Konu: Preyana Prostant DM OOC NEZAKET.  (Okunma sayısı 95 defa)

#0 - 26.08.2023 23:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Preyana Prostant @Umutcan!

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Darla Diana @murat37

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26/06/2023 20:31

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Dm Ortak Nezaket.

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler bize merhaba diyor, cevap vermeden gidiyoruz İdlewood onaylı hood bölgesine geliyoruz arkadaşlarımız ile konuşurken adamlar gelip, bir anda bize sıkıyor sonrada pm atıyor neymiş yanlış sıkmışım böyle bir olaymı var?
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Ek açıklamalar(varsa): Ağır cezalandırılmasını istiyorum.

#1 - 26.08.2023 23:59
Rolde sık dediler, sıktım. Daha sonra bir yanlışlık olduğunu söylediler ve arkadaşa bunu belirttim fakat o sadece bir tane yazımı koymuş.

Daha sonra bana böyle bir tepki verdi;

Sinirlerime hakim olamadığım için arkadaşa öyle yazmışımdır. Tamamen yanlışlık oldu, kendisine de belirttim fakat beni anlamadı. Yönetici insiyatifine bırakıyorum.

#2 - 27.08.2023 00:50
Rolde sık dediler, sıktım. Daha sonra bir yanlışlık olduğunu söylediler ve arkadaşa bunu belirttim fakat o sadece bir tane yazımı koymuş.

Daha sonra bana böyle bir tepki verdi;

Sinirlerime hakim olamadığım için arkadaşa öyle yazmışımdır. Tamamen yanlışlık oldu, kendisine de belirttim fakat beni anlamadı. Yönetici insiyatifine bırakıyorum.
Her önüne gelene birisi sık dediğinde sıkmak zorundamısın sen?  :D İyi forumlar.

#3 - 27.08.2023 00:55
Her önüne gelene sık değil aslında. Sen olayı tersinden anlayıp algı yapıyorsun. Ciddi bir olay vardı, olayda senin karakterin olduğu sanılmış. Bana da vur dediler vurdum, daha sonra bir yanlışlık olduğunu söylediler. Ardından pm yoluyla sana ulaştım, özür diledim, bir sorunun var mı dedim. Ama sen iyi niyetli olmak yerine böyle bir tavır aldın. Ne diyebilirim ki? Vice online açılıyor, sunucuda 150 kişi oynuyoruz, buna rağmen zevk bırakmıyorsunuz hala.

#4 - 27.08.2023 01:27
Olayın başındaki pozitif tutumunuza istinaden şikayeti uyarıyla kapatıyorum. Sinirlerinize hakim olmayı deneyebilirsiniz, aynı durumun tekrarında ceza alacaksınız.
Ekleme: DM iddiası doğrultusunda ise verilen emir uygulanmış, yine de rolde tutulabilirdi. Emri veren kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 27.08.2023 01:29 ozmeninho »