Konu: Timon_Hausmann  (Okunma sayısı 236 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.07.2023 04:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Timon Hausmann @akashade

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: -

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
11. Güvenli Bölgeler

Sunucu içerisinde sistemsel olarak belirtilmiş alanlar (köşede Güvenli Bölge ibaresi olan) ve listelenmiş yerler güvenli bölge olarak tanımlanır. Bu bölgelerde karşılıklı anlaşılmış olsa bile hiçbir şekilde illegal rol gerçekleştirilemez, agresif rollere yönelik kışkırtıcı roller yapılamaz.

Bu kural yetkililer tarafından istisnai durumlar için esnetilebilir.

Sistemsel oyunda işaretli alanlar dışındaki güvenli bölgeler aşağıda verilmiştir:
- Tüm polis departmanları ve çevresindeki sokaklar (Kasabalardaki şerif departmanları, LVPD ve SFPD çevresi de dahil)
- Tüm hastaneler
- Tüm meslek noktaları (Idlewood Well Stacked Pizza kurye mesleği hariç)
- Tüm havalimanları
- Tüm haber ajansları
- Tüm bankalar
- Hapishaneler: Anlaşmalı dahi kavga başlatılamaz, gardiyanların rolsel varlığı göz önünde bulundurularak rol yapılmalıdır.
- Rodeo Park
- Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
- ViceMall
- Vice Üniversitesi ve çevresi
- Malibu Club
- Market Caddesi (tüm cadde güvenli bölge olarak belirlenmiştir)
- Vice Forum (Stadyum ve otopark bölgesi)
- Verdant Bluffs Gözlemevi ve buraya bağlı tüm yeşil alanlar
- Malibu Corporation
- Sunshine Autos
- Gentleman's Social Club
- Commerce Plaza
- CPT Vice ve Mermi Tüccarı bölgesi (sadece ortak noktalar, birliklerin kendi NPClerinin olduğu bölgeler dahil değildir. Yine de Silah NPCsinin varlığını bilerek bunun etrafında kamp kurmak metagame kapsamında değerlendirilir.)

Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Buradaki etkileşimden kasıt uzaktan görüp takibe alma değil doğrudan rol ile etkileşime girilmesidir. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

11.1. Güvenli Legal Rol Ortamları: Sunucunun bütününe hitap eden parti, düğün, gece kulübü açılışı, restaurant açılışı gibi kalabalık ortamları baltalayacak silahlı saldırı, brawl gibi roller bu rol alanlarında gerçekleşemez. Rolü gerçekleştirebilmek adına organizatör ve yönetimden izin alınması gerekmektedir. Polis tarafından ya da rakip illegal oluşum tarafından aranan karakterler bu tarz rollere sığınmak adına dahil olamaz.

11.2. Meslek Çalışanlarına Karşı Roller, Meslek Esnasında İllegal Rol: Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır. Aynı zamanda meslek yapan kişilere(Balık, Taksicilik, Trucker) herhangi bir illegal rol yapılamaz. Ancak karakter sistemsel mesleğe dahil olmasına rağmen meslekle alakalı bir şey yapmıyorsa bu kural ile korunmamaktadır. Örneğin taksici olarak işbaşında olup taksicilik yapmıyorsa güvenli bölgede olmadığı sürece illegal rol yapılabilir. Mesleğin olay anında yapılıp yapılmadığı konusunda kararı oyun yetkilisi verecektir. Meslek ile gelen sistem, araba vb. hiçbir araç amacı dışında kullanılamaz. Duraktan alınan taksi veya limandan alınan kamyon ile polisten kaçılamaz.

11.3. VCPD, Malibu Corporation, Vice Belediyesi ve Hastane üyelerine karşı roller: Bu oluşum üyelerine karşı yapılacak kaçırılma, rehin alma, CK ve benzeri roller için öncelikle oluşum yöneticileriyle konuşularak izin alınmalı. Roller bu çizgide gerçekleştirilmelidir. Harici olarak bu karakterlere bu roller kesinlikle yapılamaz.

14. Agresif Rol Kuralları

Sunucudaki illegal rolün dinamiğini oluşturan agresif rollerin taraflara şans tanıması ve oyun düzenini sağlaması adına belirli kural ve düzenlemeler getirilmiştir. Agresif roller aşağıdaki kategorilerde tanımlanmıştır.

14.1. Brawl: İki taraf arasında fiziksel silahlarla (yumruk, sopa, bıçak, vb.) gerçekleşen rollerdir. Anlaşmalı veya olağan bir şekilde gelişebilir.
- Anlaşmasız yapılan brawl için sunucu kurallarında belirtilen saldırı ve savunma kuralları geçerlidir. Yaralı süresi, saldırı için emote verme vb. hususlara dikkat edilmelidir.
- Anlaşmalı brawl rolleri her iki tarafın anlaşıp bir noktada toplanmasıyla gerçekleşir. Anlaşmalı brawl esnasında ateşli silah kullanmak ve drive-by yasaktır.
- Brawl esnasında ölen kişiler 4 saat tekrar brawl rolüne, 8 saat tekrar çatışma rolüne girişemezler.

14.2. Soygun: Soygun eylemi sunucuda herhangi bir mekandan eşya çalınma durumudur. Ev ve işyerleri soygun sistemiyle soyulabilmektedir. Bunun haricinde anlaşmalı olarak mülkler için soygun gerçekleştirilebilir. Sisteme veya Valachi'ye ait mekanlar soyulamaz. Soygun sisteminin kendisi zamana karşı olduğu için ev içerisinde eşyaları alırken rol yapmak zorunlu değildir ancak soygun öncesi ve sonrasında (soyulacak mekanı arama, polisten kaçma veya saklanma gibi kısımlar) mutlaka rol yapılmalıdır.

14.3. Gasp: Gasp eylemi sunucuda bir karakterin diğer karakterden güç kullanarak parasını almasıdır. Sunucuda gasp sistemi bulunmaktadır ve gasp rolleri sistemin el verdiği noktalarda gerçekleşmelidir. Gasp sisteminden gelen kazanç harici herhangi bir para, eşya ya da mülk talep edilemez ve gasp bölgesine dışarıdan karakter getirilerek eylem gerçekleştirilemez.

14.4. Dolandırıcılık: Herhangi bir şekilde karşıdaki karakteri kandırarak para kazanmaktır. Dolandırıcılık için para limiti bir kişi için $25.000 olarak belirlenmiştir. Dolandırılacak kişi en az 10 seviye olmalıdır. Herhangi bir şekilde araç, ev, işyeri gibi taşınmaz mülklerin satışı veya envanterdeki eşyalar için dolandırıcılık yapılamaz. Meslek veya tamamen legal hizmetler için hiçbir şekilde dolandırıcılık gerçekleştirilemez.
Örnekler
- Bir ödeme içeren sözleşmeye/anlaşmaya uymamak (IC anlaşma olmak zorundadır, OOC anlaşmalar geçersizdir. Ancak sözleşmenin içeriği etik değilse yetkililer tarafından esnetme uygulanabilir.)
- Ruhsatlı bir kumarhane içerisinde borçlanmak veya kaybettiği parayı ödemeyi reddetmek
- Taksiye binip taksimetre ücretini ödememek
- Hastanede tedavi olup tedavi parasını ödememek
- Özel avukat tutup avukatın parasını vermemek
- Araca modifikasyon ekletip tamirciye parasını ödememek
- Taksitle bir mülk edinip daha sonra parasını ödememek (Mülkler için yapılan dolandırıcılıklar tamamen yasaktır. Mal varlığı silinmesi, yasaklama gibi ağır yaptırımlar uygulanabilir.)
- Mülk satışında önden para isteyerek dolandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle merhaba, bu şikayeti uzun süredir yaşanan saçma toksiklik adına açıyorum. Aşağıda paylaşmış olduğum ekran görüntüleri doğrultusunda daha iyi anlayacaksınız. Timon karakterinin inatla karakterime iğneleyici yaklaşması doğrultusunda onu birçok kez uyardım, kendisi güvenli bölgede bunu sürdürürken orada aktif olan yetkililerin müdahale etmesini bekledim, yetkililer bu doğrultuda yaklaşmayınca Timon karakterini Ocean Bar'ın çıkışına götürdüm, karakteri bir çok kez uyarmama rağmen bulunduğumuz durumun sürekliliğini getirmeye devam etti, inatla beni Brawl rolüne zorlayıp aklınca yöneticiye ulaşıp bildirecek, arkadaşım, her kimsen yönettiğin sözde legal karakterini kışkırtıcı hareketlerden uzak tut. Ayrıca anlamadım bu Malibu birliğindeki üyelerde gelenek sanırım, bir rol dönüyorsa ve ihlal olduğunu düşünüyorsanız şikayet açmayı deneyin, direkt olarak yöneticiyle iletişime geçmeniz aşırı epik. Zaten hiç anlamış değilim, inatla kendinizi bana dövdürtmeye çalışıp jail attırıyorsunuz. Malibu'nun sahip olduğu her şeyi benimsemeyin orası sizin eviniz değil, güvenli bölge diye herkesin üzerine kurulamıyorsunuz maalesef, bana karşı sürdüşmüş olduğunuz toksikliğe her nerede olursa olsun devam ederseniz bu şekilde dayak yersiniz, kaçışı yok maalesef. Obsesif falan mısınız? İnatla aynı şey oluyor, bunu OOC taşımak istemedikçe yaptığınız şeylere devam ediyorsunuz, Letica Libertad karakterinde gerçekleşen rolleri Belicia Libertad karakterine taşıyıp devam etmenizi zaten anlamlandırabilmiş değilim, Malibu'nun kurucusuyla (Faith karakteriyle) bir sorun olmadığı konusunda anlaşıp sorunu çözmüşken ne diye devam ettiriyorsunuz?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Faith karakteriyle Social konuşmamızdan birkaç görsel;

Spoiler: GösterGizle

Timon karakterinin kendini Malibu the Crime Family sanması uğruna sergilediği roller;

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Güvenli bölge olarak yemiş olduğum cezanında incelenmesini istiyorum.

#1 - 22.07.2023 12:20
Öncelikle selam, karakterimin yaptığı rolde hiçbir problem olduğunu düşünmüyorum. Buraya uzun uzun yazıp konuşmayacağım. Agresif rol kuralları başlığı altında attığın kuralı senin okumanı tavsiye ediyorum. Toksiklik kısmına da değinirsek bu IC yaşanmış bir durum, OOC olarak kimin ne olduğu beni alakadar bile etmez. Güvenli bölge kuralını da kendin ihlal etmişsin ve cezasını almışsın. Legal karakter yönetiyorum diye laf dalışına giremeyecek miyim? Söylediğin saçmalıktan ibaret.  Ayrıca güvenli bölgede de laf dalışına girilemez diye bir kural bulunmuyor ki bulunsa bile güvenli bölgede küfürleri saydıran tek kişi sendin. Bir rolde yöneticilerle iletişime geçmek yapacağım son şey olabilir, gidip ihlal yaptığını kimseye söylemedim ve kendileri şahit oldular. PM'i sansürleyip meta yaptığın kısma ayrıca patladım bu arada.
« Son Düzenleme: 22.07.2023 12:31 akashade »

#2 - 22.07.2023 13:03
Aynen kanka kendileri şahit oldular, o sırada Ocean tarafında bulunan üç kişiden ikisiydik, diğeri AFK bırakmıştı. Yani video kaydı olmasa inanacağımda ne öyle Sokrates gibi savunma yapmışsın? Laf dalaşına girip toksiklik yapman için bir sebep yok buna devam edip güvenli bölgeden güç almaya devam edeceksen daha gülünç bir duruma düşeceksin. Aynısını geçen başka birine yaptın, yine dayağını yedin harbiden sizi anlamak güç. Bu şekilde rol yapmaya devam edersen yediğin dayakların ardı arkası kesilmeyecek ve bunu yapan ben olacağım için demiyorum, boş yere kışkırtıyorsun milleti. Tek bir konuda haklısın OOC olarak kimsenin kimseyi rencide etmesine gerek yok, ben yaptığın role şikayet açtım. PM attığım kişinin kim olduğunu bilmeden MG demene ben ayrı patladım, seni dövmek için birini çağırtacağımı mı sandın? Alakasız olan PM'leri hep kapatıyorum. @lencarst Kendisiyle epey hukukumuz var, sonuçlanabilir.
Öncelikle selam, karakterimin yaptığı rolde hiçbir problem olduğunu düşünmüyorum. Buraya uzun uzun yazıp konuşmayacağım. Agresif rol kuralları başlığı altında attığın kuralı senin okumanı tavsiye ediyorum. Toksiklik kısmına da değinirsek bu IC yaşanmış bir durum, OOC olarak kimin ne olduğu beni alakadar bile etmez. Güvenli bölge kuralını da kendin ihlal etmişsin ve cezasını almışsın. Legal karakter yönetiyorum diye laf dalışına giremeyecek miyim? Söylediğin saçmalıktan ibaret.  Ayrıca güvenli bölgede de laf dalışına girilemez diye bir kural bulunmuyor ki bulunsa bile güvenli bölgede küfürleri saydıran tek kişi sendin. Bir rolde yöneticilerle iletişime geçmek yapacağım son şey olabilir, gidip ihlal yaptığını kimseye söylemedim ve kendileri şahit oldular. PM'i sansürleyip meta yaptığın kısma ayrıca patladım bu arada.

#3 - 22.07.2023 13:10
O sırada Ocean'da olan yetkililer  O:-) (Yetkili yok dün gece haplarımı almayı unuttum)

#4 - 22.07.2023 13:14
Bak dostum, bu rolü ne kadar benimsediğini ve karakterini rol ortamının dışında da ciddiye aldığını görüyorum. Ciddi olarak söylüyorum, ceza almaman için gerek yok bile dedim inanıp inanmak tamamiyle sana kalmış. Kimseyi kimseye raporla veya PM üzerinden şikayet etmedim.

Karakterimi istediğim gibi yönlendirebilirim, bunun sonucuna karar verebilecek kişi sen değilsin. Ayrıca Timon Hausmann karakteri kendini herkese karşı üst perdeden görmüyor, rolün başında da sana uzlaşı teklif etti fakat sen mafya triplerine girip "onu yaparım, bunu yaparım, şunu böyle yaparım" diyerek küfürler savurmaya başladın.

Sözlerle çözülebilecek bir olayı büyütüp kavgaya çevirdin. Kas gücüm yok diye de düşürebildin, bunun yerine emoteli bir şekilde kavga etmeyi tercih ederdim ki sana karşı sadece savunma yapardım.

#5 - 22.07.2023 13:21
Timon karakterinin uzlaşma biçimi;

Belicia karakterinin Timon karakterinin davranışını karşılama şekli;

Uzlaşmaya çalışma biçimin buysa problemlerin olduğunu düşünüyorum. O kadar üsteleyip hakaret içerikli söylemde bulunursan otomatik olarak karşılığını alırsın.

#6 - 22.07.2023 13:27
Bir de kafanıza göre Rol Dell diyip geçiştiriyorsunuz, bunu bir Malibu çalışanı daha yapmıştı onun üzerine IC hapis yedi Belicia karakteri, kafanıza göre rolleri görmezden gelemezsiniz, bir de Social'da ki iletiyi raporlamışsın herhalde, ne oldu kanka kendi yaptığın zorbalığa karşı zorbalığa uğrayınca tölerans eşiğin karşılayamadı mı?

#7 - 22.07.2023 13:28
Sonuçlanabilir.

#8 - 22.07.2023 13:33
OOC ihlal yapıp ceza aldırsan o rol deletelenir. Bana Faith kavga rolünden ceza aldığın için deletelendiğini belirtti. Ayrıca neden IC bir şeyi OOC kine dökeyim? Güldürme beni.

#9 - 22.07.2023 13:36
Orasını size sormak lazım, neden IC bir şeyi OOC kine dökesiniz, değil mi? Konuşmaya her türlü açığım, sosyal platformlarım forumumda var gelip sorununu paylaşabilirsin, olabildiğince yazılı sesli her türlü kendimi açıklayabilirim. Diğer türlü saplantılı görünüyorsun buna gerek yok.
OOC ihlal yapıp ceza aldırsan o rol deletelenir. Bana Faith kavga rolünden ceza aldığın için deletelendiğini belirtti. Ayrıca neden IC bir şeyi OOC kine dökeyim? Güldürme beni.