Emote İhlali, NON-RP, PG, FEAR RP, REFUSE RP, RETARD RP, İC/OOC
Selam, beni ilgilendiren kısımlar sanırım "emote ihlali" ve "İC/OOC" (IC/OOC dediğinizin mixing olduğunu varsayıyorum) ve "retard rp" kısmı olduğu için onları cevaplayacağım.
Öncelikle rollerin başlangıcını her ne kadar dahil olan arkadaşlar ve VCPA eğitmeni arkadaşların bir kısmı bilse de belirtmek isterim ki, karakterinle birçok kişi IC olarak sorun yaşıyordu. Pek tabii ki karakterimin arkadaşlarıyla yahut doğrudan karakterimle yaşadığın sorunlar neticesinde iki tarafın hatası olduğunu kendi adıma kabul ederekten işler maalesef ki bu raddeye geldi ve ekran görüntülerindeki roller yaşandı. Ben şahsen VCPA gibi güvenli bölge olduğunu düşündüğüm bir ortamda (en yasa dışı rol içeriye kaçak yollardan sigara sokmak vs. kaldı ki şikayetinde sen de "Akademi alanına illegal madde sokamaz" yazarak güvenli bir bölge olduğunu kabul etmişsin) bana bu yaptığın rollerin gerçekten abartılı ve güvenli bölge sınırları içerisinde yapılamayacak roller olduğunu düşünüyorum. Zaten olaydan 1 saat önce de emin değilim fakat Ray Keegan karakteri olsa gerek, senin IC şikayetinden sonra tüm karakterleri toplayıp başta ben olmak üzere güzel bir azarladı, "Gustavo Moran ve Vincent Marjanovic, aranızda sorun istemiyorum, yarın gün boyu birlikte geçireceksiniz günü" tarzından bir şey söyledi. Elbette ki bunun üzerine roller durulmayınca, en son bu raddeye gelince açık konuşayım, karşılık vermek istemedim. Çünkü gereğinden agresif ve hem IC hem OOC olarak rahatsız edici bir rol sergiledin bana göre. Ben de bunu sineye çektim, olayın uzamasını istemedim, çünkü maalesef hem IC hem de OOC olarak uzlaşmacı davranmadın (karakterinin yakın arkadaşı rolünü üstlenen Kenneth karakteriyle de yeri geldi sorun yaşadık fakat IC olarak herhangi bir şey yaşanmadı aramızda, hatta ekran görüntülerinde de seni sakinleştirmeye çalışıyor en başlarda) işbu tavırların neticesinde ben de uzatmamak adına sürekli alttan aldım, çünkü haklı olduğumun bilincindeydim ve ben de agresif bir rol yapsaydım bana kalırsa hem IC hem de OOC bir ihlal olacaktı, yani burada bana kalırsa bir ihlal yok.
Diğer konuya gelecek olursak, küfürlü emotenin yasak olduğunu bilmiyorum, kurallarda da okuduğumu hatırlamıyorum. Fakat kurallarda şöyle bir şey yazıyor "Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)" benim emotem bu kısma girmiyor, çünkü seni OOC olarak tahrik edecek, doğrudan karakterini hedef alan bir durum mevcut değil. Sadece karakterimin son derece umursamaz olduğunu göstermek için "umursamamak" yerine argoda onun bir tık daha ilerisi olarak söylenen "siklememek" tabirini kullandım.
OOC olarak haksız olduğumu düşündüğüm tek konu ise PM attığın zaman, sana cevap vermem. Gecenin bir vaktinde IC olarak zaten yapacağını yapmışsın, yetmedi OOC olarak üzerime oynayıp kışkırtmaya çalıştığını düşünüyorum, bana yakışan orada sana cevap vermeyip PM kapat komutunu kullanmak olurdu. Fakat hak vereceksindir ki, bence yaptığın hareketler gerçekten sabır taşırıcı noktaya gelmişti (evet, OOC olarakta o noktaya gelmişti, gerçekten rahatsız ediciydi) buna rağmen herhangi bir kırıcı ya da rencide edici bir cevap vermeyerekten sadece karakterinize nasıl hitap ediyorsam o şekilde hitap ederekten (bu konuda alındıysanız yanlış anlaşılma olmuş) konuyu kapatmak istedim, kaldı ki bir PM daha alınca sizin tarafınızdan, uzamamasının mantıklı olduğuna karar verip /pmkapat komutunu kullandım.
Zaten tüm bu olaylar yaşanırken artık birisinin bu maalesef ki mantık çerçevesinde ilerlemeyen (olayda bulunan tüm karakterler için belirtiyorum bunu, şahsınıza özgü değil) rollere dur demesi gerekmekteydi. Gecenin o saatinde
@handolenn isimli yetkiliye PM attım ve durumu bildirdim, yardımcı olmasını rica ettim, daha sonrasında zaten gecenin o vaktinde sanırım
@hopeless ile birlikte olaya dahil oldu.
Son bir not: "Zaten ben istifa ediyorum, tek başıma gitmeyeceğim." dedin IC olarak, fakat bunu OOC'ye dökeceğini hiç tahmin edememişim, benim hatam olmuş orası da.