Konu: [02.07.2023 - Vice_Roleplay] CJ - PG - DM  (Okunma sayısı 166 defa)

#0 - 02.07.2023 18:06

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Alkhi_Kushtrim ( @chaos no equivalent ) - Maskeli_44636 - Maskeli_31448

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.07.2023 - 17:37

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

3. Powergaming
3.8. GTA San Andreas oyun fiziklerinin gerçek dışı kullanılması: Powergaming kapsamında değerlendirilmektedir.     
      BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      Car Surfing — hareket eden araçların tavanı, kaputu üzerinde seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.

3.6. Silah kuralları: Silahlı saldırı durumunda saldırıyı başlatacak karakterlerin mantığa ve kurallara uygun, karşı tarafın da görebildiği (sadece /me) bir emote vermesi gerekmektedir. Ancak savunma tarafı tabanca, bıçak, sopa, cop, biber gazı gibi ufak silahları emote vermeden çekebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Los Flores'de yer alan işletmemin önünde iki adet motor bırakılmış, biri çalışır haldeydi. Etrafa bakınırken daha ne olduğunu anlamadan şikayette isimleri geçen şahıslar yanıma geldi. Maske_31448 - "Napıyon?" diye seslendiği sırada araca biniyordum ve hiçbir emote vermeden silahı araca doğru ateşlemeye başladı. Bug veya farklı bir hatadan mermiler karakterime etki etmedi. Ardından Alkhi_Kushtrim isimli şahıs yine hiçbir emote vermeden PG yaparak beni araçtan dışarı attı. Muhtemelen ki yaşanan bug ortadan kalktı ve Maske_44636 ile Maske_31448 beni mermi yağmuruna tutarak yaralıya düşürdü. Yapılan DM ve diğer ihlallerin cezalandırılması sizlerden arz ederim...

Not: Şahıslarla daha öncesinden hiçbir tanışıklığım ve husumetim bulunmamaktadır.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):

#1 - 02.07.2023 18:38
AFK taklidi yapıyordun, araçtayken arkadaşlarım sana sıkmasına rağmen hiç hit yemedin. Yanlışlıkla F bastım ve indirdim, araca bile binmeden animasyon iptali yaptım fakat inmiştin, DM ve PG konusuna gelince herhangi bir kural ihlalimi göremiyorum, ateş etmedim.

#2 - 02.07.2023 20:27
güzel kardeşim sıkmamışım dalga mı geçiyorsun şikayette benlik bir durum yok  :garip: Yetkiliyi kandırmaktan işlem görmesini talep ediyorum sıktığımı belirtmişsin sıkmadım sslerde de gözüküyor isterseniz hasar loglarına falanda bakabilirsiniz veya arkadaş hasarlar ssini aldıysa atabilir  :'(

#3 - 02.07.2023 20:53
Bakılsın güzel kardeşim. Elinde silahla yanımda duruyorsun, yıldırım mı çarptı da yaralıya düştüm ben  :D . Yalanın da biraz mantıklısı hani...

#4 - 02.07.2023 20:56
Yanlışlıkla F basıp indirdim nedir dostum, siz benimle dalga mı geçiyorsunuz? :)

#5 - 03.07.2023 00:06
Yanlışlıkla F basıp indirdim nedir dostum, siz benimle dalga mı geçiyorsunuz? :)
Car Jacking, arabadan birini atıp araca binip çalmaktır dostum, sadece f bastım o animasyonu yaparken space bastım 2-3 defa, animasyonu iptal bile etmeye çalıştım. Arabana binip gitmeye çalışmadım, onu sende görmüşsündür, arabana binmedim bile. DM ve PG geçersiz, sana sıkmadım veya PG'lik bir şey yapmadım.

#6 - 03.07.2023 22:33
PG zaten hiçbir emote vermeden kapıyı açarak beni arabadan atmana deniyor kardeşim. Senin ateşlemediğini biliyorum. Maskeli iki kişi silahlarını ateşledi. Görsellerde de ellerindeki silahlar görünüyor.

#7 - 05.07.2023 14:20
@MuglaLee 24 saat içerisinde Paul Bennett adlı kişiye neden ateş ettiğinize dair savunma yapın.

#8 - 06.07.2023 14:29
Ray Guzman karakteri Deathmatching kapsamında cezalandırılacak. Diğer karakterler hakkında yapılan şikayetler için savunma yeterli görüldü.