sadece "farklı kişilerin bulunduğu kalabalık ve sosyal roller için bahsediyorum".
Eğer kastettiğin buysa zaten dediğimde yanlış anlaşılacak bir durum yok. Ben neden insanların kutuplaşarak rol yaptığını kendi çizgimde anlattım. Farklı kişilerin bulunduğu sosyal rol ortamlarında evet insanlar birbirleri ile rol yapmak için çaba gösterebilirler ama bu da kendi rollerinden bağımsız olmuyor. Bunu demek istedim. Ya aslında bunun biraz gerçekçilik payı var Sanalika mı oynayacağız yoksa role play mi tartışması gibi. Hani amaç insanlarla tanışıp farklı fikirlerle zenginleşip oyunda bir karakteri çok çevreli hale getirip popülerliğini arttırmak mı? Yoksa hikayesi belli bir çizgide akıp belirli kişilerle görüşen ve belirli bir rol amacı üzerinde oluşmuş karakterler mi üreteceğiz?
Ben senin dediğine benzer bir rol de yaptım ama gerçekten şu oyunu oynarken bu oyunu size keyifli hikayelerle renklendirebilecek bir ortamınız yoksa bir süre sonra çekilmez hal alıyor. Elbette yeni tecrübelere de açılmak keyifli ama bu gerçekçi rol anlayışı üzerinde belirli bir süre sonunda otomatik olmalı. O süreyi de her seferinde ne kadar verebilirsiniz? Oyun oynuyoruz sonuçta belli bir yerde herkes kendi keyfini ooc olarak düşünür. Yani insanlar birbirleriyle daha samimi konuşsa bir nebze olumsuzluk gidebilir. Fakat realist rolün de bir o kadar doğal akması bence bu samimi diyaloglardan çok daha önemli. Rol yapmak isteyen insanla gerçekten güzel rol yapmak isteyen insanlarla denk geldiğimizde zaten bu rolleri yapıyoruz. Çoğu kimsenin de platformda şikayetçi olacağını sanmıyorum.
Şu anda niye bu hale geldi?
Şikayetçi olmanın anlamı yok ben de bazen kötü hissederken oyuna giriyorum örneğin bakıyorum canımı sıkanlar var, çıkıyorum sonra. İnsanların kafasını şişirmemeye çalışıyorum. Ama bazı insanlar rol yapmak istemiyor ki, örnek vereyim madem biriyle konuşacaksınız bu Kordelya karakteri olsun. Pmden mermi var mı? Abla naber? Veya ooc birtakım başka şeyler duyuyorsunuz odağınız kesiliyor. Mermi alma rolünü bile yapmaya tenezzül etmeyen bir insanla bir rolü ne kadar yapabilirsin? O senle rol yapmak için üşeniyorsa sen neden onunla rol yapamadığın için deliresin ki? Kendini yıpratırsın yani. Rol yaparken her seferinde PM kapatmak, ooc iletişim kanallarını kapatmak, gereksiz samimiyet göstermemek gibi seçenekleri korumak gerekiyor. Niye birine engel atmak zorundasınız her seferinde? Samimi olsan rol yapamayacaksın gibi gibi şeyler. Oyun oyunda kalmıyor çoğu zaman, burayı belki herkesin keyifli eğleneceği bir yer olarak görüp çıktığında normal hayatına döndüğü bir yer olarak algılasak çok daha tatlı olur.
Samp öyle bir illet ki çünkü bir girdiğinizde bir saat rol yapayım çıkayım diye bir dünya yok. O yüzden kısa sürede çok keyif almanın yolu bu mesafeyi korumaktan geçiyor bence. Yoksa tüm gününüz samp ile geçer. Çok rol ortamınız var diyelim her oyuna girdiğinizde direkt rolün içine düşüyorsunuz mesela ve o anda bir sivil geldi dedi bir şeyler ve dinlemediniz. Şu anda da bu mesajda ona konu oldunuz, bu duyarsız olduğunuz anlamına mı geliyor hayır. Çok rol yapan insanların da duyarsız olarak nitelendirildiği sıkça olay var. Yani bu sorunlar bu şekilde bitmez o yüzden. Herkesi aynı anda mutlu etmek de mümkün değil, eğlen takıl geç bence en iyisi.

Çözüm
- Rol yapmak isteyenle uygunsan ve istiyorsan güzelce yap çık. İstemiyorsan ihlal yapmadan kısa tut git, ooc olarak rahatsız ederse de şikayet aç. Örnek teşkil et, sinir bozarsa da yöneticilerimiz var zaten gerekeni ihlal durumunda yaparlar. Kasıntı kişiler gerçek hayatta da var çünkü rol yapılmayacak kişilerin olması üzücü olmamalı. Herkes bir gün kendisiyle konuşabilecek birileri buluyor çünkü.