Konu: Deathmatching, Brawl kural ihlali.  (Okunma sayısı 157 defa)

#0 - 03.08.2023 17:37

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Unverganglich   @chaos no equivalent @Michale @monst3r

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Sarffd

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.08.2023

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

4.2. İletişim: Vice Roleplay tarafından belirlenmiş IC kanallar (Forumdaki IC bölümler, Vice Social, vb.) haricindeki tüm Discord, TeamSpeak, Skype vb. iletişim kanallarında IC iletişim yapılamaz. Birlikler için söylentiler/sokak dedikoduları türü kanallar olaylar bittikten sonra bölgede yapılan rolleri düzenlemek için kullanılabilir. Bunların içeriği oyun içi anlık iletişim aracı gibi kullanılmamalıdır. İzin alınmamış tüm eylemler metagaming olarak değerlendirilir.

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.

- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.

5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek

- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, bir kişi meslek yaparken ben (Frank Langford) yanlışlıkla kişiye çarptım ve istemsizce olduğunu ve üzgün olduğumu söyledim fakat olay daha da ilerledi bir süre sonra kişiler durmamızı istedi ve araçtan inmemizi istedi, dedikleri gibi yaptık ve indik aramızda rol yapıyorduk ve kişiler sadece kışkırtma hareketleri ve bizi küfür etmeye sürükleyen hareketler yapıyorlardı ve öyle de oldu, her neyse. Kişilerle aramızda bir süre agresif rol yapıldı ve o esnada birden iki kişi koşup önümüzü kapattı, konuşmadı ve hiçbir şey de yapmadan haberleştiler, başka bir yerden konuştuklarına dair şüphemiz var, bu da dikkate alınmalı. Karakterime en son alttan alamayacağı bir şey yaptı ve benim karakterim de kişiye saldırdı, karakterimin arkadaşı Cajop Milner'de buna dahildi ve o da diğer arkadaşına saldırdı fakat bu kişinin arkadaşları bize ateş açtı ve iki kuralı da ihlal etti, Brawl esnasında yumrukla karşılık vermek yerine silah çekip ateş açtı ve küfürleştiğimiz bir olay sonu hem de trafik kazasının sonucunda bize ateş açtı, bu bir ihlaldir ve Lorenzo Bonetti'de bu olaydan birkaç dakika önce arkadaşıma polat alemdar sahnelerini aratmayan PM'ler atmıştı, bunu da eklemek istedim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
[/youtube]
Spoiler: GösterGizle

Ve arkadaşımızın bizi çok korkutan PM'leri, bir daha bulaşmayı düşünmüyoruz. Sağ ol.

Ek açıklamalar(varsa): Bu kadar kurallardan habersiz ve alakasız kişilerin silahı olması şahsen bana çok saçma geliyor, bu seviyeye kadar geldim ve böyle bir alakasız saçma olayı ilk defa yaşıyorum. Oyun dışı iletişimlerini de azaltmalılar.

#1 - 03.08.2023 17:41
Anladığımız kadarıyla arkadaşlar bayağı belalı. Ufak trafik kazasında alttan almamıza rağmen 6 levellik can dostum Lorenzo Bonetti ise bana pm'den gerçekten korktuğum şeyler yazdı. Arkadaşlar herhalde zoom'dan görüntülü konuşup önemli kararlar alıyor (Arabaları kafes gibi dizmek gibi) konuşuyorlar, yaptıkları ihlaller zaten ortada her olaya artık silahla cevap vermek olmuyor  :garip:

#2 - 03.08.2023 18:09
Ben sana herhangi bir silah sıkmasında bulunmadım , defalarca kez motorunu önüme kırdın ve motordan düştüm,, sen bana saldırınca bende sana saldırdım fakat sana her hangi bir silah sıkmadım, beni neden bu şikayete eklediğini anlamış değilim.
« Son Düzenleme: 03.08.2023 18:11 monst3r »

#3 - 03.08.2023 18:17
Arkadaşlar sürekli millete çarpıp "pardon" diyor. Bunu bir yada iki kez yapmadı, her neyse konuya geçelim. Fazlasını yaptı.

Arkadaşlar iki kişi, Lorenzo arkadaşımızı sıkıştırıyor, bizde yardıma gittiğimizde herhangi bir şekilde Fear-RP uygulamıyor.

Brawl Kural ihlali? İlk saldıran taraf siz olduğunuz için silah çekme hakkımız var, ki arkadaşımı gözümün önünde döverseniz hiç kusura bakmayın fakat ateş etmek zorunda kalırım.

Deatmaching? Dostum arkadaşımı gözümün önünde dövüyorsunuz, size karşı ne yapabilirim? Sadece izleyeyim mi?

Arkadaşlar iki kişi olmasına rağmen, ısrarla Fear-RP yapmıyor. Karşısındaki kişiler (biz) silahlıyız, hepimizin belinde silah var.

Ss'te gayet net, arkadaşların ilk saldırdığı, bizim sonrasında ateş açtığımız gözükmekte.

Boş şikayet açmaktan vaz geçin, burası diğer oynadığınız troll sunuculara benzemez, boş şikayetler için admin yormaya gerek yok.

#4 - 03.08.2023 19:44
Sunucuda yaklaşık ikimizinde 3k saatimiz var, fear rp neden uygulayalım size yumruklar ile saldıracaktık sizi inceledik hepiniz sıskasınız. Buna güvenerek bu tavrı takındık. Belinde duran silahı ben göremiyorum ne yazık ki. Silah çek "siktirin gidin buradan de" zaten gideriz agam. Daha komutlarını bilmediğiniz sunucuda 3+1 kişilik tayfanızla her şeye silah çekip vuruyorsunuz, lütfen tavrına dikkat et böyle laflar hoş değil.

#5 - 04.08.2023 02:59
Sunucuda yaklaşık ikimizinde 3k saatimiz var, fear rp neden uygulayalım size yumruklar ile saldıracaktık sizi inceledik hepiniz sıskasınız. Buna güvenerek bu tavrı takındık. Belinde duran silahı ben göremiyorum ne yazık ki. Silah çek "siktirin gidin buradan de" zaten gideriz agam. Daha komutlarını bilmediğiniz sunucuda 3+1 kişilik tayfanızla her şeye silah çekip vuruyorsunuz, lütfen tavrına dikkat et böyle laflar hoş değil.

Seni ben zaten uyarıyorum silahımız var uzayın diye, savaştayız silahımız var uzayın diye uyarıyorum, sen bana saldırınca da arkadaşlarım sana sıkıyor benim Bahram Bijan adlı karakterin size attığı tek bir mermi bile yok.

#6 - 04.08.2023 14:35
Hocam brawl rolüne gireceğiz silahım var sıkarım size dediğinde öyle de denmez diyorum, ciddiye de almadım silahınızın olduğunu da düşünmedim. Zaten silahımız var diyen herkese böyle bir tavır alacaksak olmaz. Olaylar zaten başını sever demesi ile kopuyor. Son yazdığına diyeceğim bu kadar iyi oyunlar.

#7 - 04.08.2023 16:56
Hocam brawl rolüne gireceğiz silahım var sıkarım size dediğinde öyle de denmez diyorum, ciddiye de almadım silahınızın olduğunu da düşünmedim. Zaten silahımız var diyen herkese böyle bir tavır alacaksak olmaz. Olaylar zaten başını sever demesi ile kopuyor. Son yazdığına diyeceğim bu kadar iyi oyunlar.

Tamam da kardeşim ben sana sıkmadım beni neden şikayete ekledin ben sana ne saldırdım ne de sıktım.

#8 - 05.08.2023 15:29
Savunmalar yeterli görüldü.