ki gönlünüz rahatlasın diye yaptığınızı düşünüyorum. Kısaca İC dönen rolden dolayı bize OOC kinleniyorsunuz, bunu doğru bulmuyorum. Sizlere iyi günler ve iyi roller diliyorum. Konunun daha fazla uzatılmaması konusunda sizden ricada bulunuyorum.

#4 - 28.08.2023 15:32
Alıntı
Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.
Kuralın belirttiğim kısmında açıkça yazıyor, karşı tarafı kışkırtacak rollere giremezsiniz.
Aaron Lloyd zaten yumruk atarak direkt Güvenli Bölge kuralına aykırı davranmış, Marcelinho Souza ise bahsettiğim detay doğrultusunda kural ihlalinde bulunmuş. İki karakter de Güvenli Bölge İhlali kapsamında ceza alacak.